loading...

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ρεζιλίκια...Αντιεξουσιαστές και αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν για να συμπαρασταθούν στο κτήνος..της Πάρου.

Στον περίγυρο της Πλατείας Μιαούλη είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Ανορθόδοξου Αγώνα αλλά και του Αντιφασιστικού Μετώπου, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση.
Στο δημαρχιακό μέγαρο Ερμούπολης όπου στεγάζονται και οι δικαστικές υπηρεσίες, είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με επικεφαλής τον αστυνομικό δ/ντη Κυκλάδων Νικόλαο Βελέντζα. Το κτίριο είχε μετατραπεί σε «φρούριο» καθώς ήταν κλειστές οι πίσω και οι πλαϊνές πόρτες και η είσοδος επιτρεπόταν μόνο από την κεντρική πόρτα κατόπιν αστυνομικού ελέγχου.

Να σημειωθεί ότι στον περίγυρο της Πλατείας Μιαούλη είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα από το Σύριζα,αλλά και του "Αντιφασιστικού Μετώπου" για να σταθούν στο πλευρό του πακιστανικού τέρατος.

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να εκδικασθεί σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου, ωστόσο μετά από αίτημα των γονέων του θύματος οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό, μετατέθηκε για την προσεχή Τρίτη 29/10 προκειμένου να δώσουν και οι ίδιοι το παρών.


Ο Άχμετ Βάκας που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές των Γρεβενών μεταφέρθηκε στην Σύρο και νωρίς το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Σύμφωνα με το cyclades24.gr, οι αστυνομικοί φρόντισαν να μεταφέρουν τον κατηγορούμενο στην αίθουσα των δικαστηρίων πολύ νωρίς (περίπου στις 07:30) ούτως ώστε να μην έρθει σε καμία επαφή με οποιονδήποτε πολίτη που πιθανώς θα επιχειρούσε να τον αποδοκιμάσει ή να τον πλησιάσει.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη πιθανολογείται ότι ο Βάκας θα παραμείνει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Δ/νσης Κυκλάδων για μία εβδομάδα ούτως ώστε να αποφευχθούν οι συνεχόμενες μεταγωγές του.Ο αγώνας της Μυρτούς να σταθεί και πάλι στα πόδια της

Την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη νέα δίκη με κατηγορούμενο τον Βάκας, αυτή τη φορά για ψευδής ανωμοτί κατάθεση. Πρόκειται για την υπόθεση με τα ψευδή στοιχεία της ηλικίας του που είχε δώσει στην αρχική του κατάθεση. Πιθανολογείται ότι ο Βάκας θα παραμείνει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Δ/νσης Κυκλάδων για μία εβδομάδα ούτως ώστε να αποφευχθούν οι συνεχόμενες μεταγωγές του.

Τα νέα της υγείας της 16χρόνης..
Η μικρή Μυρτώ έχει μεταφερθεί εδώ και πολλούς μήνες στην Μασαχουσέτης, όπου έχει υποβληθεί σε σειρά σοβαρών επεμβάσεων, καθώς οι γιατροί προσπαθούν να αποκαταστήσουν κάποιες από τις σοβαρές βλάβες που έχει υποστεί από την επίθεση.
Ο γιατρός που την παρακολουθεί είναι ο διάσημος Έλληνας καθηγητής, Γιώργος Βέλμαχος, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την κατάσταση της άτυχης Μυρτούς σταθερή. ''Η Μυρτώ έχει μια σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Έχω δει πάντως μία βελτίωση και είμαι αισιόδοξος''.

Στο πλευρό της 16χρονης βρίσκεται συνεχώς η μητέρα της. ''Μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί είναι μαζί με την Μυρτώ από το βράδυ έως το πρωί. Η Μυρτώ στεναχωριέται αφάνταστα όταν δεν την βλέπει'' λέει ο διάσημος καθηγητής.
Πηγή:http://www.eglimatikotita.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...