loading...

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκονται "επί ποδός" ώστε να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικημένες περιοχές

Σημαντική αύξηση παρουσίασε τις τελευταίες ώρες η στάθμη του ποταμού Έβρου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στο κεντρικό, ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας, με τις παροχές νερού να ξεπερνούν τα 1200 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
   
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκονται "επί ποδός" ώστε να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικημένες περιοχές.
  
Την περιοχή του Ορμενίου και των Δικαίων επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών για να εκτιμήσουν την όλη κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται σταθερή.
   

"Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, των Δήμων και της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, με κύρια προτεραιότητα να προστατευτούν πρωτίστως οι ζωές και οι περιουσίες των κατοίκων του 'Εβρου", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Πέτροβιτς.
        
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνιστά στους πολίτες, λόγω της αύξησης των ποσοτήτων νερού που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια από τη Βουλγαρία, μέσω του ποταμού Έβρου, να μην πλησιάζουν σε αναχώματα και άλλα επικίνδυνα σημεία και να μη διέρχονται από πλημμυρισμένες περιοχές, εάν δεν είναι απόλυτα βέβαιοι για το βάθος του νερού και την κατάσταση του οδοστρώματος που δεν είναι ορατό.
Πηγή:http://www.protothema.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...