loading...

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Για ψυχίατρο είσαι εσυ,άθεε,ανθέλληνα.Τσίπρας: Θέλουν ψυχίατρο όσοι λένε ότι γινόμαστε ΠΑΣΟΚ

Με σκληρή γλώσσα μίλησε κατά της κυβέρνησης και των πολιτικών λιτότητας στο «Ακροπόλ», κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αθηναίων, το δήμο Πειραιώς και την περιφέρεια Αττικής, ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας μετ” επιτάσεως πως οι ευρωεκλογές θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος.
«Θέλουν-δε θέλουν οι δυνάμεις του μνημονίου και της συγκυβέρνησης, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές αυτές θα είναι δημοψήφισμα για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες και καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας.
Ναι ή όχι στις πολιτικές της ανθρωπιστικής τραγωδίας; Ναι ή όχι στις πολιτικές καταστροφής της χώρας και των ανθρώπων της; Ναι ή όχι σε εκείνους που επιβάλλουν μια αδιέξοδη και απάνθρωπη πολιτική για να αντιμετωπίσουν δήθεν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν; Αυτή είναι η ουσία των ευρωεκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως είναι χρέος του ΣΥΡΙΖΑ να αναμετρηθεί «όχι μόνο με τον αδίστακτο ταξικό αντίπαλο, τη διαπλοκή, τα μεγάλα συμφέροντα, την τραπεζοκλεπτοκρατία, και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, όχι μόνο με τη γερμανική τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη», αλλά και «με τον ίδιο τον εαυτό μας».
Επιτιθέμενος στον Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε: «Κλείνει ο φαύλος κύκλος σας κύριε πρωθυπουργέ. Θα φροντίσει ο ελληνικός λαός γι” αυτό. Και μαζί με το φαύλο κύκλο κλείνουν και οι φαύλοι που οδήγησαν την Ελλάδα ως εδώ και εξακολουθούν να υπηρετούν την ίδια φαυλότητα».
Αίσθηση προκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν, απευθυνόμενος στο ακροατήριο, ρώτησε αν υπάρχει κάποιος ψυχίατρος στην αίθουσα.
«Γιατί μόνο ψυχίατρος μπορεί να εξηγήσει από τι πάσχουν εκείνοι που από τη μια βλέπουν στο πρόσωπό μας θηρία, εξτρεμιστές, τυχοδιώκτες, κουκουλοφόρους, οπαδούς της βίας, και από την άλλη, στο ίδιο πρόσωπο, στο δικό μας πάλι, βλέπουν αρνάκια έτοιμα να βολευτούν ήσυχα κι ωραία στο Σύστημα που καταπολεμούν. Και μάλλον ψυχίατρος χρειάζεται για να διαγνώσει τι είδους διαταραχή έχουν εκείνοι που από τη μια μεριά συνεργάζονται στενά, φιλικά και μνημονιακά με το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη κατηγορούν εμάς ότι γινόμαστε ΠΑΣΟΚ!», εξήγησε σε ειρωνικό τόνο.
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως αν οπουδήποτε στην Ελλάδα στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δε βρεθούν οι δυνάμεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε υποψήφιο κυβερνητικό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΚΚΕ. «Αν δε, ιδιαίτερα, βρεθεί υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε φασίστα θα δώσουμε μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας. Χωρίς δισταγμό, χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς αστερίσκους», υπογράμμισε, απαντώντας στην κριτική της Λιάνας Κανέλλη.
«Ένα μόνο σας λέω. Έχουμε πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Αλλά μόνο μια επιλογή. Να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε. Γιατί ήρθε ο καιρός να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση», κατέληξε ο κ. Τσίπρας. (news)
Πηγή:http://koriosnews.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...