loading...

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Για πρώτη φορά φέτος λειτουργεί Σχολείο Β’ Ευκαιρίας, στο Καστέλλι.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της περιοχής
 Με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος η λειτουργία του Σχολείου Β’ Ευκαιρίας στο Καστέλλι. Ικανοποιήθηκε έτσι ένα πάγιο αίτημα της περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και των κατοίκων του,
έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας και τη συνεργασία της με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
loading...

Τεράστια είδηση για την Ελλάδα που πέρασε στα «ψιλά»…

Σε μια περίοδο όπου η ελληνική οικονομία υποφέρει, η έλευση ενός συνεταιριστικού κολοσσού στον τομέα της γεωργίας από τη μακρινή Βραζιλία, δίνει την ελπίδα στον αγροτικό κόσμο, ότι οι μέρες που θα έρθουν θα είναι καλύτερες και πιο ορθολογικές…


Ο βραζιλιάνικος συνεταιριστικός κολοσσός Coonagrο, έστειλε στην Ελλάδα στελέχη του για να καλλιεργηθεί το έδαφος ανάπτυξης συνεργασιών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ικανών να πείσουν αρκετό κόσμο που αμφιταλαντεύεται να επιστρέψει στην ύπαιθρο, ενώ ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τη συνεργασία της Ελλάδας με χώρες όπως αυτές των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρικη), σε αμοιβαίως επωφελή επενδυτικά προγράμματα

loading...

Κατάρρευση! 2,5 εκατ. Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν την εφορία.

Νέο ρεκόρ στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία άγγιξαν τα 62 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, με τις «νέες» ληξιπρόθεσμες οφειλές να ανέρχονται σε 5,848 δισ. ευρώ.
Εντύπωση αλλά και έντονο προβληματισμό προκαλεί το στοιχείο ότι μέσα στον Σεπτέμβριο ο αριθμός των επιχειρήσεων που οφείλουν στο Δημόσιο αυξήθηκε ξαφνικά κατά 343.692. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις με χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονται σε 526.477 από 182.785 που ήταν στο τέλος Αυγούστου, στοιχείο που δείχνει ότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και ολοένα και περισσότερες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Ανείσπρακτα πρόστιμα 16,5 δισ. ευρώ
loading...

Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, λόγω... Αλουμίνιον.

Δυσβάσταχτο είναι το κόστος για τη ΔΕΗ, αλλά και για τους καταναλωτές, όπως αυτό προκύπτει από την απόφαση της διαιτησίας για την υπόθεση της Αλουμίνιον της Ελλάδος.
Πρόκειται για εξέλιξη, που - σύμφωνα με την επιχείρηση - την αναγκάζει να πουλά με ζημία κάτω του κόστους.
Οι πρώτες εκτιμήσεις και προβολές, που έχουν ήδη κάνει στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, είναι πως στα ταμεία της θα μπαίνουν 60 εκατ. ευρώ λιγότερα κάθε χρόνο, ενώ δεν έχει ακόμα αποτιμηθεί πλήρως ο λογαριασμός από την αναδρομική εφαρμογή της απόφασης, που με βεβαιότητα ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιπλέον.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την οδό Χαλκοκονδύλη, η ΔΕΗ ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση και θα εξετάσει κάθε νόμιμο τρόπο αντίδρασης, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των μετόχων και των πελατών-καταναλωτών της.
loading...

ΣΟΚ: Συμμορίες ανηλίκων δρουν ανεξέλεγκτα στη Μυτιλήνη τρομοκρατώντας παιδιά άλλων ηλικιών.

Συμμορίες ανηλίκων δρουν ανεξέλεγκτα στην πόλη της Μυτιλήνης, τρομοκρατώντας παιδιά άλλων ηλικιών και ασκώντας σε αυτά βία λεκτική, αλλά και σωματική.
Παράδειγμα, το βράδυ του περασμένου Σάββατου 2 Νοεμβρίου, όταν ομάδα παιδιών αποτελούμενη από 15 περίπου άτομα, χτύπησε σύμφωνα με μαρτυρίες, τέσσερα παιδιά που μόλις είχαν βγει από ιντερνέτ-καφέ της πόλης και κατευθύνονταν προς τα σπίτια τους.
loading...

Πήγαινε το πλαστό σύννεφο…

Εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίστηκε προχτές το πρωί στο Περιστέρι.
Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί ηλικίας 24 και 36 ετών, ως μέλη σπείρας που κατασκεύαζε και διακινούσε πλαστά έγγραφα.
Οι συλληφθέντες, μαζί με κούρδο συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται, είχαν συστήσει τους τελευταίους δύο μήνες σπείρα και στο εργαστήριο, στο σπίτι του 24χρονου, κατασκεύαζαν τα έγγραφα, τα οποία πωλούσαν σε αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής 500-600 ευρώ.

loading...

«Λαθρομετανάστες εισβάλλουν στα σχολεία και ανακρίνουν μαθητές στα αμφιθέατρα για το ρατσισμό» – Απίστευτη καταγγελία στο Μακελειό. Έκθετο το Υπ. Παιδείας.

Είναι μια είδηση που δεν έχει προηγούμενο. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Γίνονται όλα αυτά στην Ελλάδα; Είναι υπό την καθοδήγηση του υπουργείου Παιδείας; Διαβάστε την καταγγελία που λάβαμε από φίλη αναγνώστρια:
“ΣΤΕΦΑΝΕ, ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΗΔΗ, ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ, ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!!!!!!
ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΝΤΕΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΡΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΛΑΘΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΓΟΝΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ. ΕΣΕΙΣ ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ, ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΤΗΛ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”.
Θ. Φ
Πηγή:http://www.makeleio.gr
loading...

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Σοκ στην Κρήτη: Αυτοπυροβολήθηκε στη θέα του δικαστικού επιμελητή.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ένας 70χρονος άντρας, ο οποίος νωρίς σήμερα το πρωί αντίκρισε στην πόρτα του έναν δικαστικό επιμελητή που ήθελε να του επιδώσει το χαρτί της έξωσης.


Ο ηλικιωμένος άντρας ζήτησε από τον επιμελητή να του δώσει 5 λεπτά χρόνο, μπήκε στο σπίτι όπου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πήρε μια καραμπίνα και αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος. 

Στο σημείο, επικράτησε αναστάτωση και κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον άντρα και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι δεν χτυπήθηκαν ζωτικά όργανα, ωστόσο η κατάσταση για τον 70χρονο χαρακτηρίζεται κρίσιμη.
Πηγή:http://www.fornews.gr

 

loading...

Ο Σαμαράς θέλει να βάλει wifi σε όλη τη χώρα, που προκαλεί χιλιάδες προβλήματα στην υγεία, τώρα δήθεν νοιάζεται για την υγεία μας. Αν νοιάζονταν πραγματικά θα έδιναν φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης. Αλλά ο σκοπός τους είναι ο αφανισμός μας και κανείς πια δεν υπάρχει που να μην το έχει καταλάβει!

Απίστευτη αγριότητα της κυβέρνησης - Απαγορεύουν τα τζάκια και τις σόμπες.

Την εφαρμογή «δακτυλίου» στα τζάκια και τις ξυλόσομπες φαίνεται ότι σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αττική και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, το μέτρο θα εφαρμόζεται από 3 έως 15 ημέρες στην καρδιά του χειμώνα, όταν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες αναμένεται να χρησιμοποιούνται κατά κόρον, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της αιθαλομίχλης.

loading...

Απίστευτο σημείωμα στην Πάτρα: Κλέφτη, σε βλέπω! Κοίτα ψηλά!!!

Έναν μοναδικό τρόπο βρήκε ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, που το παράτησε χωρίς πινακίδες έξω απο την πόρτα του σπιτιού του .
Μην θέλοντας να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο , παράδωσε πινακίδες για οικονομικούς λόγους . Το συγκεκριμένο Ι.Χ βρίσκονταν σε άριστη κατάσταση και έψαχνε να το πουλήσει.

loading...

Ο στόλος της Πυροσβεστικής συντηρείται με δωρεές.

Με ... δωρεές απ' ότι φαίνεται, συντηρείται (σε μεγάλο βαθμό) ο στόλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων Παρά τον υπεράνθρωπο αγώνα που δίνουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ειδικά σε περιοχές όπως τα Χανιά,
όπου οι υψηλές θερμοκρασίες, ο καυτός ήλιος και οι δυνατοί άνεμοι είναι φαινόμενα που διαρκούν σχεδόν το μισό χρόνο, τα χρήματα που διατίθενται από το κεντρικό κράτος για τη συντήρηση και την ανανέωση του στόλου της, είναι μηδαμινά.
Εδώ και ένα μήνα περίπου, τέσσερις επιχειρήσεις, έχουν δωρίσει στην υπηρεσία ένα μεγάλο όχημα 4×4, Honda, το οποίο, όταν ταξινομηθεί, προγραμματίζεται να χρησιμοποιηθεί κυρίως για επιτήρηση, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου του χρόνου. Πρόκειται για τη Silk Oil, Chania Cars and Trucks, την επιχείρηση του κ. Μαυριδάκη και την Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης.
Τους ευχαριστώ πολύ. Είναι άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι και είναι ένα όχημα που το είχαμε πραγματική ανάγκη, τόνισε, μιλώντας στο zarpa.gr, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Χανίων κ. Γ. Μαραγκάκης. Η αλήθεια είναι, ότι το τελευταία χρόνια, η συμβολή των πολιτών και των επιχειρήσεων, κυρίως στη συντήρηση των Πυροσβεστικών οχημάτων, είναι πολύ σημαντική. Χαρακτηριστικό είναι, ότι τα ελαστικά των αυτοκινήτων (Πυροσβεστικών και επιβατικών) είναι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, δωρεές τοπικών επιχειρήσεων. 
loading...

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΡΠΕΝΑΡΟΣ.ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΗΛΙΘΙΟ

loading...

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ «ΣΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ» (VIDEO)

Έλληνας πιλότος μιλά για τους περιβόητους αεροψεκασμούς με χημικά!

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και δε θα πιστεύετε στα αυτιά σας...

Πηγή:http://www.agioritikovima.gr
loading...

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΗΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ (VIDEO)

Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν διαμέσου του Χριστιανικού και φιλανθρωπικού Συλλόγου «Προφήτης Ηλίας Φιλερήμου»οι οικείοι του μικρού 13χρονου Ηλία Λεντή από την Ιαλυσό!

Ο Ηλίας πρέπει να υποβληθεί σε μια πολύ σοβαρή επέμβαση στο κεφάλι, η οποία κοστίζει αρκετά χρήματα! 
Για τον σκοπό αυτό είχαν βοηθήσει και οι παλαίμαχοι της περιοχής που είχαν διοργανώσει φιλανθρωπικό αγώνα!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:http://www.youtube.com/watch?v=AHjUweVLCTA
Πηγή:http://www.agioritikovima.gr/
loading...

Η Κομισιόν αποφασίζει πόσο νερό θα μπαίνει στα… καζανάκια! Τα λέγαμε: Θα μας κάνουν κουμάντο μέχρι και στην τουαλέτα μας‼!

Εν μέσω της πολυετούς οικονομικής κρίσης που ταλανίζει σχεδόν το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών, με χώρες-μέλη της Ευρωζώνης σε καθεστώς οικονομικής διάσωσης και διεθνούς αρωγής, με δεκάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους να προστίθενται καθημερινά στα εκατομμύρια των ανέργων της Γηραιάς Ηπείρου, οι πολιτικοί ταγοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταπιάστηκαν επί εβδομάδες με ένα εξαιρετικά… ευαίσθητο θέμα.
loading...

Ουρολοίμωξη. Που οφείλεται, ποια τα συμπτώματα σε γυναίκες, άντρες, παιδιά και ποιοι οι τρόποι μετάδοσης;

Μετά το κοινό κρυολόγημα οι ουρολοιμώξεις αποτελούν το συχνότερο ιατρικό πρόβλημα των γυναικών της αναπαραγωγικής ηλικίας.
Η κυστίτιδα αποτελεί την πιο συχνή μορφή απλής ουρολοίμωξης, και στην πραγματικότητα 20-30% περίπου των γυναικών θα υποστούν την λοίμωξη αυτή τουλάχιστον μία φορά κατά την διάρκεια της ζωής τους. Ως κυστίτιδα ορίζεται η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως. Η ουρηθρίτιδα είναι η λοίμωξη η οποία αφορά μόνον την ουρήθρα, δηλαδή τη σωλήνα που ενώνει την κύστη με το εξωτερικό του σώματος. Συχνά η ουρηθρίτιδα και η κυστίτιδα συνυπάρχουν και τότε ονομάζονται λοίμωξη του κατώτερου ουροποιητικού ή ουρολοίμωξη. Η λοίμωξη στο ανώτερο ουροποιητικό σύστημα που αφορά τους νεφρούς λέγεται πυελονεφρίτιδα.
loading...

Σας ενοχλούν άγνωστοι με απόκρυψη; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε και τσακώστε τους!

Σε πολλούς μπορεί να έχει συμβεί να δέχονται ενοχλητικές κλήσεις επανειλημμένως υπό μορφή «φάρσας» ή πόσο μάλλον απειλητικές , εξυβριστικές και συκοφαντικές είτε από άγνωστο ή απόρρητο αριθμό.

Σ’αυτές τις περιπτώσεις αν δεν ξέρεις τα στοιχεία του, εκείνο που μπορείς να κάνει είναι να μάθεις ποιος νούμερο σε καλεί ως εξής:
Μπορείς να ζητήσεις από την υπηρεσία παροχής επικοινωνίας που είσαι χρήστης να μη δέχεσαι κλήσεις με απόκρυψη (θα τους δείχνει ότι μιλάει όταν σε παίρνουν με απόκρυψη) ή να αιτηθείς στον υπόχρεο πάροχο την εξουδετέρωση της απόκρυψης του καλούντος για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τον εντοπισμό ενοχλητικών ή κακόβουλων κλήσεων (ΦΕΚ B 1853 – 21.12.2006).
loading...

ΔΩΡΕΑΝ WIFI ΚΑΙ 25 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Twitter: Τα σχόλια για το δωρεάν Wi-Fi του Α.Σαμαρά.

Άκρως χιουμοριστικά σχόλια πυροδότησε η υπόσχεση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για ανάπτυξη δικτύου WiFi, δηλαδή δωρεάν πρόσβασης στο ίντερνετ, σε όλη την Ελλάδα και σε χρονικό διάστημα ενός έτους από σήμερα.
Από το πρωί που άρχισε να αναπαράγεται η είδηση τα κοινωνικά δίκτυα πήραν «φωτιά»:
    -Το "δωρεάν Wi-Fi παντού", είναι το νέο "θα σας φτιάξουμε γεφύρια".
    -Λίγο ακόμα να κρατούσε η εκπομπή, μαζί με το free Wi-Fi, θα μοίραζε και iPad αυτός
    -Free wi-fi με...εντολή Σαμαρά
    -Ο Σαμαράς ο Hi-Fi θα μας φέρει Wi-Fi!
    -Ακούς κυρ-Στέφανε; Δίνει δωρεάν wi-fi o Σαμαράς
    -Ο Σαμαράς θα δώσει free wi-fi και στη κατηγορία των υπαλλήλων που αποκαλεί το space "το μακρόστενο πλήκτρο"
    -Ο Σαμαράς βρήκε τον τρόπο κατά της εγκληματικότητας... Τέρμα το κλέψιμο ίντερνετ από τον γείτονα...!!! Δωρεάν wi-fi.
    -Σαμαράς: Αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θα εκδιωχθούμε από το wi-fi και θα γυρίσουμε στην 56Κ dial-up.
    -"Πως θα βάλω WiFi παντού; Ειναι απλό. Θα φορολογήσω όσους χρησιμοποιούν password."
    -Ναι ρε φίλε,free wifi!! Επιτέλους ανάπτυξη! Μπορεί να μην έχουμε να φάμε αλλά θα μπορούμε να βλέπουμε τι τρώνε στο εξωτερικό
    -Δωρεάν WiFi και 25 ευρώ για να μπεις νοσοκομείο.
    -Άντε τώρα να πείσεις τους Ανεξάρτητους Έλληνες ότι η μαζική ακτινοβολία ενός πανελληνίου WiFi δεν είναι το νέο "μας ψεκάζουνε"...
    -Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με ανακοίνωση του,στα περί δωρεάν Wifi του Αντώνη Σαμαρά: Δωρεάν VDSL έως 50Mpbs για όλο το λαό.
    -Wifi υπάρχουν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
loading...

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Καμμένος: Θλιβερό ο Πρωθυπουργός να τάζει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Καμμένος: Θλιβερό ο Πρωθυπουργός να τάζει πρόσβαση στο διαδίκτυο
Σχολιάζοντας την συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Mega, oπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι θλιβερό πρωθυπουργός χώρας με 2.100.000 ανέργους και 6.000 αυτοκτονίες, που στηρίζεται και στηρίζει με ασυλία το πιο διεφθαρμένο κόμμα της Ευρώπης, να τάζει στο διάγγελμά του πρόσβαση στο διαδίκτυο στο λαό, που του δημεύει τα σπίτια».
loading...

“Βουνό” οι πλαστικές σακούλες στην ΕΕ – Αναζητά λύσεις η Κομισιόν.

Κίνητρα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να φορολογήσουν ή ακόμα και να καταργήσουν τις πλαστικές σακούλες αναμένεται να δώσει η Κομισιόν σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι τεράστιες ποσότητες πλαστικών αποβλήτων που εισέρχονται στα υδατικά συστήματα σκοτώνοντας την άγρια ζωή.

Ορισμένες χώρες, όπως η Δανία, έχουν μειώσει σημαντικά τη χρήση της πλαστικής τσάντας επιβάλλοντας τέλη στη χρήση της.
loading...

ΟΑΕΔ: Δίνουν τις θέσεις εργασίας σε ξένους!

Θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ δίνονται σε ξένους, τη στιγμή που η ανεργία στην Ελλάδα έχει φθάσει στο 1.500.000 άτομα, ενώ όσον αφορά στους νέους, άνεργος είναι ένας στους δύο. Οι προσωρινοί πίνακες που αναρτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τους 10.000 ανέργους που πρόκειται να εργαστούν με πεντάμηνη απασχόληση σε δήμους και περιφέρειες μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας δείχνουν ότι σχεδόν μία στις δέκα θέσεις καλύπτεται από αλλοδαπούς και κυρίως από Βούλγαρους και Ρουμάνους, οι οποίοι προέρχονται από χώρες που είναι μέλη της Ε.Ε.

loading...

Η Ελληνίδα που διδάσκει ελληνικά σε όλον τον κόσμο online!

Η Ελληνίδα που διδάσκει ελληνικά σε όλον τον κόσμο online! Οι ιστορίες όπου η κρίση γίνεται ευκαιρία δημιουργίας και επιτυχίας δε σταματούν και μια από αυτές είναι η περίπτωση της Στέλλας Μπομποτσιάρη-Βρη.

Με σπουδές στην Ελληνική Φιλολογία και μεταπτυχιακό στη χρήση τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση η ιδέα ενός διαδικτυακού σχολείου υπήρχε πάντα στο μυαλό της. Η ευκαιρία δόθηκε όταν έμεινε άνεργη. Τότε δημιούργησε την πλατφόρμα Greek Lessons OnLine, προσφέροντας διαδικτυακά μαθήματα ελληνικής γλώσσας όλων των επιπέδων σε νέους και ενήλικες που διαμένουν είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα.


loading...

Μαντέψτε τι ήταν ο δολοφόνος της Νορβηγίας που έσφαξε τρεις αθώους σε λεωφορείο…

Τα διεθνή μέσα τις πρώτες στιγμές μίλησαν για “ντόπιο”. Ντόπιος που κατέλαβε λεωφορείο, μαχαιρώνοντας και τους τρεις που βρισκονταν εντός.

 Ένα 19 χρονο κορίτσι, τον οδηγό και έναν ακόμα επιβάτη, 50 χρονοι και οι δύο.

Η αλήθεια βεβαίως δεν μπορούσε να κρυφτεί αφού έγινε ολόκληρη επιχείρηση της εκεί αντιτρομοκρατικής για να συλληφθεί ο μαχαιροβγάλτης.

Τι ήταν;

Έλα που δεν πάει το μυαλό σας…

…30χρονος Ισλαμιστής, από το Ν. Σουδάν. Τα ΜΜ”Ε” κάποτε θα καταλάβουν ότι το βρώμικο χρήμα του Σόρος που πληρώνει τα ψέμματα τους, δεν θα αποζημιώσει αυτό που έρχεται.


Πηγή:http://olympia.gr

loading...

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΣΑΝ "ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΣΕΡΒΑ" ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ Εικόνα ντροπής στους θαλάμους του «Ευαγγελισμού»

Oι γιατροί του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» δημοσιοποίησαν νέα φωτογραφία από τους θαλάμους νοσηλείας και είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής.
Παράλληλα, αποκαλύπτει με τον μαγικό τρόπο με τον οποίο αδειάζουν οι διάδρομοι του νοσοκομείου, ιδίως στις παθολογικές κλινικές, από τα δεκάδες ράντζα στα οποία εισάγονται για νοσηλεία οι ασθενείς.
«Κοιτάξαμε μέσα στους θαλάμους και διαπιστώσαμε ότι (προκειμένου να μην φαίνονται στο διάδρομο)έχουν στριμώξει σαν τις ''σαρδέλες στην κονσέρβα τους'' ασθενείς μέσα σε κάθε δωμάτιο» αναφέρουν οι ειδικευόμενοι γιατροί –που ως γνωστόν σηκώνουν επαχθές βάρος της δημόσιας περίθαλψης με δεδομένες τις ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς.
Όπως μαρτυρά  η φωτογραφία, οι εξάκλινοι θάλαμοι μετατρέπονται σε οκτάκλινους, καθώς τα ράντζα σφηνώνονται στον διάδρομο που υπάρχει ανάμεσα στις μόνιμες έξι κλίνες.
Αν βέβαια συνυπολογιστούν και τα πτυσσόμενα κρεβάτια που νοικιάζουν με το αζημίωτο οι συγγενείς των ασθενών για  να κοιμούνται στο πλευρό τους, εκτελώντας χρέη νοσηλευτικού προσωπικού, αντιλαμβάνεται κανείς την ασφυκτική κατάσταση κάθε θαλάμου.

«Σα να σκουπίζεις τη σκόνη κάτω από το χαλί…» παρατηρούν οι ειδικευόμενοι, με τον θάλαμο να μετατρέπεται σε ένα «χαλί» άκρως επικίνδυνο για την έκβαση της νοσηλείας και της θεραπείας κάθε ασθενούς αλλά και για τη δημόσια υγεία.
«Μετά από αυτές τις εικόνες συζητάμε με επιστημονικό ύφος για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που ανθίζουν στην Ελλάδα» καταλήγουν σαρκαστικά οι γιατροί του Ευαγγελισμού.
Πηγή:http://www.defencenet.gr/

loading...

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ... ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ ΥΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ...

Τρία άτομα έκαψαν την ελληνική σημαία στο κέντρο των Τιράνων, στην πλατεία «Μητέρα Τερέζα».

Οι Αλβανοί συνελήφθησαν από την αστυνομία, αλλά η ταυτότητά τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν αποκαλύφθηκε.

Το κάψιμο της ελληνικής σημαίας συνδέεται με την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας στην Αλβανία, αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα.echedoros-a.gr
Πηγή:http://www.stoxos.gr
loading...

Ξυπνήστε !!! Εγκληματικές ενέργειες για να περάσουν τα νέα μέτρα;

Φρικτές υποψίες ότι ο χθεσινός εμπρησμός ενός αυτοκινήτου και η παραλίγο δολοφονία μητέρας και κόρης που επέβαιναν σε αυτό, στην λεωφόρο Κατεχάκη στο ύψος του Καρέα. μπορεί να σχετίζεται με την τριπλή δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στη λεωφόρο Ηρακλείου, διατυπώνονται από κύκλους αποστράτων της αστυνομίας οι οποίοι έχουν άριστη γνώση των παρακρατικών μηχανιχμών.




loading...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Θα αποσωληνώσουν τον ήρωα Α.Γέροντα.

Ο Αλέξανδρος Γέροντας, νοσηλεύεται για τρίτο 24ωρο, χωρίς επιμολύνσεις και άλλες μετεγχειρητικές επιπλοκές, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Γ. Γεννηματάς» και φαίνεται ότι η ήρωας νικάει τον θάνατο...
 
Οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον αποσωληνώσουν, προκειμένου να δρομολογηθεί η έξοδός του από τη μονάδα. Για να αποσυνδεθεί από το μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής, πρέπει να έχει αποκατασταθεί η αναπνευστική του λειτουργία.
 
«Οι προσευχές μας και κυρίως της μητέρας του Αλέξανδρου εισακούστηκαν, ευχόμαστε στον Αλέξανδρο Γέροντα ταχεία ανάρρωση και τα καλύτερα για αυτόν, την οικογένεια του και το παιδί του» σχολιάζει σχετικά η Χρυσή Αυγή σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο, στην οποία δημοσιεύεται και φωτογραφία του 29χρονου, που τραυματίστηκε από την φονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
loading...

Ελλειµµα 340 εκατ. ευρώ από το ξεπούληµα 28 κτιρίων.

Επρεπε να πουλήσουν τα 28 ακίνητα κοντά στα 700 εκατοµµύρια και τα «χάρισαν» µε 260 εκατοµµύρια ευρώ!

Με τα ενοίκια 20 ετών, µπαίνουµε µέσα 340 εκατοµµύρια... Μόνο ο Στουρνάρας θα µπορούσε να το πετύχει

Σε νέα «τρύπα» 340 εκατοµµυρίων ευρώ οδηγεί το... σωτήριο σχέδιο της κυβέρνησης για µείωση του χρέους, µέσω της πώλησης και της µετέπειτα ενοικίασης των 28 κτιρίων-φιλέτων του δηµοσίου.
Πηγή:http://www.toxwni.gr
loading...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ Να χαίρεστε τη δημοκρατία σας! Αυτή που σκοτώνει παιδιά.

Εντυπωση προκάλεσε το γράμμα μια μαθήτριας που κυκλοφορεί στι διαδίκτυο με αφορμή την δολοφονία των δύο παιδιών. 
 
loading...

ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΙΟΥΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.

H γλυκόριζα Glycyrrhiza glabra (Leguminosae), έχει μια πλούσια και αρχαία ιστορία χρήσης ως φάρμακο, ριζωμένη στην ινδική, κινεζική, ελληνική όσο και στην αιγυπτιακή παράδοση.
Ρίζες γλυκόριζας είχαν βρεθεί για παράδειγμα στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών (1398 π.Χ.).
Σύμφωνα με το Θεόφραστο (3ος αιώνας π.Χ), οι Σκύθες, οι οποίοι είχαν μυηθεί στη γλυκόριζα από τους Έλληνες, μασούσαν γλυκόριζα και μπορούσαν να ζήσουν 12 μέρες χωρίς νερό.
Ο Θεόφραστος την αποκαλούσε «ρίζα των Σκυθών» και την έδινε για το άσθμα.
Τον 1ο αιώνα ο γιατρός Διοσκουρίδης της έδωσε το βοτανολογικό της όνομα.
Ο Ρωμαίος Πλίνιος συνιστούσε την κατανάλωση της γλυκόριζας για τη καταπολέμηση του βραχνιάσματος της φωνής και για την ανακούφιση από την πείνα και τη δίψα.


loading...

ΠΡΟΣΟΧΗ:ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ.

Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281 , +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375 ή 371, κάνοντας ένα "κουδούνισμα" & μετα το κλείνουν, αφήνοντας ετσι μια αναπάντητη κλήση ή μήνυμα και καλέσετε μετα ένα από αυτούς τους αριθμούς θα χρεωθείτε $15 - $30 & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec .
Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα.
375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν . 371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία ... Μην απαντήσετε ή να καλέσετε πίσω. Παρακαλούμε ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ & ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ αυτό στους φίλους και την οικογένειά σας.
Πηγή:http://www.agioritikovima.gr
loading...

Στουρνάρας: Ανεβήκαμε στο Κιλιμάτζαρο, μην πέσουμε 100 μέτρα πριν την κορυφή.

Η τρόικα επιστρέφει και την Τρίτη οι επικεφαλής της θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών. «Οι στιγμές είναι κρίσιμες» λέει ο Γιάννης Στουρνάρας....



«Ανεβήκαμε το Κιλιμάντζαρο και στα εκατό μέτρα που απομένουν, κινδυνεύουμε να πέσουμε», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών σε δήλωσή του στο Βήμα της Κυριακής. Και σημειώνει ότι «αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις πως η προσπάθεια για την οικονομία φθάνει επιτυχώς στο τέλος της».

«Απαιτείται ρεαλισμός» «Σε όλα τα θέματα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει ρεαλισμός απ’ όλες της πλευρές, ευελεξία και κοινούς νους» δηλώνει εξάλλου στην Καθημερινή της Κυριακής, λίγο πριν ξεκινήσει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

«Απαιτείται ψυχραιμία απ’ όλους. Και από εμάς και από τους εταίρους μας και κυρίως να εγκύψουν και να δουν την αντιστροφή της πορείας της ελληνικής οικονομίας που έχει επιτευχθεί.

Γεγονός που οι αγορές αναγνωρίζουν» σημειώνει ο κ. Στουρνάρας και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «όπως μέχρι σήμερα βρήκαμε λύσεις σε πολύ δύσκολα θέματα, έτσι θα γίνει και τώρα».


news.in.gr
loading...

Ανατριχιαστικό: Οι τρομοκράτες έχουν πληροφόρηση για τις κινήσεις της ΕΛΑΣ.

Οι τρομοκράτες (απλοί τρομοκράτες ή και πράκτορες ξένης δύναμηςq) της Σέχτας Επαναστατών, την οποία όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ως την οργάνωση που διέπραξε την σφαγή έξω από τα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, φαίνεται ότι έχουν άριστη πληροφόρηση από πηγές στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και δεν κτύπησαν τυχαία.

Η επίθεση έγινε στις 18.50 της περασμένης Παρασκευής και εκείνη την ώρα πραγματοποιείται η αλλαγή της βάρδιας των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ..
loading...

Πούτιν. Απλά πράγματα.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, φέρνει νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι ένοχοι και οι συγγενείς των δραστών τρομοκρατικών επιθέσεων, θα αποζημιώνουν κράτος και θύματα για τις ζημιές και τις αστικές απαιτήσεις όσων υπέφεραν. Η διεκδίκηση θα γίνεται και εκτός συνόρων. Πράγμα που σημαίνει πως όποιος βλάπτει την Ρωσία, θα υποθηκεύει όλους τους εν ζωή
συγγενείς του. Στην αρχή δεν θα το καταλάβουν, μετά το επόμενο χτύπημα όμως, θα γίνει απόλυτα κατανοητό.

Πηγή:http://www.ethnosnews.com
loading...

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Έχει αναδρομική ισχύ... πόσο μ@λ@ΚΑΣ μπορεί να είσαι !!!

Δεν θα σταλούν φέτος τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας αφού ανοίγει από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, η ηλεκτρονική εφαρμογή από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.


Διπλή θα είναι η επιβάρυνση για όσους έχουν αυτοκίνητο άνω των 1.929 κυβικών καθώς θα καταβάλλουν και φόρο πολυτελούς διαβίωσης- από τον οποίο προσδοκώνται έσοδα 136 εκατ. ευρώ. 

Από το φόρο δεν γλιτώνουν όσοι τα πούλησαν εντός του 2013 ή κατέθεσαν πινακίδες στα τέλη του περασμένου έτους καθώς το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ από τη χρήση του 2012. Το νέο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καλούνται να πληρώσουν και όσοι έχουν πισίνα ή αεροσκάφος. 

Οι επιβαρύνσεις των ιδιοκτητών οχημάτων σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με πέρσι ενώ θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί έως το τέλος του χρόνου. 

Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
Από 301 κ.ε έως 785 κ.ε. 55 ευρώ
Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ
Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ   

loading...

Το μυστήριο με τα 17 δέντρα στη σκεπή της Αγίας Θεοδώρας.

Ο ναός της Αγίας Θεοδώρας βρίσκεται στην Βάστα Αρκαδίας, ένα χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 860 μέτρων στις νότιες πλαγιές του Λύκαιου. Ο ναός έγινε γνωστός από τα δεκαεπτά δένδρα που βρίσκονται στην σκεπή του, χωρίς να είναι ορατό που κατευθύνονται οι ρίζες τους. Βίντεο.
Η Αγία Θεοδώρα του Βάστα
Η Αγία Θεοδώρα καταγόταν από την Αγιοτόκο και Ηρωοτόκο Πελοπόννησο γι’ αυτό και από κάποιους ονομάζεται Αγία Θεοδώρα η «Πελοποννήσια». Ως προς την καταγωγή της πιθανότερες περιοχές φαίνεται να είναι η Αρκαδία και η Μεσσηνία. Η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της στις 11 Σεπτεμβρίου.
Ο ναός της αποτελεί σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της περιοχής. Βρίσκεται μέσα σ' ένα πυκνό δάσος με βελανιδιές και πλατάνια σε μικρή απόσταση από τον οικισμό. Χαρακτηριστικό του είναι τα μεγάλα δέντρα που φύονται στη στέγη του και το ποτάμι που τρέχει ασταμάτητα χειμώνα καλοκαίρι από κάτω. Προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος προσκυνητών.
Το μυστήριο με τα 17 δέντρα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας έχουν μελετήσει το κτήριο και κάνουν τις εξής παρατηρήσεις:
"Πολλές ιστορίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη μικρή εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας ιδιαίτερης θρησκευτικής σημασίας, σχετικά κυρίως με τη δημιουργία της, την Αγία από την οποία πήρε το όνομά της και γενικά την ιστορία της που επίσης περιλαμβάνει ένα «θαύμα».
Το κτίσμα της μικρής εκκλησίας, που επισκέπτονται πολλοί πιστοί κάθε χρόνο, είναι της Βυζαντινής εποχής και, εκτός από τη δικαιοδοσία της Εκκλησίας, υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, ως Βυζαντινό Μνημείο. Η γεωφυσική ομάδα του Πανεπιστημίου της Πάτρας προσπάθησε να βοηθήσει στην αποκατάσταση του διατηρητέου αυτού κτίσματος. Το πρόβλημα ήταν άμεσα συνδεδεμένο με το "θαύμα" που συμβαίνει εκεί και το μύθο που είναι διαδεδομένος γύρω από τη δημιουργία της μικρής εκκλησίας και έχει ως εξής : δεκαεπτά μεγάλα δένδρα και αρκετά μικρότερα έχουν φυτρώσει στη στέγη του κτιρίου.
Οι ρίζες τους δεν είναι ορατές κάτω από τη λίγων εκατοστών στέγη, ούτε στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό της εκκλησίας. Το όλο κτήριο είναι φυσικά υπό πίεση λόγω αυτού του μεγάλου φορτίου και έχουν γίνει πολλές επεμβάσεις ανακατασκευής κατά τη διάρκεια της ζωής του. Αυτές οι μη επαγελματικές επεμβάσεις είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή της αρχιτεκτονικής του. Το πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί σχετικά με τα δένδρα στη στέγη ήταν να εξακριβωθεί πού κατευθύνονται οι ρίζες τους, χωρίς να προκληθεί το θρησκευτικό αίσθημα των ανθρώπων της εκκλησίας και των κληρικών, που ήταν οι άγρυπνοι φρουροί μας, σε όλη την έρευνα.
Βρέθηκε η λύση του μυστηρίου;
Μετά από μία επιτόπου εκτίμηση της κατάστασης αποφασίστηκε ότι γαιωραντάρ υψηλής συχνότητας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στους τοίχους του κτηρίου μαζί με ηλεκτρική τομογραφία με πολύ μικρά ηλεκτρόδια, έτσι ώστε να έχουμε διπλό έλεγχο της μεθοδολογίας.
Tα αποτελέσματα της έρευνας αυτής έχυσαν άπλετο φως στο μυστήριο και έδωσαν στη Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων όλες τις αναγκαίες απαντήσεις για να προχωρήσει με ασφάλεια στην αποκατάσταση της Εκκλησίας της Αγίας Θεοδώρας.
Αποδείχθηκε ότι οι ρίζες ακολουθούν τα διάκενα που υπάρχουν μέσα στους πλευρικούς τοίχους δημιουργώντας απωθητικές τάσεις μεταξύ των λίθων και έτσι καταλήγουν στο έδαφος. Αυτό οδηγεί στη δημιουργία ενός δικτύου ριζών που ενισχύει το κτίσμα από στατική άποψη αντιτιθέμενο στο φορτίο της στέγης, αλλά καταστρέφοντας συγχρόνως τους πέτρινους τοίχους. Αποδείχθηκε επίσης ότι ο νότιος τοίχος είναι σχεδόν ανέπαφος ενώ φαίνεται να υπάρχει ένα συγκεκριμένο κενό στο βόρειο.

Στο τέλος του κειμένου μπορείτε να δείτε βίντεο με τον ναό...
Πηγή:http://www.pontos-news.gr
loading...

ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ  ΜΟΥ  ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,   ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΚΛΠ....ΕΓΩ  ΕΝΑΣ  ΑΠΛΟΣ  ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ,  ΑΛΛΑ   40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ , ΜΕ  ΠΟΝΟ  ΚΑΙ  ΠΟΛΛΕΣ  ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ , ΜΕ  ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ , ΜΕ  ΤΗΝ  ΕΦΟΡΙΑ ΜΟΥ  ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ,  ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ , ΚΑΙ ΜΕΝΩΝΤΑΣ  ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΠΛΗΡΩΝΩΝΤΑΣ  ΕΝΟΙΚΙΟ ,  ΕΧΩΝΤΑΣ ΔΑΝΕΙΟ  ΤΡΑΠΕΖΗΣ , ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ  ΑΠΛΗΡΩΤΑ  ΛΟΓΟ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ, ΜΕ  ΤΙΣ  ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ  ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ  ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ,
loading...

Ο Έλληνας που κατάφερε να πάρει 1 εκατ. ευρώ από τους Γερμανούς!

Πλουσιότερος κατά ένα εκατομμύριο ευρώ είναι ένας Έλληνας από τη Γερμανία, καθώς ήταν ο μεγάλος υπερτυχερός ενός τηλεοπτικού σόου που διοργάνωσε η γερμανική κρατική λοταρία SKL...


Η κλήρωση του σόου «Ημέρα της τύχης» στις 25 Οκτωβρίου, ανέδειξε τον Γιώργο Βαλαβάνη σαν τον τυχερό που κέρδισε το μεγάλο ποσό, έπειτα από παιχνίδια, μουσική και επιδείξεις.

Ο ίδιος πανηγύρισε την απίστευτη τύχη του και έτρεξε προς το κοινό για να αγκαλιαστεί με την οικογένειά του.

Η πρώτη του σκέψη, όπως δήλωσε, ήταν πως «τώρα έχουν πραγματοποιηθεί όλες μου οι επιθυμίες». Αυτές είναι η απόκτηση ενός σπιτιού για τον ίδιο και τη σύζυγό του και δύο διαμερίσματα για τους δύο του γιους.

Ωστόσο, όπως τόνισε, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εργασία του στη Daimler, όπου και δουλεύει για πολλά χρόνια.

Ο Γεώργιος Βαλαβάνης βρέθηκε στη Γερμανία το 1972 μαζί με την οικογένειά του και εγκαταστάθηκε στη Στουτγάρδη. Επιπλέον, δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πατρίδα, παρά μόνο «για διακοπές», όπως λέει.

Δείτε τον...
Πηγή:http://www.plektani.gr
loading...

Πρόστιμο 12.900 ευρώ στον Άδωνι Γεωργιάδη για παρατυπίες!

Μεταξύ των προσώπων που θα κληθούν να πληρώσουν τα πρόστιμα είναι και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Πρόστιμα που ανέρχονται σε 800.000 ευρώ, επέβαλε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων σε 87 παρατάξεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της Περιφέρειας Αττικής το 2010…
Μεταξύ των προσώπων που θα κληθούν να πληρώσουν τα πρόστιμα είναι και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
loading...

ΑΥΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ Σύνταξη 360 Ευρώ από 1/1/2015 !! (Αλλά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ηταν πρώτα στις ηλικίες 60+ … εεε καλοφάγωτα)

Επειδή πολλά λέγονται και οι πολίτες συγχύζονται και δεν ξέρουν τελικά πόσο θα φτάσει η σύνταξή τους, καλό είναι να διαβάσουμε και να διαδώσουμε τον επισυναπτόμενο
sintaxi_paradrasi
Επειδή πολλά λέγονται και οι πολίτες συγχύζονται και δεν ξέρουν τελικά πόσο θα φτάσει η σύνταξή τους, καλό είναι να διαβάσουμε και να διαδώσουμε τον επισυναπτόμενο Νόμο 3863 Αρ ΦΕΚ 115 15-7-2010 που έχουν υπογράψει οι ρουφιάνοι ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ «ευεργέτες» πολιτικοί μας!!!

Από 1-1-2015 οι συντάξεις 360 ΕΥΡΩ άντε και…..καλοφάγωτα!!
Πηγή:http://paradrasi.gr


loading...

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Στόχος μεγαλοεφοπλιστή τα πετρέλαια της Κρήτης.

ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Αφού πρώτα μετέφερε την έδρα της εταιρείας του απ' τη Νορβηγία στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες ο Γιώργος Οικονόμου, ο εφοπλιστής που βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα εκείνων με τη μεγαλύτερη ισχύ στην παγκόσμια ναυτιλία, μπαίνει δυναμικά στη διεκδίκηση μεριδίου από την "πίτα" των πιθανών ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων....

Μόλις χθες η εταιρεία του OceanRig, μία απ' τις μεγαλύτερες στην εξόρυξη υδρογονανθράκων σε πολύ μεγάλο βάθος στη θάλασσα ανακοίνωσε τη στρατηγική της συνεργασία με την EnergeanOil & Gas, που ελέγχει τα κοιτάσματα του Πρίνου, για τις έρευνες και αργότερα την εξόρυξη κοιτασμάτων που πιθανώς να βρεθούν στον ελλαδικό χώρο.
loading...

Μετρήσεις επιπέδων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στις παιδικές χαρές του Δήμου Ιλίου.

Ο Δήμος Ιλίου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα προστασίας και πρόληψης της υγείας, ανέθεσε στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας τη διενέργεια μετρήσεων των επιπέδων της εκπεμπόμενης
ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας εντός οικοπέδων που βρίσκονται
ή πρόκειται να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις παιδικών χαρών στα όρια του Δήμου,
στο πλαίσιο  των αρμοδιοτήτων του Δήμου Ιλίου για την προστασία του περιβάλλοντος.
loading...
loading...