loading...

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Εσύ πόσο πίνεις;;; - Δες πότε ο καφές, το αλκοόλ και το...νερό μπορούν να γίνουν ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ!!!

Η άφθονη κατανάλωση νερού είναι από τις πάγιες συμβουλές των γιατρών. Δέρμα, μαλλιά και γενικά ο οργανισμός «ευγνωμονούν» όποιον ακολουθεί πιστά τα λόγια τους. Επειδή όμως σε όλα πρέπει να υπάρχει μέτρο, το ίδιο ισχύει και για το πολυτιμότερο αγαθό. 

Και για το νερό λοιπόν υπάρχει «θανατηφόρα» δόση. Πιο απλά, η ποσότητα που θα μπορούσε να σκοτώσει ένα μέσο άνθρωπο, αν την κατανάλωνε «μαζεμένη». Ετσι, αν κάποιος πιει... με μιας έξι λίτρα νερό, τότε ενδεχομένως να κινδυνεύει σοβαρά. 


Εννοείται πως «θανατηφόρα δόση» υπάρχει τόσο για τον καφέ, όσο και για το αλκοόλ. Οι λάτρεις του ροφήματος λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι διατρέχουν κίνδυνο στις 118 κούπες καφέ, αν και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει να πιει κανείς τέτοια ποσότητα... μονοκοπανιάς, ενώ στα 13 σφηνάκια σημαίνει ο κόκκινος συναγερμός για τον οργανισμό, σε ό,τι αφορά στο αλκοόλ. 

Βέβαια, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, οι ποσότητες αυτές είναι θεωρητικές, καθώς κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην πάθουν τίποτα αν τις καταναλώσουν, ενώ άλλοι ίσως έχουν πρόβλημα με μικρότερη κατανάλωση.



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...