loading...

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Γ.Στουρνάρας: "Αδιαφορούμε για το μήνυμα των εκλογών - Θα συνεχίσουμε το έργο που μας ανέθεσε η τρόικα"

Με εντολή της τρόικας η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου «πάγωσαν» κάθε σενάριο ανασχηματισμού, καθώς αυτός ξεκινούσε από την αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Οι δανειστές λοιπόν άναψαν «κόκκινο» στην απομάκρυνση του και ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας μιλώντας χθες στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ αποκάλυψε το λόγο: «Πρέπει να τελειώσουμε το έργο που μας έχουν αναθέσει οι δανειστές». Δηλαδή να αποτελειώσουν τους Έλληνες και να βάλουν στο χέρι ότι δεν έχουν βάλει από τη δημόσια περιουσία.
Με κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο ο κ. Στουρνάρας είπε χθες το βράδυ πώς «διαπραγμάτευση με την τρόικα και οι αποφάσεις για μέτρα ανακούφισης νοικοκυριών και επιχειρήσεων προϋποθέτουν την επίτευξη των στόχων του προγράμματος και δεν μπορεί να ληφθούν άμεσα υπό την πίεση των εκλογικών αποτελεσμάτων».
Γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας αυτά που θέλει ή δεν θέλει ο λαός, όπως αποδείχθηκε από τις εκλογές και εμείς, ως κυβέρνηση, συνεχίζουμε να εκτελούμε τις εντολές της τρόικας. Αυτό είπε εν ολίγοις ο υπουργός Οικονομικών σε απάντηση των λεγομένων από το Μέγαρο Μαξίμου πώς η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα των εκλογών. 
Κανένα απολύτως μήνυμα δεν έλαβε γιατί απλά οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας είναι εκτελεστικά όργανα των συμφερόντων που εκφράζουν οι δανειστές. Τι και αν η ελληνική κοινωνία υποφέρει από τα μέτρα των μνημονίων, τι και αν η παράταξη της ΝΔ βράζει με τα καμώματα του προέδρου της, δεν του καίγεται καρφί του κ. Σαμαρά και των υπολοίπων της… παρέας.
Μόνος στόχος τους είναι να παραμείνουν στην εξουσία και να ολοκληρώσουν το έργο της τρόικας.
Εν ριπή οφθαλμού οι εκπρόσωποι των δανειστών κινήθηκαν, τράβηξαν το αυτί του κ. Σαμαρά και έκοψαν κάθε συζήτηση για μετακίνηση του κ. Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών. Εκεί που άρχιζε, υποτίθεται, να μαζεύει τα πράγματα του, έκανε δυναμική επιστροφή από τη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.  
«Τα αποτελέσματα αυτά, σε συνδυασμό με την επιστροφή στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και την αναμενόμενη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, θα μας επιτρέψουν να αρχίσουμε να μειώνουμε προσεκτικά τα έκτακτα φορολογικά βάρη, που αναγκαστήκαμε να υιοθετήσουμε για να μην οδηγηθούμε στον όλεθρο», είπε ο κ. Στουρνάρας.
Πρόσθεσε, πώς «με βάση αυτά τα αποτελέσματα καθόμαστε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με αξιοπιστία και αυτοπεποίθηση. Αυτά είναι τα εργαλεία για επιτυχημένη διαπραγμάτευση και όχι οι κενές απειλές προς τους εταίρους μας και τα ανεδαφικά και άνευ ουσίας λόγια». Μέσω αυτής της φράσης απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών.
Έσπευσε μάλιστα να προειδοποιήσει ο κ. Στουρνάρας πώς η πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, με την ενίσχυση των κομμάτων τα οποία δηλώνουν αντίθετα στις αρχές της ευρωπαικής αλληλεγγύης και αμοιβαιότητας, θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την διαπραγμάτευση της Ελλάδας για τη μείωση του χρέους.
Είπε κανείς τίποτα; Μήπως έχει κανείς αμφιβολία για το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις που αφορούν τους Έλληνες;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...