loading...

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Βρέθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η 16χρονη από τη Βέροια.

Αίσιο τέλος είχε τελικά η υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης μαθήτριας από τη Βέροια, Ραφαέλα – Αγάπη Τύπου, της οποίας τα ίχνη είχαν χαθεί από την Τρίτη. Η αστυνομία την βρήκε σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 
Η ανήλικη εξαφανίστηκε την Τρίτη κι έκτοτε, κινητοποιήθηκαν οι Αρχές σε ολόκληρη τη χώρα, για τον εντοπισμό της. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr η 16χρονη αυτή την ώρα μεταφέρεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου.
Πηγή:http://gr.omg.yahoo.com/news/
loading...

Προς ραγδαίες εξελίξεις; Η επικείμενη αποχώρηση Σαμαρά.

Η χθεσινή κίνηση τού Α.Τσίπρα να ρίξει το γάντι στο πολιτικό ρινγκ, για τον χαρακτήρα τών ευρωεκλογών δέν ενέχει ουδεμία ουσιαστική πρόκληση δεδομένου ότι είναι ηλίου φαεινότερον ότι η οργή της Ελληνικής κοινωνίας λειτουργώντας ως ηφαίστειο θα εκραγεί στις ευρωεκλογές οι οποίες 
θα έχουν ξεκάθαρα το χαρακτήρα εθνικών εκλογών.

Τα κομματικά επιτελεία το γνωρίζουν και ήδη έχουν ξεκινήσει τον στρατηγικό προγραμματισμό τους. Η ειδοποιός διαφορά όμως έγκειται στο γεγονός ότι η Ν.Δ. σε αυτές τις εκλογές δέν θα έχει αρχηγό της τον Αντώνη Σαμαρά...! Στο άμεσο μέλλον (σύντομο) θα αλλάξει αρχηγό και η χώρα πρωθυπουργό!

loading...

Σκουπίδι έκανε το Βρούτση μια πολίτης με την συγκροτημένη σκέψη και τον φοβερό λόγο της - ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ.















Δείτε στο 29' την κ. Μαρία Βουτσινά, μια γυναίκα ανάμεσα στο κοινό του Νίνου Χατζηνικολάου που ευτέλισε με πολιτισμένο τρόπο, απίστευτο λόγο και συγκροτημένη σκέψη τον υπουργό Βρούτση.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cqgAH5SsX84
http://kourdistoportocali.com/
loading...

Δικαίωση για τη Χαρά Νικοπούλου!

Η Χαρά Νικοπούλου είναι η δασκάλα που δεν υπέκυψε στις πιέσεις του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και των συνεργατών του, υφιστάμενη ακόμη και επίθεση και ξυλοδαρμό από μουσουλμάνο παρακρατικό στις αρχές του 2008
Το… αμάρτημά της: τόλμησε να επιτελέσει συνειδητά το έργο της Ελληνίδας δασκάλας! Την περασμένη εβδομάδα έκλεισε άλλη μία υπόθεση στην σειρά των επιθέσεων που έχει δεχθεί.

Ο δήμαρχος Σουφλίου Έβρου Ευάγγελος Πουλιλιός καταδικάστηκε από δικαστήριο της Ορεστιάδας σε φυλάκιση έξι μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου που υπηρετούσε στο Μεγάλο Δέρειο. Όπως είναι γνωστό η δασκάλα δεχόταν επιθέσεις από οργανωμένους κύκλους κατευθυνόμενων κατά βάση από του τουρκικό προξενείο μειονοτικών. 

loading...

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Έξαλλος ο Πούτιν για το βιβλίο που τον παρουσιάζει ως ομοφυλόφιλο.

Έξαλλος ο Πούτιν για το βιβλίο που τον παρουσιάζει ως ομοφυλόφιλο

Ως «ομοφυλόφιλο», που «προτιμάει τη συντροφιά των ζώων από αυτή των ανθρώπων», παρουσιάζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο πολιτικός αναλυτής Στάνισλαβ Μπελκόφσκι.

Το βιβλίο του 42χρονου Στάνισλαβ Μπελκόφσκι, με τίτλο «Πούτιν», επιχειρεί μία ανάλυση της ψυχοσύνθεσης του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου. Ο Μπελκόφσκι, ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους πολιτικούς αναλυτές στη Ρωσία, σκιαγραφεί ένα εντελώς διαφορετικό πορτραίτο από ό,τι έχουμε συνηθίσει για τον Βλαντιμίρ Πούτιν.


loading...

Σε απόγνωση ο άνδρας που κάηκε το σπίτι του στο Κορδελιό- Επιτέθηκε με μαχαίρι στους γύρω του [βίντεο].

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται ο άνδρας από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης όπου το σπίτι στο οποίο έμενε χωρίς ρεύμα έγινα παρανάλωμα του πυρός με αποτέλεσμα ένας ανήλικος 5χρονος και η ηλικιωμένη γιαγιά του να οδηγηθούν στο νοσοκομείο, καθώς έβγαλε μαχαίρι εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κατάσταση αμόκ τράβηξε ένα μαχαίρι, ωστόσο οι παρευρισκόμενοι πρόλαβαν να του το αποσπάσουν προτού βλάψει τον εαυτό του ή τους γύρω του, αναφέρει ο ΑΝΤ1.
Η περίπτωση της πυρκαγιάς στο Κορδελιό, είναι άλλη μια τραγική σελίδα που έρχεται να προστεθεί τον φετινό χειμώνα, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ρεύμα είχε κοπεί από την οικογένεια και προσπαθούσαν να ζεσταθούν με κεριά, κάτι που ενδέχεται να προκάλεσε την πυρκαγιά.
Πηγή:iefimerida
loading...

Ξεκινούν οι μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια -Ποιοι φοιτητές έχουν δικαίωμα υποβολής.

Ξεκινούν σήμερα οι μετεγγραφές φοιτητών για τη μεταφορά θέσεων επιτυχόντων των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται πως η μεταφορά πραγματοποιείται μόνο από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος.
loading...

EΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΝΗΛΙΚΗΣ.

Η Ραφαέλα – Αγάπη Τύπου έχει καστανά μακριά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,67 μέτρα και βάρος 37 κιλά - Ιδιαίτεροι λόγοι καθιστούν επιτακτική την άμεση εύρεση της ανήλικης

Στις 03/12/2013 στις 08:30 το πρωί, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Βέροια Ημαθίας η Ραφαέλα - Αγάπη Τύπου 16 ετών.
loading...

Απέτυχε να επανεκλέγει ως βουλευτής και τον βόλεψαν σε άλλο μεσιτικό πόστο εκποίησης της χώρας.

Όταν τα χοντρά πακέτα βαφτίζονται ιδιωτικοποιήσεις κι αρωματίζονται ανάπτυξη , τα… κερατιάτικα της διαπλοκής θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι καταχρεωμένοι Έλληνες.

Με 2,72% δάνεισε η Εθνική Τράπεζα τα €450 εκατ. στην ισραηλινή Invel για την εξαγορά της θυγατρικής της Πανγαία, πρόεδρος του Δ.Σ. της οποίας είναι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας …
Η κομπίνα.. της απάτης … ω ελλαδική ψευτοδημοκρατία της κοσμοπολίτικης διαπλοκής !
Έλληνα καταθέτη, Έλληνα δανειολήπτη, Έλληνα επενδυτή, Έλληνα μικρομεσαίε επιχειρηματία, Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία, Έλληνα κροίσε που ζεις στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, μπορείς να δανειστείς αυτή την περίοδο με επιτόκιο 2,72% από την Εθνική Τράπεζα για να αγοράσεις ακίνητα της ίδια της τράπεζας με εξασφαλισμένο μίσθωμα από την τράπεζα, η απόδοση του οποίου είναι8,5%;
loading...

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Έπεσαν γιατί δεν άντεξαν την κρίση - Πρώτη η Κρήτη στις αυτοκτονίες.

Ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο κάθε υπουργός αυτής της κυβέρνησης όμως, η πραγματικότητα είναι σκληρή.

Πόσοι άνθρωποι αυτοκτόνησαν από την αρχή της οικονομικής κρίσης;
Ελάχιστα είναι τα καταγεγραμμένα περιστατικά αυτοκτονιών συγκριτικά με όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα, όπως προκύπτει από την έρευνα της «Κ.Ε.». Καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία πολλές από τις αυτοκτονίες, αλλά και τις απόπειρες, καταγράφονται ως δηλητηριάσεις, καρδιακές ανακοπές και ατυχήματα...
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enet.gr ακριβής αριθμός, ο οποίος να πιστοποιεί αυτό που ομολογούν όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και οι πανεπιστημιακοί, αλλά και όσα μαρτυρούν οι ιστορίες αυτοχείρων δεν υπάρχει λόγω του ότι η πολιτεία δεν αντιμετωπίζει το θέμα συντονισμένα, αλλά ως ταμπού ή ως ενοχλητική υπενθύμιση των επιπτώσεων του Μνημονίου στην κοινωνία.
 
loading...

Μαζική διαγραφή στεγαστικών στην Ισλανδία.

Στην Ελλάδα των ΣαμαροΒενιζέλοΣτουρνάρηδων, προτιμούν να διαγράψουν έναν ολόκληρο λαό από τον χάρτη.

H Ισλανδία και πάλι στην πρωτοπορεία. 
Μόλις χθες είχαμε την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Απριλίου, για οριζόντια διαγραφή 24000 ευρώ από τα στεγαστικά δάνεια ενός εκάστου των χρεωμένων νοικοκυριών.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ελάφρυνση κατά μέσο όρο κατά 13%. Το όλο πρόγραμμα θα αρχίσει να υλοποιείται από τα μέσα του 2014 και θα στοιχίσει περί το 1.2 δις δολάρια, ποσό το οποίο πιθανολογείται οτι θα προέρθει από τα χρωστούμενα στους ξένους πιστωτές, δηλαδή από κούρεμα.

Πάνω από 9 δις στερλίνες είναι κλειδωμένες στα Ισλανδικά τραπεζικά αμπάρια, πίσω από τα υψηλά τείχη των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων, σε ισχύ εδώ και πέντε χρόνια. Παρ” όλα αυτά η Ισλανδία έχει ήδη ξεπληρώσει κατά 55% τις υποχρεώσεις της προς τους Ολλανδούς και Βρετανούς.

Φυσικά, η εξαγγελία αυτή έβγαλε στα κάγκελα το ΔΝΤ, την Ευρωπαική Επιτροπή, τον ΟΟΣΑ, καθώς και την S&P που πρόκανε να μετατρέψει το outlook σε αρνητικό.

Σημειωτέον, η διαγραφή μέρους των στεγαστικών αποτελεί υλοποίηση προεκλογικής εξαγγελίας της παρούσας κυβέρνησης η οποία προέρχεται από τον κεντροδεξιό χώρο.
loading...

Η Πυθαγόρεια Διατροφή.

Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».
Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της αναλογικότητας!
loading...

Ακατάλληλο το νερό σε όλο το Ναύπλιο.

Ακατάλληλο το νερό σε όλο το Ναύπλιο
Ο Δήμος του Ναυπλίου συνέστησε στους κατοίκους να μην πίνουν το νερό καθώς κρίθηκε ακατάλληλο για οικιακή χρήση.
Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, το νερό των πηγών Λέρνης και Αμυμώνης, από τις οποίες και υδροδοτείται ο δήμος, παρουσιάζει έντονη θολότητα με συνέπεια να επηρεαστεί η ποιότητά του.
loading...

Φαρμακερά βέλη Βενιζέλου κατά Στουρνάρα.«Ο κ. Στουρνάρας είναι αναντικατάστατος... Έχει τη μάνα του που παίρνει χαμηλή σύνταξη και τα ξέρει αυτά...», ήταν η ειρωνική απάντηση ύφος του υπουργού Εξωτερικών στο ερώτημα κατά πόσον ο υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Έλληνας Επίτροπος.

Με το... βαμβάκι «έσφαξε» τον Γιάννη Στουρνάρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες.
Όπως γράφει η Καθημερινή, ο υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε για το κατά πόσον ο υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Έλληνας Επίτροπος. Και η απάντηση του ήρθε με ειρωνικό ύφος: «Όχι βέβαια, ο κ. Στουρνάρας είναι αναντικατάστατος...», είπε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε αναφερόμενος στον υπουργό των Οικονομικών: «Μιλάει γλυκά, κατευνάζει τον κόσμο, εκφράζει με τον ύτερο τρόπο τη συμπάθεια και τη συμπόνια που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός γι' αυτά που υφίστατατι».
loading...

Στο 95% της τελικής η προσωρινή σύνταξη.Θα αφορά όλα τα ταμεία - Θα βγαίνει σε 45 ημέρες - Σε εκκρεμότητα πάνω από 360.000 αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ - Έρχεται ευνοϊκή ρύθμιση και για τους αγρότες.

Δύο ευνοϊκές ρύθμισεις για την προσωρινή σύνταξη και την συνταξιοδότηση των αγροτών στα 62 – που επαλείφθηκαν από το νομοσχέδιο για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου στη Βουλή.
Η προσωρινή σύνταξη που θα δώσει οικονομική «ανάσα» στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, θα καταβάλλεται ακόμα και σε 45 ημέρες από την υποβολή της αίτησης και θα φτάνει πλέον το 95% του ποσού που αντιστοιχεί στον ασφαλισμένο.  Η ρύθμιση θα περιορίσει την οδύσσεια που βιώνουν οι ασφαλισμένοι, περιμένοντας ακόμα και δύο χρόνια για την έκδοση της οριστικής συνταξιοδοτικής απόφασης. Να σημειώσουμε ότι σήμερα  είναι σε εκκρεμότητα πάνω από 360.000 αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ από τα Ταμεία.  Σύμφωνα με τη ρύθμιση:

loading...

O Δήμος Τρίπολης πληρώνει τη ΔΕΗ σε όσους δεν έχουν ηλεκτρικό!

Για να κάνουν Χριστούγεννα με ρεύμα οι οικογένειες στην Τρίπολη

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή με το ρεύμα να κόβεται σε πολλά σπίτια. Συνδημότες μας αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

loading...

Σαμαράς: Το 2014 ξεκινάμε ένα θετικό κύκλο ανάκαμψης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου για το 2013, το προεδρείο της ΕΣΕΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Βασίλη Κορκίδη, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στον οποίο παρέδωσε την Έκθεση μαζί με υποστηρικτικό υλικό.
Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους εκπροσώπους του ελληνικού εμπορίου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά και προσκάλεσε την ΕΣΕΕ σε έναν διευρυμένο διάλογο με τους επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων, στον οποίο θα τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την εμπορική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

loading...

Α.Σαμαράς: Δίνουμε μάχη για την προστασία ανέργων, φτωχών, μικρομεσαίων.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου με θέμα "Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας" εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας υποστηρίζοντας ότι "τα χειρότερα περάσανε και η επόμενη χρονιά θα είναι χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας".
loading...

Έβαζαν τα παιδιά τους να ζητιανεύουν!

Άνδρες της ΔΙΑΣ τις παρακολούθησαν και τις συνέλαβαν
Δυο τσιγγάνες είχαν στήσει φάμπρικα επαιτείας με δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας ενός και πέντε ετών αντίστοιχα

«Εταιρεία»... επαιτείας είχαν συστήσει δυο τσιγγάνες με... εργατικό δυναμικό τα δύο ανήλικα παιδιά τους, τα οποία προέτρεπαν να ζητούν χρήματα από διερχόμενους διαβάτες στους δρόμους της πόλης της Κέρκυρας και στη συνέχεια μοιράζονταν τα χρήματα που έβγαζαν!

loading...

Ποινικές διώξεις για το "πάρτι" με τις προμήθειες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος μιας 60χρονης γιατρού, που ήταν διευθύντρια του ανοσολογικού εργαστηρίου του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στρέφεται η δίωξη που παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς. Δίωξη για άμεση συνέργεια στην απιστία αναμένεται να ασκηθεί και σε υπάλληλο φαρμακευτικής εταιρείας.
Κακουργηματικές διώξεις για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης να ασκηθούν για το "πάρτι" με προμήθειες που καταγγέλεται ότι στήθηκε στο ανοσολογικό τμήμα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

loading...

Το έσκασε από το ίδρυμα αγωγής ανηλίκων και... άρχισε τις κλοπές.

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου, στο Περιθώρι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, πέντε Έλληνες ηλικίας 19, 17, 17, 16 και 14 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία.
Οι πέντε δράστες προσπάθησαν να διαρρήξουν δυο μονοκατοικίες στο Μεσολόγγι αλλά τους κατάλαβαν κάτοικοι της περιοχής και αναγκάστηκαν να φύγουν.

loading...

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ελπίδα ζωής για τους Ανασφάλιστους Εμπόρους το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Τα εγκαίνια του παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών πραγματοποιήθηκαν, στα γραφεία του Συλλόγου, παρουσία του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κου Παναγή Καρέλλα, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Γεωργίου Πατούλη, του Γεν.Διευθυντή του Φιλανθρωπικού οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κου Κωστή Δήμτσα, μελών του Συλλόγου και πλήθους εθελοντών.
loading...

Λαμπάδιασε ολόκληρο το σπίτι από την ξυλόσομπα!

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν το απόγευμα πυροσβέστες του Κλιμακίου Πύλης, για να σώσουν διώροφο σπίτι στα Στουρναρέϊκα του δήμου Πύλης Τρικάλων, το οποίο τηλίχθηκε στις φλόγες.
Πρόκειται για σπίτι στο κέντρο του χωριού, δίπλα από το πρώην δημαρχείο και είναι χωρισμένο στα δύο, όπου κατοικούν δύο οικογένειες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως η φωτιά ξέσπασε από ξυλόσομπα του ορόφου και γρήγορα επεκτάθηκε.


loading...

Άφησε την τελευταία του πνοή ο Γέροντας Αναστάσιος.

Ανεχώρησε για τον Κύριο που τόσο πολύ αγάπησε, o "άγιος" Γέροντας Αναστάσιος της Ιεράς Μονής Κουδουμά της Κρήτης.

loading...

Ομογενής της Αυστραλίας δώρισε 1 εκατ. δολάρια για να δημιουργηθεί έδρα αρχαίας ελληνικής ιστορίας.

Το εντυπωσιακό ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων Αυστραλίας δώρισε ο ομογενής αιματολόγος και ογκολόγος Πολ Ηλιάδης στο πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ για τη δημιουργία έδρας της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.

«Για μένα οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της δύσης που δεν προσφέρει το μάθημα της αρχαίας ιστορίας είναι σαν να μην έχει πιστοποιητικό γέννησης» είπε ο Δρ. Ηλιάδης, γνωστός για τις χορηγίες του και προς τις καλές τέχνες.
loading...

"Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τις ονομασίες ΠΟΠ σε φέτα και ελιές"

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο απώλειας των ονομασιών "ΠΟΠ" σε ελληνικά προϊόντα, κρούει η Κεντρική Ενωσης Επιμελητηρίων.

Κινδυνεύει η χώρα μας να χάσει το μονοπώλιο χρήσης ονομασιών ορισμένων Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), μεταξύ των οποίων η φέτα, οι ελιές Καλαμάτας, σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

loading...

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Το Υπουργείο έστειλε μουχλιασμένα τρόφιμα στους απόρους της Ξάνθης.

Περίμεναν τα τρόφιμα που μοιράζει δωρεάν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά έμειναν με την όρεξη.
Οταν αυτά έφτασαν στην Ξάνθη, διαπιστώθηκε πως σχεδόν το σύνολο των γαλακτοκομικών ήταν ακατάλληλα προς κατανάλωση.

loading...

ΣΟΚ: Μαζικές αγωγές δανειοληπτών σε τράπεζες μετά τις αποκαλύψεις.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις - φωτιά του οικονομολόγου και πρώην στελέχους της Εμπορικής Τράπεζας Στέφανου Τσίπα για την τοκογλυφική και ληστρική τακτική των τραπεζών, οι οποίες ακονίζουν τα νύχια τους για να αρπάξουν την πρώτη κατοικία του Έλληνα.
Την ώρα που δανειστές και κυβέρνηση προσπαθούν να πείσουν το λαό κι όλο τον πλανήτη, οτι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι και μπαταχτζήδες και κάλα παθαίνουν ότι παθαίνουν, μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά των τραπεζιτών και όσων νομίζουν οτι θα ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

loading...

«Αμυντική συμφωνία με Ελλάδα» ανακοίνωσαν οι Ρώσοι - Ο υπουργός Άμυνας τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Στην επικείμενη διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, τη Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ.



loading...

Υπερχείλιση χειμάρρων Πλημμύρες σε Άργος και Κυπαρισσία από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Τα δύο μεγαλύτερα ρέματα του Άργους υπερχείλισαν και οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης γέμισαν νερό   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Πάτρα
Οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από το απόγευμα της Κυριακής στην Πελοπόννησο δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, ειδικά στο Άργος και την Κυπαρισσία όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες.

Στο Άργος, οι δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα, υπερχείλισαν και πλημμύρισαν τους περισσότερους δρόμους και πολλά υπόγεια σπίτια. Αρκετοί δρόμοι στο ανατολικό τμήμα της πόλης παραμένουν κλειστοί.
loading...

Λόγω κατολίσθησης Κλειστή η παλαιά Εθνική Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Πλάτανου.

Η κυκλοφορία εκτρέπεται προς τη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Πάτρα
Έκλεισε λόγω κατολισθήσεων, λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ της Κυριακής, η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Πλάτανου Αιγιαλείας. Κλειστό λόγω ανέμων και το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου.

Τα οχήματα που κινούνται προς Αθήνα εκτρέπονται στην νέα εθνική, μέσω του κόμβου της Πούντας, ενώ τα οχήματα που κινούνται προς Πάτρα, εκτρέπονται στον κόμβο της Ακράτας.

loading...

«Υπάρχουν ανοικτά θέματα» ΔΝΤ: Επιστρέφουμε σε εύθετο χρόνο, αλλά όχι πριν από τις 9 Δεκεμβρίου.

Το κτίριο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Επιβεβαιώνει το ΔΝΤ ότι η επιστροφή των στελεχών του στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος τοποθετείται για μετά τις 9 Δεκεμβρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση του in.gr για το πότε αναμένεται η επιστροφή του Πόουλ Τόμσεν στην Αθήνα, η αρμόδια εκπρόσωπος του Ταμείου κ. Άντζελα Γκαβίρια δήλωσε τα εξής:

loading...

Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για τα ανοιχτά μέτωπα με την τρόικα.

  (Φωτογραφία:  Associated Press )
Αθήνα
Νέα σύσκεψη έχει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, εν μέσω της πίεσης που δημιουργεί η έλλειψη συμφωνίας με την τρόικα και η αναταραχή στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί, καθώς στο τέλος αυτής της εβδομάδας ψηφίζεται ο προϋπολογισμός, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να έχει βρεθεί λύση στα «καυτά» ζητήματα των πλειστηριασμών, του ενιαίου φόρου ακινήτων, των ομαδικών απολύσεων.

loading...

Εξωφρενική δήλωση τροικανών: αν σας ενδιαφέρει να κάνετε κοινωνική πολιτική βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους.

Κοντός ψαλμός αλληλούϊα... ο νόμος περί των κατασχέσεων έρχεται... Πόσοι θα τολμήσουν να τον ψηφίσουν;;;;
Ο Δεκέμβρης, δεν φέρνει μόνο τα Χριστούγεννα... ίσως να φέρει και την ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ για κάποια κυβερνητικά λαμόγια....
Άραγε, η 9η Δεκεμβρίου, θα επιβεβαιώσει τη... φήμη;;;;



loading...

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Πάτρα: Καράβια βγήκαν στη... στεριά στο Ρίο! Δείτε φωτο.βίντεο.

Καταστροφές εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από χθες το βράδυ στην Πάτρα, σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών δέχεται αλλεπάλληλες κλήσεις για να επέμβει πτώσεις κλαδιών δένδρων, αποκολλήσεις πινακίδων και μια σειρά άλλων ανάλογων περιστατικών.

14:36 Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στην περιοχή από χθες το βράδυ ενώ το πορθμείο Ρίου Αντιρρίου παραμένει κλειστό από - χθες το μεσημέρι.

loading...

Η απόλυτη εξαθλίωση και εκμετάλλευση! Σοκ στις συμβάσεις εργασίας που είναι εξευτελιστικές για τους εργαζόμενους …

“ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ” ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ  ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ “ΑΠΟΛΥΣΗ” !!!

“Ανοικτές” μειώσεις μισθών με “ρήτρα” την πορεία του τζίρου έως τις 30 Απριλίου του 2014 προβλέπει επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που τέθηκε σε ισχύ στον κλάδο των διεθνών μεταφορών μετά το “πάγωμα” των αποδοχών των εργαζομένων και ως “λύση” για να αποφευχθούν οι απολύσεις προσωπικού. Η επιχειρησιακή σύμβαση συνδέει, με τη συμφωνία του επιχειρησιακού σωματείου, για πρώτη φορά, τη διαμόρφωση των μισθών με τον ημερήσιο κύκλο των εργασιών, προβλέποντας μειώσεις των αποδοχών, σε συγκεκριμένα ποσοστά, αν οι πωλήσεις στο εννεάμηνο μειωθούν πάνω από 4%. Σε περίπτωση αύξησης του τζίρου, θα δίνεται “μπόνους” είτε σε ευρώ είτε σε κουπόνια τροφής.
loading...

Κροατία: Δημοψήφισμα για απαγόρευση γάμου ομοφύλων.

Στην Κροατία φαίνεται ότι οι υγιείς πατριωτικές δυνάμεις αγωνίζονται για την υπεράσπιση των πατροπαράδοτων αξιών του (αληθινού) γάμου και της οικογένειας. Δημοψήφισμα διεξάγεται σήμερα στην Κροατία με σκοπό την απαγόρευση γάμων μεταξύ ομοφύλων και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να έχει θετικό αποτέλεσμα.

Το δημοψήφισμα προσβλέπει στην αλλαγή της ισχύουσας συνταγματικής διάταξης της χώρας, ώστε να επιτρέπεται ο γάμος αποκλειστικά μεταξύ ανδρός και γυναικός. 
loading...

Από το 1922 και μέχρι το 1978 η Ελληνική Σημαία μας ........

Από το 1922 και μέχρι το 1978 η Ελληνική Σημαία μας ήταν η επονομαζόμενη σημαία της ξηράς και έφερε στη μέση από άκρο σε άκρο ένα μεγάλο άσπρο Σταυρό. Ο Ελληνικός λαός για δεκαετίες τραγουδούσε με καμάρι: «Της πατρίδας μου η Σημαία, έχει χρώμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο ένα κάτασπρο Σταυρό. Κυματίζει με καμάρι δεν φοβάται τον εχθρό, σαν τη θάλασσα είναι γαλάζιο και λευκή σαν τον αφρό». Η δοξασμένη αυτή σημαία ήταν και η πολεμική σημαία του έθνους, χιλιάδες Ελληνόπουλα έδωσαν την ζωή τους για αυτή την σημαία.
loading...

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες καλημέρα και καλό μήνα!!!


loading...
loading...