loading...

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Σαμαράς: «Εκλογές θα γίνουν το 2016»

Έχετε χάσει το μέτρο της σοβαρότητας, τόνισε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α.Τσίπρα, ο πρωθυπουργός, Α.Σαμαράς.
«Ξεκινήσατε την πρόταση μομφής για να μας ρίξετε και ζητάτε να παραιτηθούμε; Εκλογές θα γίνουν το 2016», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Απ” όλα τα θέματα που μπορούσε να επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής καταθέτει για εκείνο για το οποίο είναι απομονωμένος. Δεν πιστεύετε στην μομφή, παίζετε θέατρο», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.
«Είπατε ότι με αυτή την πρόταση μομφής με αναγκάσατε να έλθω στο κοινοβούλιο το είπατε εσείς που όταν υποβάλλατε αίτηση μομφής δεν ήρθατε στο Κοινοβούλιο» συνέχισε και ρώτησε, «γιατί πάτε γυρεύοντας να έρχεστε εδώ και να τα ακούτε δεν καταλαβαίνω».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εναλλακτικές λύσεις. «Σας τελείωσε η επανάσταση, δεν βρίσκετε ανταπόκριση από τον κόσμο. Πιστεύετε ότι το πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκφοβίσει το Κοινοβούλιο;», σημείωσε. «Και αν δεν σας βγήκαν τα πεζοδρόμια δεν θα τα φέρετε στο Κοινοβούλιο, εδώ δεν είναι φοιτητικό αμφιθέατρο. Και τα μερκελιστές ή τα εγκάθετους στους τοκογλύφους να τα κόψετε, μόνο εσείς η Χρυσή Αυγή και κάποιοι άλλοι που βρίσκονται σε μόνιμο παραλήρημα τα λένε», συμπλήρωσε.
«Η χώρα σας αφήνει πίσω κ. Τσίπρα. Οδηγούμε τη χώρα σε ανάκαμψη και εσείς θέλετε να ακυρώσετε αυτή την πορεία» είπε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο χθεσινό σόου, όπως το χαρακτήρισε, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Ραδιομέγαρο. «Η θεατρική παράσταση απέτυχε, γιατί δεν ήταν καν θέατρο. Ήταν καραγκιόζ μπερντές», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
«Είστε πιο παλιοί και από τους δεινόσαυρους» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κριτική που του έκαναν για τη δέσμευσή του για ελεύθερο Wi Fi.
«Γυρίζω όλη τον κόσμο και όλη την ημέρα για να αλλάξω τις διαστρεβλώσεις που υπάρχουν. Και αν θέλετε να συζητάμε να έχετε μια άποψη όχι μια ευρώ μια δραχμή και μετά κάτι άλλο» είπε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάρει μερίδιο ευθύνης
«Μη δηλητηριάζετε με φτηνό λαϊκισμό το Κοινοβούλιο» είπε και αναρωτήθηκε: «Πώς θα γίνετε κυβέρνηση όταν δεν μπορείτε να γίνετε αντιπολίτευση».
Η εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, είπε ο πρωθυπουργός, δεν υπονομεύθηκε με την έναρξη της κρίσης γινόταν χρόνια πριν. «Κάθε φόρα που υπήρχε προσπάθεια αλλαγής υπήρχε ένα τσουνάμι αντίδρασης, εμείς αυτό δεν το υπολογίζουμε», είπε.
Ο οδικός χάρτης για έξοδο από την κρίση
«Να ο οδικός χάρτης κ. Τσίπρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός και παρέθεσε τα εξής:
- Πρωτογενές πλεόνασμα, τα καταφέραμε βγάζουμε και κάτι παραπάνω χωρίς να ζητάμε
- Ανάκαμψη από το νέο έτος
- Εμπιστοσύνη το εμπορικό μας ισοζύγιο, δεν είναι ελλειμματικό για πρώτη φορά
- Να βγούμε στις αγορές να δανειζόμαστε φυσιολογικά, την επόμενη χρονιά θα βγούμε
- Μείωση φορολογικής επιβάρυνσης, του χρόνου θα είναι καλύτερα για τους πολίτες
- Βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων
- Τα πρωτογενή πλεονάσματα θα γίνουν κανονικά πλεονάσματα σε δύο χρόνια, είπε ο κ. Σαμαράς και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα.
«Ζητούμε οι εταίροι να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους» και σημείωσε πως η μεγάλη δοκιμασία φτάνει στο τέλος της
«Για να γλιτώσει από τη μομφή του Λαφαζάνη, ο κ. Τσίπρας έκανε μομφή στον Σαμαρά» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...