loading...

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Οι γιατροί την "έπεσαν" στον Άδωνι - Βίντεο.

«Νόμιζα ότι αγαπούν τα βιβλία οι γιατροί, μη με ειρωνεύεστε» ανταπάντησε ο υπουργός Υγείας, δεχόμενος έντονη κριτική και αποδοκιμασίες για τα περί αξιολογήσεων και απολύσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Έντονη κριτική και αποδοκιμασίες δέχτηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια σημερινής ομιλίας του στο Συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
«Θα αξιολογηθείτε όπως όλοι» δήλωσε ο υπουργός, προκαλώντας την οργή των παρευρισκομένων για τις αποφάσεις του.
Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στη συνέχεια ήταν εκρηκτική. Οι γιατροί απευθύνθηκαν στον υπουργό φωνάζοντας ότι είναι οικονομικός δολοφόνος και ότι τους οδηγεί στην εξαθλίωση.
Στις συνεχείς αναφορές ότι η «υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά αγαθό», ο υπουργός απάντησε λέγοντας τους: «αν είναι αγαθό τότε γιατί θέλετε να πληρώνεστε γι αυτό;»
Η ένταση συνεχίστηκε με τους γιατρούς να επιτίθενται προσωπικά στον κ. Γεωργιάδη φωνάζοντας «πήγαινε να πουλήσεις βιβλία», με τον υπουργό να τους λέει : «Νόμιζα ότι αγαπούν τα βιβλία οι γιατροί, μη με ειρωνεύεστε».
Όταν τα πνεύματα κατευνάστηκαν ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι οι ειδικότητες γιατρών που δεν συνάδουν με την πρωτοβάθμια φροντίδα στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ θα καταργηθούν και οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτές θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.
Μάλιστα για πρώτη φορέα τόνισε όσοι γιατροί δεν χρειάζονται στον ΕΟΠΥΥ θα μπορούν με αυξημένη μοριοδότηση να επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ, καθώς θα προκηρυχτούν για το ΕΣΥ όσες θέσεις γιατρών καταργηθούν από τον ΕΟΠΥΥ.
Από την πλευρά του, στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμία απόλυση γιατρού από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και συμπλήρωσε ότι «ζούμε μια ανθρωποκτόνα κατάσταση, που οδηγεί σε εξαθλίωση γιατρούς και ασθενείς».
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι όλοι πρέπει να μάθουν να αξιολογούνται, όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο, αναφερόμενος στους γιατρούς και εξήγησε ότι στόχος του είναι μια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην οποία θα υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.
Να σημειωθεί ότι για μία ακόμη φορά έθεσε τους γιατρούς μπροστά στην πρόκληση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης τους λέγοντας: «αν το θέλετε εγώ δεσμεύομαι ότι θα το κάνω άμεσα».
Στην ίδια ημερίδα ο επ. Καθηγητής Κ.Σουλιώτης που έχει καταθέσει ένα από τα τρία σχέδια για την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι «θα ήταν λάθος η μεταρρύθμιση να περιοριστεί μόνο στην απομάκρυνση ορισμένων γιατρών από τον οργανισμό».Δείτε το βίνετεο:www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uS7sc4IPMgk
Πηγή:http://www.madatoforos.com
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...