loading...

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Με υπογραφή Πούτιν κηρύσσεται το 2016 «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία και «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα.

Την ενίσχυση των ρωσο-ελληνικών σχέσεων σφραγίζει και επίσημα η υπογραφή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην επίσημη ανακήρυξη του 2016 ως «Ετος Ελλάδας» στη Ρωσία και «Ετος Ρωσίας» στην Ελλάδα. Το σχετικό έγγραφο δημοσιεύθηκε στην επίσημη νομική πύλη τουΚρεμλίνου και εγκρίνει τη σύσταση ειδικής οργανωτικής επιτροπής, η οποία θα συντονίσει τις κοινές δραστηριότητες και πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό την ενίσχυση των ρωσο-ελληνικών σχέσεων, με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η πρώτη συμφωνία για Κοινό Ετος είχε πραγματοποιηθεί το 2013, όταν με κοινή δήλωσή τους οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Ελλάδας,Σεργκέι Λαβρόφ και Βαγγέλης Βενιζέλοςανακήρυξαν το 2016 ως έτος Ρωσίας στην Ελλάδα και έτος Ελλάδας στη Ρωσία. Μόσχα και Αθήνα ανακοίνωσαν  πως «για να αναπτυχθούν ισχυρές, αμοιβαία επωφελείς σχέσεις, οι δυο χώρες συμφώνησαν να εφαρμόζουν κοινά σχέδια στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών, της βιομηχανίας, της ενέργειας, της χρηματοδότησης, της γεωργίας, τις διμερείς εμπορικές ανταλλαγές, του τουρισμού, και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο πρόγραμμα  ανταλλαγής και ανάπτυξης των επαφών μεταξύ των λαών», όπως ανέφερε το σχετικό έγγραφο. Στο πρόγραμμα του Κοινού Ετους συμπεριλαμβάνονται εκδηλώσεις στους τομείςεκπαίδευσηςεκμάθησης της γλώσσαςεπιστήμηςπολιτιστικής κληρονομιάςτέχνης,αθλητισμού, καθώς και ανταλλαγής νέων.

Στη συνέχεια, τον περασμένο Απρίλιο, με δήλωσή της, η ομοσπονδιακή υπηρεσία της Ρωσίας για τον Τουρισμό, Rostourism, ανακοίνωσε και Ετος Τουρισμού το 2016, στα πλαίσια του Κοινού Ετους με την Ελλάδα. Τις λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση του «Έτους Ελλάδας» στη Ρωσία και του «Έτους Ρωσίας» στην Ελλάδα, συζήτησαν ενδελεχώς οι υπεύθυνοι της Rostourism με την ελληνική αντιπροσωπεία που μετέβη στα τέλη Απριλίου στη Μόσχα υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ελληνικού ΥΠΕΞ, Παναγιώτη Μίχαλου και τον Γ.Γ. του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά.
Πηγή:http://gr.rbth.com/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...