loading...

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Οι κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία θα καταστρέψουν τη βιομηχανία γουναρικών της Ελλάδας.


Ακόμα μια «επιτυχία» της κυβέρνησης Σαμαρά που κατά τα άλλα κόπτεται για την ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας και οικονομίας.
 
Σε ρεπορτάζ του Ria Novosti παρουσιάζεται η σοβαρή μείωση στις πωλήσεις των Ελλήνων εμπόρων γουναρικών προς τη Ρωσία.
 
Οι νέες κυρώσεις που ετοιμάζεται να επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία και στις οποίες συμφώνησε η Ελλάδα θα δώσουν ακόμα ένα πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία καθώς στα αντίμετρα της Ρωσίας θα περιλαμβάνει και την απαγόρευση εισαγωγών ειδών πολυτελείας προς τη Ρωσία.
 
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2012, τα γουναρικά ήταν ο μεγαλύτερος κωδικός στις εξαγωγές προς τη Ρωσία με μέγεθος 108,4 εκατ. ευρώ ή μερίδιο 23,1% του συνόλου των εξαγωγών.
 
Συνολικά είχαν τότε εξαχθεί 136.446 παλτά-γούνες, ενώ το 2013 τα μεγέθη μειώθηκαν (87,6 εκατ. ευρώ και 21,5%) δίνοντας μικρό προβάδισμα στα οπωροκηπευτικά, κλάδο, που πλήττεται ήδη.
 
Μέχρι στιγμής σύμφωνα με το ΡΙΑ-Νόβοστι είναι ασαφές αν τελικά θα επιβληθεί δεύτερο πακέτο ρωσικών αντι-κυρώσεων, το οποίο είναι πάντως έτοιμο, όπως έχει ήδη δηλώσει ο βοηθός του Ρώσου πρόεδρου, αρμόδιος για τα οικονομικά ζητήματα, Αντρέι Μπελαούσοφ. Κατά τον κ. Μπελαούσοφ το πακέτο αυτό περιλαμβάνει απαγόρευση εισαγωγών αυτοκινήτων και ειδών της ελαφράς βιομηχανίας της ΕΕ.
 
Φαίνεται πως ακόμη υπάρχουν αντικρουόμενες σκέψεις στο εσωτερικό της ρωσικής κυβέρνησης για το αν και πότε θα πρέπει να επιβληθεί το δεύτερο «κοκτέιλ» αντι-κυρώσεων, καθώς η Μόσχα θέλει να αισιοδοξεί ότι «θα επικρατήσει τελικά η κοινή λογική», διάθεση, που φαίνεται να υπάρχει και σε ευρύτατους κύκλους της ΕΕ, έστω κι αν δεν έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχη γραμμή της Ένωσης μέχρι στιγμής.
 
Σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάεφ, σκοπός της ρωσικής απάντησης δεν πρέπει να είναι «να τους βλάψουμε, αλλά να κερδίσουμε εμείς», υποστηρίζοντας την πολιτική του προέδρου Πούτιν, ο οποίος με ψυχραιμία μετατρέπει τα λάθη της ευρωπαϊκής πολιτικής σε πλεονεκτήματα για τη χώρα του και σε μέτρα ενίσχυσης των Ρώσων παραγωγών.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...