loading...

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση σοκ από Άδωνι Γεωργιάδη για την Υγεία στην Περιφέρεια.

Σε μια απάντηση σοκ για τη Δημόσια Υγεία στην Περιφέρεια προχώρησε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ πως είναι προτιμότερο να υπάρχουν γιατροί στα νοσοκομεία παρά στα Κέντρα Υγείας!
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγνωρίζει τα σημαντικά προβλήματα που παρατηρούνται στο Κέντρο Υγείας, αλλά τονίζει ότι επικρατεί η άποψη ότι είναι συμφερότερη η παρουσία προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων στο νοσοκομείο που εξυπηρετεί πολλαπλάσιο αριθμό πληθυσμού με σοβαρότερα προβλήματα υγείας από εκείνη των Κέντρων Υγείας.

Πριν από αυτή την πρωτοφανή δήλωση του ο Υπουργός αναφέρει ότι πραγματικά παρατηρούνται κενά στις βάρδιες του νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρου του Κ.Υ. εξαιτίας έλλειψης στο προσωπικό αυτό. Όσον αφορά στο διοικητικό προσωπικό και το προσωπικό καθαριότητας και εκεί υπάρχει έλλειψη. Η καθαριότητα του Κ.Υ. πραγματοποιείται από προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου καθαριότητας του Νοσοκομείου, όπως γίνεται σχεδόν σε όλα τα Κέντρα Υγείας.

Όπως είναι αναμενόμενο, ο βουλευτής Ηρακλείου επανέρχεται στην ερώτηση του, ρωτώντας εκ νέου τον Υπουργό το πού θα εξυπηρετούνται οι 40.000 κάτοικοι της περιοχής που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, καθώς η υποστελέχωση στο Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας, όπως και σε όλα τα Κ.Υ. θέτει εν αμφιβόλω την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των Κέντρων, η οποία σχετίζεται με την αντιμετώπιση σοβαρών πολλές φορές περιστατικών.
Πηγή:http://fornews.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...