loading...

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

"ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ" ΠΑΡΕΛΥΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ "Βούλιαξε" η Αττική από μία νεροποντή - Ανύπαρκτος ο κρατικός μηχανισμός.

«Βούλιαξε» η Αθήνα από τη νεροποντή που πλήττει από το απόγευμα την πρωτεύουσα, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αυτή τη στιγμή το Κολωνάκι έχει «νεκρώσει» από μπλάκ άουτ στην ηλεκτροδότηση, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα ασανσέρ, επιχειρήσεις παρέλυσαν, ενώ δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια. Όπως πάντα ο κρατικός μηχανισμός ανύπαρκος και τα μέτρα πρόληψης επίσης, τη στιγμή που έχει υπάρξει προειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.
Βουλωμένα φρεάτια είχαν σαν αποτέλεσμα κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας να γίνουν χείμαρροι και να εγκλωβίσουν οδηγούς. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρις στιγμής περισσότερες από 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και παροχή βοήθειας σε οχήματα, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν 20 συνεργεία.
Στις 20:30 διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Φυλής στο Καματερό λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, στο τμήμα μεταξύ των οδών Γούναρη και Καματερού, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι του Καματερού έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους.
Τα προβλήματα στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Π. Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας, όπως και στη Λ. Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού παραμένουν παρά το γεγονός ότι έγινε μία προσπάθεια αποκατάστασης της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα.
H κυκλοφορία των οχημάτων στην υπόγεια γέφυρα της Λ. Συγγρού στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου αποκαταστάθηκε, αλλά λόγω της συνέχισης της κακοκαιρίας δεν αποκλείεται να απολεισθεί και πάλι.
Συνίσταται στους οδηγούς να αποφεύγουν αυτά τα σημεία, καθώς σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση πλημμυρίζουν και υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού οδηγών.
Νωρίτερα, στην παραλιακή, στο δρόμο προς Πειραιά, στις Τζιτζιφιές, έπεσε ένας φοίνικας στο οδόστρωμα προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στην Καβάλας, προς τον Κηφισό.
Δεν είναι όμως η Αθήνα που πλήττεται από την κακοκαιρία και έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα.
Στην Καλαμάτα η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 15 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ στο χωριό Θουρία χείμαρρος υπερχείλισε και παρέσυρε τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα και στα Χριστοφιλαίικα Μεσσηνίας η Πυροσβεστική παρενέβη για την απομάκρυνση δένδρων που έπεσαν από τον αέρα.
Στην ορεινή Αρκαδία, κεραυνός έκοψε στα δύο τον δρόμο Χρυσοβίτσι - Στεμνίτσα, ανοίγοντας χαντάκι βάθους σχεδόν ενός μέτρου, διακόπτοντας την κυκλοφορία.
Την ίδια ώρα στην Πάτρα σε ποτάμι μετατράπηκε η Ακτή Δυμαίων, στο ύψος της ΔΕΥΑΠ, ενώ η  Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών δέχτηκε πέντε κλήσεις για άντληση νερών από κατοικίες στις περιοχές της Άνω Οβρυάς και του Σαραβαλίου. Επίσης, επενέβη σε δύο περιπτώσεις πτώσης δέντρων, μία στην Άνω Οβρυά και μία στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του Σταδίου των Βραχνεΐκων.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή για τα καιρικά φαινόμενα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Η ΕΜΥ προβλέπει πώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο, με βροχές και ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν την Αττική, όπως και αρκετές περιοχές στα δυτικά της χώρας.
Και ο Θεός να βάλει το χέρι του για να μην θρηνήσουμε θύματα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...