loading...

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ταφόπλακα στην αγροτική παραγωγή το φορολογικό – Ηχηρή η αντίδραση των Κρητικών αγροτών.

Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο Παγκρήτιο αγροτικό ξεσηκωμό όπως τον περιγράφουν τα αγροτικά στελέχη έχει ήδη ξεκινήσει.
Το ραντεβού των αγροτών δίδεται το πρωί της Πέμπτης έξω από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο όπου και θα αποφασιστεί και που θα εξελιχθεί το αγροτικό συλλαλητήριο και που θα στηθεί το νέο μπλόκο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου ΟΑΣΝΗ καλεί όλους τους αγρότες να δώσουν δυναμικά το παρών τους στο παγκρήτιο συλλαλητήριο της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου.
«Όλοι μαζί να φωνάξουμε ένα βροντερό ΟΧΙ στην άδικη φορολογία των αγροτών, στέλνοντας παράλληλα ένα μαζικό και ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στις πολιτικές της εξαθλίωσης. Έχει τεράστια σημασία να κερδίσει τη μάχη για την επιβίωση που δίνει η μικρομεσαία αγροτιά. Γιατί είναι ταυτόχρονα και μάχη επιβίωσης του εργάτη, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου, του υπαλλήλου. Μια μάχη που θα κερδηθεί μόνο αν η κυβέρνηση χάσει τη δυνατότητα να διαβάλλει και να προσπερνά τα δίκαια αιτήματα όλων μας στρέφοντας το ένα κοινωνικό στρώμα ενάντια στο άλλο διά της τακτικής του «διαίρει και βασίλευε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνδικαλιστές της ΟΑΣΝΗ.
Σύμφωνα με τα αγροτικά στελέχη « Αν φύγουν από τη μέση οι μικροί και μεσαίοι παραγωγοί και η αγροτική παραγωγή περάσει, εξολοκλήρου, στους τσιφλικάδες και τις πολυεθνικές, τότε και ο κάτοικος της πόλης θα είναι απολύτως έρμαιο της ακρίβειας, της διατροφικής ομηρίας, και των διατροφικών σκανδάλων.
Κυρίαρχο ζητούμενο για μας είναι να ανοίξει επιτέλους ο φάκελος «Αγροτική Πολιτική» να δοθούν λύσεις άμεσα στα καίρια θέματα του κλάδου όσο αφορά το κόστος παραγωγής (αγροτικό πετρέλαιο-κάρτα , αγροτικό ηλ. ρεύμα, εφόδια κλπ. ) μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση , προστασία πρώτης κατοικίας , θέματα ασφάλισης , υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας καθώς και ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές. Ώστε προγραμματισμένα και συγκροτημένα να βαδίσουμε στην «γεωργία του μέλλοντος» έχοντας αποσαφηνίσει πλήρως παραμέτρους και κατευθύνσεις».
candianews 
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...