loading...

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Λαμπρή η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Μεγαλοσπηλαιωτίσσης στο Αίγιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη στιγμή για το Αίγιο, αποτέλεσε η υποδοχή -για πρώτη φορά στην πόλη- της Ιεράς και Σεπτής Εικόνας της Παναγίας Μεγαλοσπηλαιωτίσσης, που τιμήθηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα το απόγευμα του Σαββάτου πρώτα στην πλατεία Αγίας Λαύρας και κατόπιν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, όπου ετέθη σε προσκύνημα.
Της υποδοχής της εικόνας, που τιμητικά είχε τοποθετηθεί σε στρατιωτικό όχημα, προΐσταντο οι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος (που είναι και Αιγιαλέας στην καταγωγή κι είχε διατελέσει πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας τη δεκαετία του 1980), Πατρών κ. Χρυσόστομος και Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ενώ το παρών έδωσαν σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της πόλης, τιμητικό στρατιωτικό άγημα και τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, καθώς και η Φιλαρμονική Αιγίου που παιάνιζε καθ’όλη τη διάρκεια της πομπής από την πλατεία Αγίας Λαύρας προς τη Φανερωμένη. Ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός και Αγρυπνία, ενώ όλη τη νύχτα ο Ιερός Ναός, που φέτος κλείνει τα 100 χρόνια λειτουργίας του, παρέμεινε ανοιχτός με χιλιάδες προσκυνητές να προσέρχονται για να λάβουν την ευλογία της Παναγίας.
Το πρωί της Κυριακής, το πρόγραμμα περιελάμβανε Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Φανερωμένη και ακολούθως η Παναγία η Μεγαλοσπηλαιώτισσα επιστρέφει στο θρόνο Της.



Πηγή: filodimos.gr



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...