loading...

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Στα μουλωχτά ετοιμάζονταν να μας πετάξουν από το ευρώ

Νέες αποκαλύψεις των «Financial Times».
Eτοιμο σχέδιο για να μας πετάξουν έξω από το ευρώ, με μοναδικό στόχο να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα είχαν οι τοκογλύφοι δανειστές.

Όπως αποκαλύπτουν με νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, από τον Ιανουάριο του 2012, οι Ευρωπαίοι είχαν φτιάξει μυστική ομάδα τεχνοκρατών που κατάρτιζε το λεγόμενο σχέδιο «Ζ» που θα αντιμετώπιζε τις πιέσεις της εξόδου από τη νομισματική ένωση.
Ευθύνη για την κατάρτιση και υλοποίηση του σχεδίου είχαν τέσσερα γεράκια από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τη Κομισιόν.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Jorg Asmussen, του Marco Buti της Κομισιόν, του Paul Thomsen, και του Thomas Wieser (αυτός που μας είχε απειλήσει με τις χειμερινές διακοπές του).
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Peter Spiegel, στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχοι του ΔΝΤ συνέταξαν ένα  20-σέλιδο σχέδιο δράσης. Με βάση την εμπειρία τους σε τραπεζικές και νομισματικές κρίσεις, το πρόγραμμα αυτό περιελάμβανε τόσο δραστικά μέτρα όπως το κλείσιμο όλων των ΑΤΜ αλλά και την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων για την πρόληψη της μαζικής φυγής κεφαλαίων. Στην ΕΚΤ, αξιωματούχοι μελέτησαν το παράδειγμα της Αργεντινής με την έκδοση σημειωμάτων οφειλής (IOUs) κατά τη διάρκεια του 2001, δεδομένου ότι τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα ευρώ που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν θα ήταν πλέον νόμιμα.

Η δε έκθεση ήταν τόσο κρυφή που η ίδια η Μέρκελ την έμαθε δύο εβδομάδες πριν τις ελληνικές εκλογές του 2012, όταν ρώτησε τον Μπαρόζο εάν υπήρχε σχέδιο για το τι θα συνέβαινε εάν η Ελλάδα απέρριπτε τους όρους διάσωσης και συνέβαινε το Grexit.

Όταν ο τελευταίος τη διαβεβαίωσε ότι υπήρχε σχέδιο και προσφέρθηκε να της το δείξει τότε εκείνη αρνήθηκε διότι εάν το έπαιρνε στα χέρια της θα ήταν υποχρεωμένη να το δώσει στη γερμανική Βουλή, εφόσον το ζητούσε. Σύμφωνα με τους Financial Times, το σχέδιο είχε λεπτομερώς τις κινήσεις για το πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα νέο οικονομικό σύστημα από το μηδέν.
Πάντως το μεγαλύτερο μέρος όσων εργάστηκαν για το σχέδιο Ζ, συμφωνούσε ότι το να δημιουργήσει κανείς αυτό το οικονομικό σύστημα δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί λόγω της πολύ μεγάλης δυσκολίας του.

Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνονται έμμεσα όσοι έλεγαν στο εσωτερικό ότι δεν υπάρχει τεχνικός τρόπος για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.
Πηγή:http://www.kontranews.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...