loading...

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ερχεται καταιγίδα για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό

Οι 6.500 νέες απολύσεις υπαλλήλων είναι μόνο η αρχή. Η τροικα την οποία… είχαν διώξει πριν τις εκλογές Σαμαράς και Βενιζέλος είναι εδώ, αποφασίζει και διατάσσει και με την κυβέρνηση να βρίσκεται πάντα σε ρόλο παθητικού θεατή.
Μετά από απαίτηση των ξένων τοκογλύφων αποφασίστηκε η απόλυση 6.500 δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι μέσα σε διάστημα τριών μηνών θα προστεθούν στα δύο εκατομμύρια των ανέργων, που προκάλεσε η τρόικα και το ΔΝΤ.
Ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προέβαλε καμία αντίσταση και δέχθηκε ολοκληρωτικά την απαίτηση της τρόικας. Εξάλλου ο ίδιος θεωρεί ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αντιπαραγωγικοί και θα πρέπει να μειωθεί δραστικά ο αριθμός τους!
Το κλιμάκιο της τρόικας εκτός από τις απολύσεις στο δημόσιο απαιτεί την αλλαγή της νομοθεσίας στα εργασιακά καθώς και ριζικές ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα.
Με νομοσχέδια που είναι γραμμένα από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, καταργούν στην ουσία όλα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και δημιουργούν ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα με επιδοματικές συντάξεις. Οι απαιτήσεις της τρόικας θα προκαλέσουν ξαφνικό θάνατο σε μια σειρά από ταμεία που παρείχαν καλύτερες υπηρεσίες και περίθαλψη από το ΙΚΑ.
Με την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων όλα τα ταμεία θα ενοποιηθούν με το ΙΚΑ, ενώ οι υπηρεσίες που θα παρέχουν καθώς και οι συντάξεις θα είναι επιπέδου αφρικανικής χώρας...
Το νέο σαφάρι της τρόικας με θύμα για μια ακόμα φορά την ελληνική κοινωνία εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση η οποία προεκλογικά δεσμεύτηκε απέναντι στον ελληνικό λαό ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και θα τελειώσει οριστικά το αποφασίζομεν και διατάσσομεν της τρόικας. Βέβαια υπολόγιζαν όπως πάντα χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί απ΄ ότι φαίνεται η τρόικα είναι αυτή που αποφασίζει για όλα και η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί την υλοποίηση των προαπαιτούμενων.
Το κλιμάκιο της τρόικας απαγορεύει στην κυβέρνηση ακόμα και τη λήψη στοιχειωδών πρωτοβουλιών όπως για παράδειγμα την αύξηση των δόσεων για όσους χρωστούν στην εφορία καθώς και κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις, που είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός.
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο Μαξίμου αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, που βράζει στην κυριολεξία. Την κατάσταση που διαμορφώνεται εν όψει θερμού πολιτικού φθινοπώρου επιχειρούν να εκτιμήσουν Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος.
Στη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου αποφάσισαν να επιμείνουν για τις φοροελαφρύνσεις και να μεθοδεύσουν για επικοινωνιακούς λόγους μια τεχνητή και ελεγχόμενη σύγκρουση με την τρόικα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αποφάσισαν να περάσουν μέσα στο καλοκαίρι όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια, γιατί τρέμουν το ενδεχόμενο διαφοροποίησης βουλευτών στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής ενόψει μάλιστα και των ραγδαίων εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ.
Πηγή:http://www.kontranews.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...