loading...

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Τόνυ και Μπένυ μια χαρά τα καταφέρατε.Ψίχουλα δίνει η ΕΕ: Μόνο για το 5% της παραγωγής φτάνουν οι αποζημιώσεις για τα ροδάκινα

Μόνο με ψίχουλα μπορούν να χαρακτηριστούν οι αποζήμιώσεις της ΕΕ για τους ροδακινοπαραγωγούς.Μέχρι 30 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η ΕΕ για ροδάκινα και νεκταρίνια όλων των παραγωγών, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της ιστοσελίδας euobserver.com.
Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη, η ΕΕ θα χορηγήσει 125 εκατ. ευρώ με στόχο τη σταθεροποίηση των τιμών των τροφίμων, ως συνέχεια της ανακοίνωσης της Επιτροπής ότι θα διαθέσει μέχρι 30 εκατ. ευρώ για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια.
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, εμπειρογνώμονες των κρατών μελών στον τομέα της γεωργίας θα συναντηθούν ξανά στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Παρασκευή για να δουν αν υπάρχουν και άλλοι τομείς που χρειάζονται βοήθεια από το ταμείο της ΕΕ με προϋπολογισμό 420 εκατ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εξόδων.
Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι παραγωγοί μπορούν να αποσύρουν μέχρι το 5% της παραγωγής τους για να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα ή να δοθεί σε σχολεία και νοσοκομεία, σε αντάλλαγμα για την αποζημίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...