loading...

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

«Την Ελλάδα την σακάτεψαν οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές και οι παρατρεχάμενοι δημόσιοι υπάλληλοι»…

Παναγιώτης  Παπαποστόλου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΡΟΔΟΠΗ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.youtube.com/watch?v=geJlUfW79Bc

Σας ευχαριστώ. Να κάνω και εγώ έναν μικρό χαιρετισμό. Αφού ευχαριστήσω πρώτα, την οργανωτική επιτροπή που θεώρησε ότι  έχουμε τις προϋποθέσεις να λάβουμε τη διάκριση DiamondsoftheGreekEconomy 2014.
Επιτρέψτε μου να σημειώσω κάποια πράγματα. Δεν θα πω τι κάναμε καλά. Θα πω ότι πίσω από κάθε καλό που κάναμε, υπήρχαν δυο λάθη. Δεν θα ήθελα να σας εξιστορήσω τις καλές πρακτικές μας, διότι λίγο-πολύ τις ακούσατε από πολλούς εδώ. Λέω μόνο πως πίσω από κάθε τι καλό που κάναμε, είχαμε κάνει πριν, δύο φορές λάθος.
Θα ήθελα να ακούσετε με προσοχή το παρακάτω γεγονός: η εταιρεία ΡΟΔΟΠΗ εξαγοράστηκε από τον όμιλο ΤΥΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ το 2008. Όταν εξαγοράστηκε, βρεθήκαμε εκεί, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων ηλικίας 47 χρονών – 46 τότε – εγώ λέει βγαίνω στη σύνταξη σε ένα χρόνο. Όντως στα 47 του βγήκε στη σύνταξη ο άνθρωπος. Το εργοστάσιο, η εταιρεία, ανήκε στην Αγροτική Τράπεζα και βέβαια ήταν για κλείσιμο. Ο κύκλος εργασιών τότε ήταν περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα το 2013, θα κλείσει στα 45 εκατομμύρια. Οι εργαζόμενοι τότε ήταν 92, σήμερα είναι πάλι 92. Όλοι σχεδόν οι παλιοί είναι συνταξιούχοι. Γιατί; Γιατί οι έχοντες σύμβαση του ευρύτερου δημόσιου τομέα της αγροτικής έβγαιναν στη σύνταξη στα 25 χρόνια…. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Το δεύτερο γεγονός που θα ήθελα να σταθώ και το οποίο είναι επίσης χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω. Στην εταιρεία υπήρχαν δύο αυτοκινητάκια – μικρά βανάκια – από τα οποία το ένα το είχε ο άνθρωπος που έκανε επισκευές στις παγολεκάνες, στις οποίες μαζεύουμε το γάλα από τους παραγωγούς. Ο κτηνοτρόφος μόλις το άρμεγε έβαζε το γάλα μέσα στην παγολεκάνη. Κάποιες λοιπόν χαλάνε. Έπρεπε λοιπόν να έχουμε έναν τεχνικό. Το δεύτερο αυτοκινητάκι το είχε άλλος τεχνικός που έφτιαχνε τα ψυγειάκια στα μαγαζιά. Και τα δύο αυτά αυτοκινητάκια είχαν ένα θάλαμο από πίσω και ένα ψυκτικό μηχάνημα από πάνω. Λέω «ρε παιδιά γιατί χρειάζονται αυτά;» για να πάρω την απάντηση:   «Όχι, μη το κοιτάς, κουτί είναι μονάχα». Και ξαναρωτώ:  «Γιατί ρε παιδιά;» για να ακούσω ότι: «Ο νόμος απαγόρευε να έχουμε αυτοκινητάκια χωρίς ψυκτικό θάλαμο, επειδή η δουλειά μας ήτανε να έχουμε» Πήγαμε λοιπόν να αλλάξουμε τα αυτοκινητάκια, να πάρουμε καινούργια, και σας λέω ότι έπρεπε να λαδώσουμε τον υπάλληλο, για να πάρουμε, αυτοκινητάκια χωρίς κουτί….
Το συμπέρασμα; Την Ελλάδα, τη φάγανε και την σακατέψανε  τρεις μερίδες ανθρώπων. Η πολιτική ηγεσία, οι συνδικαλιστές που είναι απέναντί τους και οι παρατρεχάμενοι  δημόσιοι υπάλληλοι. Ευχαριστώ πολύ. Να είστε όλοι καλά και ελπίζω να τα συγκρατήσουμε όλα αυτά.

Πηγή:http://olympia.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...