loading...

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: "Αγαπάμε και σεβόμαστε τον Ρωσικό λαό"

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης κ. Σεργκεϊ Μάρκωφ, είχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.
Η συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τον κ. Μαρκώφ έγινε σε αδελφικό κλίμα, ενώ διήρκησε περίπου τριάντα λεπτά.Ο Μητροπολίτης Άνθιμος καλωσορίζοντας τον κ. Μαρκώφ στο γραφείο του, μεταξύ άλλων τόνισε: "Η επίσκεψή σας, μας τιμά ιδιαιτέρως".
Σε άλλο σημείο ο κ. Άνθιμος μίλησε για το μνημείο των Ρώσων που βρίσκεται δίπλα στην Μητρόπολη, αλλά και για το ιστιοφόρο MIR που έφτασε στην Αλεξανδρούπολη την Μεγάλη Εβδομάδα και το επισκέφθηκε και κράτησε την εικόνα του Αγίου Βλαδιμήρου για 3 μέρες.
"Έχω επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη και προσκύνησα όλα τα ιερά και ευλογημένα μέρη", πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.
Επίσης ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως αναφέρθηκε στην Ρωσία και τον Ρωσικό λαό, όπου μεταξύ άλλων υπογράμμισε: "Αγαπάμε τον Ρωσικό λαό και τον σεβόμαστε, γιατί σε δύσκολες στιγμές της πατρίδος μας, οι Έλληνες πάντα αισθανόταν ότι οι Ρώσοι είναι μαζί μας."
"Θέλουμε αυτή η σχέση με την Ρωσία να συνεχιστεί", πρόσθεσε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο λαών, καθώς και στους τρόπους  ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην Αλεξανδρούπολη.
"Σεβασμιώτατε, ότι κάνουμε το κάνουμε από την καρδιά μας", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σεργκεϊ Μαρκώφ.
Μιλώντας για τους Έλληνες της Αγίας Πετρούπολης ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Εξωτερικών Υποθέσεων, ανέφερε ότι "τους Έλληνες που ζουν στην Αγία Πετρούπολη τους νιώθουμε αδέλφια μας."
Να αναφερθεί ότι τον κ. Σεργκεϊ Μαρκώφ συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη κ. Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...