loading...

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Οι χώροι προστασίας αστέγων από το κρύο στην Αθήνα.

Η πτώση της θερμοκρασίας και ο αυξανόμενος κίνδυνος πρόκλησης δυστυχημάτων σε οικίες που δε διαθέτουν πλέον κεντρική θέρμανση κινητοποιεί όλο περιφέρειες και δήμους. Από χθες σταδιακά σε όλη την επικράτεια οι δήμοι προχωρούν σε ανακοινώσεις για τους θερμαινόμενους χώρους που θα παραμείνουν ανοιχτοί προκειμένου να φιλοξενήσουν πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα από το ψύχος. Στην Αττικής κεντρικό συντονιστικό ρόλο έχει αναλάβει η περιφέρεια Αττικής η οποία στην ηλεκτρονική της σελίδα παρουσιάζει τα σημεία όπου υπάρχουν θερμαινόμενοι χώροι.
Ο δήμος Αθηναίων όπου και εντοπίζεται ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έχει ανακοινώσει ότι τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο θερμαινόμενους δημοτικούς χώρους. Επιπλέον σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο Ξενώνας Αστέγων.
Οι χώροι αυτοί είναι:
α) Πολιτιστικό Κέντρο 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35) και
β) Λέσχη Φιλίας Κυψέλης (Κίου 5, τηλ. 210 8624.449)
Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και το Υπνωτήριο (Αλικαρνασσού 49), που λειτουργεί σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου», όπου εκτός από διανυκτέρευση παρέχεται πρόσβαση σε συσσίτιο, ιατρούς και μπάνιο. Η λειτουργία των χώρων θα καλύπτεται από κοινωνικό επιστήμονα (κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, κοινωνιολόγο) φύλακα και εθελοντές και στους χώρους θα υπάρχουν 150 υπνόσακοι.
Εν τω μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου ο οποίος προβλέπει το «Σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό για τη περίοδο 2013 – 2014.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...