loading...

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Παντελής Καψής: Εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ με Ποτάμι για να μην βγει τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή.

                                                                                                                                                                                                                                           Έχει πέσει σε τόσο βαθειά μελαγχολία το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση του είναι απελπιστικά άρρωστη και μη αναστρέψιμη, ώστε τώρα τα διάφορα στελέχη του να φτάνουν στο σημείο να επιζητούν εκλογική συνεργασία με το Ποτάμι!
Συγκεκριμένα, η θέση αυτή προτείνεται από τον Παντελή Καψή, τον πολιτευτή στις ευρωεκλογές με το μόρφωμα της «Ελιάς» και γνωστό δημοσιογράφο, σε άρθρο του στην φυλλάδα του Μπόμπολα, όπου κάτω από τον τίτλο «Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» ο Καψής ξεκινά το άρθρο του λέγοντας τα εξής: «Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι μία δευτερεύουσα σύγκρουση στις εκλογές θα είναι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού για την εκπροσώπηση του μεσαίου χώρου. Φυσικά δεν χρειαζόταν να είναι έτσι. Αν τα δύο κόμματα μπορούσαν να συνεργαστούν, τότε θα διεκδικούσαν αν όχι ισότιμη θέση με τον «μικρό δικομματισμό», πάντως τη δυνατότητα να παρέμβουν καθοριστικά-και σωτήρια για τη χώρα –στις μετεκλογικές εξελίξεις. Θα απέκλειαν ταυτόχρονα το ενδεχόμενο να αναδειχθεί τρίτη δύναμη η Χρυσή Αυγή»
Πριν σχολιάσουμε τα λεχθέντα του Καψή, πρέπει να τονίσουμε ότι στη συνέχεια του άρθρου του, με μία «μπακαλίστικη» λογική, θεωρεί ότι θα συνδυαστούν υπέροχα(…) η «κυβερνητική πείρα» του ΠΑΣΟΚ με την «ριζική ανανέωση προσώπων» που προσφέρει το Ποτάμι! Στην συνέχεια ο Καψής βγάζει το παράπονό του για τα όσα λέγονται κατά του ΠΑΣΟΚ από το Ποτάμι, με μία επιχειρηματολογία που φανερώνει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το άλλοτε κραταιό αυτό κόμμα. Αυτό το αδιέξοδο φαίνεται και από τα όσα λέει στην αρχή του κειμένου του, καθώς ζητά την συνεργασία των δύο κομμάτων.
Το ενδιαφέρον βρίσκεται στο για ποιο λόγο ζητά αυτή την συνεργασία ο καθεστωτικός δημοσιογράφος, αφού όπως χαρακτηριστικά λέει «θα απέκλειαν ταυτόχρονα το ενδεχόμενο να αναδειχθεί τρίτη δύναμη η Χρυσή Αυγή». Με την πρόταση του αυτή ο Καψής επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι σίγουρα η Τρίτη Πολιτική Δύναμη της Χώρας, διαψεύδοντας έτσι τόσο τις στημένες από το Μέγαρο Μαξίμου δημοσκοπήσεις όσο και την ίδια τη φυλλάδα που αρθρογραφεί, και η οποία μήνες τώρα ανακαλύπτει «φαινόμενα διάλυσης» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Μόνο που αυτή η πρόταση του αρθρογράφου του «Έθνους», παρά από το σύνδρομο της ηττοπάθειας που την διακατέχει, είναι σίγουρα ανεφάρμοστη και θα μείνει στα χαρτιά. Ο Θεοδωράκης έχει στηθεί από τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα μήπως και μπορέσει να παίξει το ρόλο του «μπαλαντέρ» στην επόμενη συγκυβέρνηση. Δεν είναι αφελείς τα αφεντικά του να «τον κάψουν» από τώρα, βάζοντας το μόρφωμα του σ’ ένα κοινό εκλογικό συνδυασμό με το ετοιμοθάνατο ΠΑΣΟΚ.
Προτιμούν να αντλήσει απ’ αυτό τους ψηφοφόρους του ο «ποταμάκιας», για να έχει μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στις συζητήσεις για τον σχηματισμό συγκυβέρνησης.Η φθορά του «Ποταμιού», το οποίο απ’ ότι φαίνεται θα είναι κόμμα μιας χρήσης θα αρχίσει αμέσως μετά τις εκλογές. Επί του παρόντος, θα προσπαθήσουν να «το σπρώξουν» όσο μπορούν με ψεύτικες και στημένες δημοσκοπήσεις, γιατί «τους καίει» το γεγονός ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παραμένει σταθερά και με διαφορά η Τρίτη Πολιτική Δύναμη, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα συμφέροντα του συστήματος.
Η κίνηση απελπισίας, πάντως, του Καψή, η οποία από πλευράς ευφυΐας παραπέμπει στον αδερφό του Μανώλη, να προτείνει κοινή εκλογή σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, δείχνει ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, σε πείσμα των σκευωριών εναντίον της, δυναμώνει σε καθημερινή βάση εκφράζοντας με τον πιο αυθεντικό και ανθεκτικό τρόπο τις προσδοκίες ενός ολόκληρου Έθνους (και δεν αναφερόμαστε, φυσικά, στην γνωστή φυλλάδα…)
Γιώργος Μάστορας
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...