loading...

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Πούτιν προς δυτικές χώρες: " Αν έχετε λογική τότε θα έχουμε και οικονομική συνεργασία"

Ναι σε οικονομική συνεργασία Ρωσίας-Δυσης από τον Β.Πούτιν εφόσον όμως είναι στα πλαίσια της αμοιβαίας και ειλικρινούς δέσμευσης.
 
Μάλιστα ο πρόεδρος της Ρωσίας, τάχθηκε το Σάββατο υπέρ μιας αυξημένης οικονομικής συνεργασίας με τη Δύση στο όνομα της «κοινής λογικής» παρά τον κύκλο των αμοιβαίων κυρώσεων που επεβλήθησαν τις τελευταίες ημέρες από την μια πλευρά στην άλλη εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, εγκαινιάζοντας επίσημα το έργο μιας ρωσοαμερικανικής εξερεύνησης για πετρέλαιο στην Αρκτική. 
 
Η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil και η ρωσική κρατική επιχείρηση Rosneft άρχισαν την εξερεύνηση σε ένα οικόπεδο στη θάλασσα στην Κάρα, βόρεια της Σιβηρίας, που προβλέπεται ότι θα διαρκέσει ως τα τέλη Οκτωβρίου, όταν το νερό θα έχει καλυφθεί από πάγο. 
 
«Χαιρετίζουμε ασφαλώς το έργο και είμαστε διατεθειμένοι να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τους εταίρους μας», δήλωσε ο Πούτιν, μιλώντας μέσω βιντεοδιάσκεψης από το Σότσι, στη νότια Ρωσία. 
 
«Οι επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων των κυριότερων ρωσικών και ξένων επιχειρήσεων, αντιλαμβάνονται πολύ καλά την αναγκαιότητα μιας τέτοιας συνεργασίας», συνέχισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους. 
 
«Ο πραγματισμός και κοινή λογική επικρατούν παρά τις δυσχέρειες στο τρέχον πολιτικό περιβάλλον και αυτό είναι πολύ ικανοποιητικό», ανέφερε. 
 
Το έργο της εξερεύνησης στην Αρκτική δεν επηρεάζεται, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, από τις πρόσφατες δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία, που συμπεριλαμβάνουν, πέραν της απαγόρευσης της εξαγωγής όπλων, και την απαγόρευση της εξαγωγής ορισμένων ειδών εξοπλισμού για πετρελαϊκές επιχειρήσεις στη Ρωσία. 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...