loading...

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Δε μπορεί να κάνει σεξ Το δράμα της 19χρονης Βρετανίδας που γεννήθηκε χωρίς κόλπο.

Διαβάστε την ιστορία της Τζάκι Μπεκ που πάσχει από το σύνδρομο MRKH - «Ένιωθα σαν φρικιό», δήλωσε η νεαρή

Είναι 19 ετών και επιθυμεί να ζήσει όπως οι συνομήλικές της. Θέλει να διασκεδάσει, να κάνει όνειρα για το μέλλον, να πραγματοποιήσει τους στόχους της, να απολαύσει τον έρωτα και να αποκτήσει οικογένεια.
Κάποια από αυτά, όμως, ενώ φαντάζουν δυνατά για τις περισσότερες 19χρονης, για την Τζάκι Μπεκ δεν είναι πιθανά.
Η νεαρή από τη Νήσο Γουάιτ της Βρετανίας δε θα καταφέρει να γεννήσει τα παιδιά της και θα χρειαστεί υπομονή και κόπος για να μπορέσει να έρθει σε ερωτική επαφή με τον αγαπημένο της. Ο λόγος; Πάσχει από μία γενετική ανωμαλία, το σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH), εξαιτίας του οποίου δεν έχει κόλπο, τράχηλο και μήτρα.
Η Τζάκι ανακάλυψε την απουσία κόλπου πριν δύο χρόνια όταν επισκέφθηκε γιατρό έπειτα από πόνους στη μέση, οι οποίοι είναι συχνοί στους ανθρώπους που υποφέρουν από την πάθηση. Όταν πρόσθεσε στον ειδικό ότι δεν είχε έμμηνο ρύση υποβλήθηκε σε ειδικές εξετάσεις που επιβεβαίωσαν τους φόβους του γιατρού.

«Έφυγα από το ιατρείο κλαίγοντας. Δε θα μάθω ποτέ πως είναι να γεννάς, πως είναι να κυοφορείς, πως είναι να έχεις έμμηνο ρύση. Όσα είχα φανταστεί ξαφνικά έσβησαν από το μέλλον μου. Είχα θυμώσει και ένιωθα ότι δεν ήμουν πραγματική γυναίκα», δήλωσε στη Daily Mail.«Ένιωθα σαν φρικιό», πρόσθεσε η 19χρονη, η οποία αποφάσισε να αποκαλύψει δημόσια την ιστορία της.
Σύμφωνα με επίσημες πηγές, το σύνδρομο από το οποίο πάσχει η Μπεκ προσβάλει 1 στα 4.500 κορίτσια και επηρεάζει το αναπαραγωγικό σύστημα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μη φυσιολογική ανάπτυξη σε κόλπο, μήτρα, τράχηλο, είτε να μην αναπτύσσονται καθόλου, παρότι τα γεννητικά όργανα δείχνουν φυσιολογικά.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομο MRKH, ωστόσο χάρη σε ειδικούς διαστολείς ή χειρουργική επέμβαση το κορίτσι μπορεί να αποκτήσει κόλπο ώστε να έχει φυσιολογική σεξουαλική ζωή.
Όσο για το θέμα «σχέσεις», η Μπεκ δεν αποθαρρύνεται, αντιθέτως το αντιμετωπίζει πολύ αισιόδοξα: «Είμαι αθεράπευτα ρομαντική και το αντιμετωπίζω σαν ένα μεγάλο τεστ για τον άλλο. Αυτό θα με βοηθήσει να βρω τον ιδανικό άνδρα».
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε δεν κρύβεται από τα αγόρια και τους αποκαλύπτει την «ιδιομορφία» της.
«Αν φύγουν μόλις ακούσουν για το MRKH, τότε δε θέλω να έρθω πιο κοντά τους», δηλώνει αποφασιστικά η 19χρονη Βρετανίδα.
Πηγή:http://www.protothema.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...