loading...

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αγκαλιά με τους τουρκόφρονες ο Τσίπρας στην Θράκη.

Δεν μπορεί κανείς να μην κάνει ένα σύντομο πρόλογο στην συγκεκριμένη είδηση. Στην Θράκη υπάρχουν οι Έλληνες Πομάκοι που επί μακρών έχουν αποτελέσει το αντικείμενο διακρίσεων από το κράτος των γραικύλων των Αθηνών, οι οποίοι τους έχουν αφήσει βορά στα χέρια της τούρκικής προπαγάνδας που επιχειρεί να εμφανίσει μία θρησκευτική μειονότητα, ως δήθεν «τουρκική» μειονότητα.
Οι Πομάκοι φυλετικώς και συνειδησιακώς είναι καθάριοι ελληνικοί πληθυσμοί, οι οποίοι εξισλαμίστηκαν μεταξύ του 16ου και του 17ου αιώνως, όμως αυτό δεν επηρέασε ούτε την φυλετική τους σύσταση, ούτε την ελληνική συνείδηση τους. Οι Πομάκοι έχουν πολλάκις επαναστατήσει απαιτώντας την προσάρτηση των περιοχών τους στην Ελλάδα, πολεμώντας και εναντίον των Βουλγάρων και εναντίον των Τούρκων. Τελευταία φορά το 1946 όταν μέσω αντιπροσώπων τους στη Διάσκεψη Ειρήνης στο Παρίσι οι Πομάκοι της Βουλγαρίας επανέφεραν το αίτημα για ένωση με την Ελλάδα.
Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γεώργιο Παπανδρέου και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης, στις 17 Μαρτίου 2010, ζήτησε την ίδρυση δημόσιων, μη μειονοτικών σχολείων στα πομακοχώρια, ώστε να μην αναγκάζονται οι μαθητές να μαθαίνουν την τουρκική, μια γλώσσα ξένη προς αυτούς. Την επιστολή υπέγραφαν ο πρόεδρος του συλλόγου, Ταχήρ Κόντε, η γραμματέας Αλιέ Εφέντη και ο ταμίας Χαμδή Εφέντη. Εκ των παραπάνω καθίσταται σαφές ότι ο καθείς οφείλει να απευθύνεται στους Έλληνες Πομάκους είτε στην καθομιλουμένη, είτε στην πομάκικη διάλεκτο τους. Ακόμα πιο σαφές έχουν καταστήσει οι ίδιοι οι Πομάκοι ότι η τουρκική θεωρείται για αυτούς μία παντελώς ξένη γλώσσα που δεν τους αφορά.
Από την άλλη μεριά το τουρκικό προξενείο, επιστρατεύοντας πράκτορες και τουρκόφρονες επιχειρεί να επιβάλλει τον χαρακτηρισμό των Πομάκων ως «τούρκικής» μειονότητας, μαθαίνοντας και επιβάλλοντας τους μία ξένη γλώσσα. Όλα αυτά, βεβαίως, για να εξυπηρετηθεί ο τουρκικός ιμπεριαλισμός για μία κάποια ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Είναι προφανές, συνεπώς, ότι οι Έλληνες πολιτικοί οφείλουν να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στους χειρισμούς τους, στο εν λόγω μείζον και διαχρονικό Εθνικό Θέμα, αφού τίθεται σε αμφισβήτηση η ακεραιότητα της χώρας μας.
Όμως αυτό δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση αφού οι πολιτικοί νοιάζονται μονάχα για τα ψηφαλάκια. Δεν πάει πολύς καιρός άλλωστε από τότε που η Τουρκία έστελνε ψηφοφόρους για να στηρίξουν τα κόμματα της κλεπτοκρατίας. Διαβάζουμε, λοιπόν, σήμερα ότι στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου έχουν σταθερή παράδοση ανθελληνισμού.
Έτσι ο Τσίπρας πρόκειται να επισκεφτεί την Θράκη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Καραγιουσούφ κυκλοφόρησε σχετική αφίσα στα ελληνικά και τα τουρκικά...








Πηγή:http://www.xryshaygh.com/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...