loading...

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ "ΣΑΝΙΔΑ" ΣΩΤΗΡΙΑΣ Κυβέρνηση: Ποντάρει στην αποχή των Ευρωεκλογών για να αποφύγει τη συντριβή.















Συντριβή στις Ευρωεκλογές φοβούνται τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και κατά παράβαση του νόμου τις τοποθετούν στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών, στις 25 Μαίου, ελπίζοντας στην αποχή. Η δυσαρέσκεια των πολιτών από την καταδίκη που τους έχει επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα με μέτρα εξόντωσης είναι τόσο μεγάλη που αναμένεται να εξελιχθεί σε όλεθρο.
Η παραίτηση του Παναγιώτη Σιούφα από το βουλευτικό αξίωμα, που ίσως είναι η μοναδική τις τελευταίες δεκαετίες χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποια δίωξη σε βάρος βουλευτή, οι αντιδράσεις βουλευτών της Ν.Δ. σε κρίσιμα θέματα και νομοσχέδια, όπως αυτό με το φόρο ακινήτων και οι «τορπίλες» του Νικήτα Κακλαμάνη για το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, πίσω από τον οποίο στοιχίζονται πολλοί ακόμη, δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνόντος κόμματος.
Ως όμως πιο σημαντική… διαφοροποίηση στο χώρο της Ν.Δ. εμφανίζεται η στάση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ο οποίος ασκώντας κριτική στην πολιτική του Α. Σαμαρά ξεκαθάρισε πώς δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές αν βρεθεί στα ψηφοδέλτια ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Και φυσικά ο κ. Καραμανλής ελέγχει ένα μεγάλο μέρος του κόμματος.
Στο ΠΑΣΟΚ, ο Ε. Βενιζέλος που βλέπει πώς δεν πρόκειται να εκλέξει ούτε έναν Ευρωβουλευτή αδυνατώντας να πιάσει το 5% προσπαθεί να βρει διέξοδο στην πρωτοβουλία των «58» για την «Ελιά» και βάζει «ταφόπλακα» στο κόμμα του οποίου ηγείται και μιλάει για «κοινές υποψηφιότητες». Πρωτοφανές για αρχηγό να λέει επί της ουσίας που το κόμμα του απλά… δεν υπάρχει.
Υπό τις συνθήκες αυτές, το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης ανακοίνωσε πώς οι Ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, στις 25 Μαίου, δεν πρόκειται να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για την κυβέρνηση. Αυτή έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό.
Ίσα ίσα τέτοιου είδους κινήσεις πανικού ενισχύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Δ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε πραξικοπηματική και παράνομη τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών.
«Η κυβέρνηση τρέμει το χαστούκι της ευρωκάλπης και ποντάρει στην αποχή. Ο νόμος είναι σαφής. Ευρωεκλογές και α’ γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών στις 25/5», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση του στο twitter.
Όσον αφορά στη Χρυσή Αυγή και ενώ η επιχείρηση της κυβέρνησης κατά του κόμματος και της ηγεσίας της βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι το μόνο κόμμα, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις  που κερδίζει πόντους, αυξάνει τα ποσοστά της, ενώ αυξάνεται και η δημοτικότητα του Ν. Μιχαλολιάκου. Του μόνου αρχηγού κόμματος.
Αν στην κυβέρνηση πιστεύουν πώς θα γλυτώσουν τη συντριβή, ενώ συνεχίζουν στην ίδια πολιτική και ετοιμάζονται να βγάλουν ακόμη περισσότερα σπίτια στο σφυρί, ζουν απλά σε άλλη χώρα και δεν βλέπουν πώς η κοινωνική εξέγερση πλησιάζει.
Φαινόμενα όπως αυτό του φαρμακοποιού στη Χαλκίδα που τράβηξε πιστόλι όταν η εφορία επιχείρησε να του κάνει έλεγχο, ή οι καταστροφές στην εταιρεία των παιδιών του κ. Σιούφα, δείχνουν πως το κοινωνικό «ηφαίστειο» ήδη ετοιμάζεται να εκραγεί.
Ας το πάρουν χαμπάρι επιτέλους. Οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...