loading...

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το ξεσπίτωμα του κοσμάκη θα τους ρίξει.Του Γιάννη Λαϊνιώτη, υποψηφίου βουλευτή Αχαϊας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Το όνειρο ζωής του κάθε Έλληνα ήταν να αποκτήσει κάποτε το δικό του κεραμίδι. Με πολλή δουλειά, και με τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, οι περισσότεροι Έλληνες το κατάφεραν, έστω και αν χρειάστηκε γιʼ αυτό να πάρουν ένα δάνειο. Και πήγαν σε μια τράπεζα και πήραν ένα δάνειο για να αποκτήσουν ένα κεραμίδι, γιατί ήταν έντιμοι και σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι. Δεν ήταν ούτε κλέφτες ούτε λαμόγια.

Γιατί οι βολεμένοι της εξουσίας, προερχόμενοι από «τζάκια»,  που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, δεν καταλαβαίνουν, δεν μπορούν να αντιληφθούν, ότι στεγαστικά δάνεια δεν πήραν οι αετονύχηδες και οι κλέφτες. Δάνεια πήρε ο αξιοπρεπής εργαζόμενος για να στεγάσει την οικογένεια του, για να βοηθήσει τα παιδιά του.


Ε, λοιπόν, αυτούς τους σκληρά αγωνιζόμενους για την οικογένεια τους και έντιμους πολίτες έρχεται να τιμωρήσει η σημερινή κυβέρνηση, η οποία εκτελώντας ασμένως τις εντολές της τρόικας είναι έτοιμη να προχωρήσει τώρα και στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ξεσπιτώνοντας τους και βγάζοντας τους στον δρόμο.

Ο (δήθεν) πρωθυπουργός, ο οποίος βαρά προσοχές στους υπαλληλίσκους της τρόικας, προσπαθεί να πείσει ότι σκοπός της κυβέρνησης του είναι να υπάρξει μια τραπεζική πίστη που θα βοηθά τους πολίτες, και όχι τις τράπεζες. Τα θέλει και τα λέει ή λέει ό, τι του γράφουν και του σερβίρουν οι λογογράφοι του, χωρίς να βάζει προηγουμένως τη γλώσσα του στο μυαλό του;

Προφανώς χαμπάρι δεν έχει πάρει ο άνθρωπος, κλεισμένος στον γυάλινο πύργο του, την ψυχολογική πίεση που ασκούν εδώ και καιρό οι (κερδοφόρες) τράπεζες στους πολίτες, επιστρατεύοντας για το σκοπό αυτό, όχι μόνο εισπρακτικές εταιρείες, αλλά και δικηγορικά γραφεία.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ υπάλληλοι εισπρακτικών εταιρειών και δικηγορικών γραφείων τηλεφωνούν σε χιλιάδες απελπισμένους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους, όχι γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν αλλά γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, ζητώντας τους το λόγο και απαιτώντας επιτακτικά την εξόφληση των οφειλών τους.

Η αλήθεια είναι ότι ο απλός κοσμάκης, που έχει χάσει τη δουλειά του και «βομβαρδίζεται» καθημερινά από τη δυσβάστακτη φορολογία, όντας απροστάτευτος, βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση.

Το ξεσπίτωμά του είναι προ των πυλών, αλλά αυτό θα σημάνει και την πτώση των ανδρείκελων που βρίσκονται σήμερα στην κυβέρνηση.

Με άλλα λόγια, με το που θα ξεκινήσουν να βαράνε τα «σφυριά» των πλειστηριασμών, θα πέσουν. Το τέλος τους έρχεται, είναι αναπόφευκτο.
Πηγή:http://thebest.gr/

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...