loading...

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Συγκεντρώθηκε το ποσό για την Μυρτώ η ομογένεια δίπλα της!!!-ΦΩΤΟ.

ΦΩΤΟ-Συγκεντρώθηκε το ποσό για την Μυρτώ
Συγκίνηση προκαλεί η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα βοηθείας που απηύθυναν φίλοι της Μυρτούς προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα ειδικό μηχάνημα, το οποίο θα τη βοηθήσει στη διατροφή και στην επικοινωνία.
Το κάλεσμα έγινε μέσω της ιστοσελίδας You Caring.com με σκοπό να συγκεντρωθούν 25.000 δολάρια. Ήδη το ποσό αυτό ξεπεράστηκε και τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής είναι 33.430 δολάρια.
ΦΩΤΟ-H ομογένεια δίπλα στη Μυρτώ
Το δράμα που βιώνει η 16χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη μετά τον βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη από τον βάναυσο ξυλοδαρμό της το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο έχει συγκινήσει την ομογένεια στις ΗΠΑ, η οποία κινητοποιείται για να εξασφαλίσει στο άτυχο κορίτσι κάθε δυνατότητα για  αποτελεσματικότερη θεραπεία και βελτίωση της κατάστασης της υγείας της.
Μία ακόμη φορά ο ελληνισμός της Αμερικής αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του. Με πρωτοβουλία της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, ιδιώτες και οργανισμοί της ελληνοαμερικανικής κοινότητας συγκεντρώνουν τις τελευταίες μέρες χρήματα για την αγορά ενός ειδικού μηχανήματος το οποίο θα βοηθήσει τη Μυρτώ τόσο στη διατροφή όσο και στην επικοινωνία της.
Το άτυχο κορίτσι ξυλοκοπήθηκε βάναυσα στις 22 Ιουλίου 2012 από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς ενώ καθόταν και άκουγε μουσική στην Πάρο, όπου βρισκόταν για διακοπές μαζί με τη μητέρα και τη μεγαλύτερη αδερφή της. Ο αδίστακτος δράστης χτύπησε με απίστευτη αγριότητα το κεφάλι της στα βράχια, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Τώρα αναρρώνει, έπειτα από σειρά εγχειρήσεων στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, έχοντας φύλακα-άγγελό της τον Ελληνα διευθυντή του τμήματος Χειρουργικής Τραύματος του νοσοκομείου, Γιώργο Βέλμαχο.
«Η βελτίωση δεν μπορεί παρά να γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς. Ομως, η Μυρτώ χαμογελάει σε μένα, στον γιο μου και κυρίως στη μητέρα της και είναι το ωραιότερο χαμόγελο στον κόσμο».
Ωστόσο η βελτίωση της υγείας της 16χρονης κοπέλας όσον αφορά την κίνηση και την ομιλία είναι υποτυπώδης και μόνο όσον αφορά τη νόηση υπάρχει κάποια βελτίωση, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει η μητέρα της.
«Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μυρτώ αυτή τη στιγμή είναι από κάποιες κρίσεις νευρικές που καταλήγουν σε επιληπτικές» είχε δηλώσει η Μαίρη Κοτρώτσου.
Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος δράστης Αχμέτ Βακάς είχε εγκαταλείψει την Πάρο και διέμενε σε διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη σχεδόν μία εβδομάδα μετά την επίθεση. Ηδη βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών.

Πηγή: Espresso
enikos.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...