loading...

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ένας μαθητής από την Κρήτη χειροκροτήθηκε θερμά μιλώντας για τη χώρα μας στο Στρασβούργο.

Η κρητική λεβεντιά κέρδισε τις εντυπώσεις στο Στρασβούργο ! Ένα μαθητής από το Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου ο Λευτέρης Γαγάνης και μια ακόμη μαθήτρια εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Ο νεαρός μαθητής φορώντας το παρασοδιακό Κρητικό σαρίκι μίλησε με υπερηφάνεια για την ιστορία της Ελλάδας και τη λεβεντιά της Κρήτης κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου !
Δείτε το βίντεο:
Στο σύντομο και περιεκτικό λόγο του από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου μεταξύ άλλων ανέφερε:
"Ερχόμαστε από την χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, τη μυθολογία, τη φιλοσοφία, την τραγωδία και την κωμωδία, και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μια χώρα που έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής ¨Ενωσης το 2013.
Σήμερα παράγει τεράστιες ποσότητες πρώτων υλών όπως μαγνήσιο και αλουμίνιο και άλλα προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας όπως ελαιόλαδο και κρόκο Κοζάνης.
Ερχόμαστε και απο την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το μεγαλύτερο νησί της χώρας την Κρήτη.
Το νησί μας που αναπτύχθηκε ο αρχαιότερος Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, ο Μινωικός, που γέννησε τον Ελ Γκρέκο, τον Καζαντζάκη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τους γνωστούς δημιουργούς Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Μαρκόπουλο.
Οι επισκέπτες την Κρήτη απολαμβάνουν την μοναδική κρητική φιλοξενία. Οι Κρητικοί δεν ξεχνούν ότι στα εδάφη τους γεννήθηκε ο Δίας και ότι η ήπειρος αυτή πήρε το όνομα της από την σύντροφο του βασιλιά των 12 θεών την Ευρώπη ..."
Πηγή:http://fornews.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...