loading...

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΡΤΑΝΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ Επτά Έλληνες σκοτώθηκαν από ρουκέτα των νεοναζί του Κιέβου.

Θρασύδειλη επίθεση των Ουκρανών νεοναζί του Δεξιού Τομέα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο ελληνικό χωριό Σαρτανά στη Μαριούπολη, την ώρα που πραγματοποιούνταν  κηδεία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί Έλληνες της περιοχής και τραυματίες.
Η επίθεση στο χωριό έγινε το απόγευμα της Τρίτης, το οποίο απέχει 10 χλμ. από τη Μαριούπολη. Ρουκέτα έπεσε δίπλα σε νεκροταφείο, την ώρα που δεκάδες πολίτες βρίσκονταν εκεί για μία κηδεία. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άτομα, ενώ 17 τραυματίστηκαν.
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων μίλησε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Στεπάν Μαχσμά, ο οποίος ανέφερε ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και άτομα ελληνικής καταγωγής.
Το χωριό βρίσκεται στα περιχωρα της Μαριούπολης που ελέγχονται από τους Ρωσόφωνους, και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μια ακόμα από τις γνωστές εγκληματικές επιθέσεις του καταζητούμενου για εγκλήματ πολέμου τάγματος Αζοφ.
Το τάγμα αυτό ανήκει στην ουκρανική Εθνοφρουρά και αποτελείται από νεοναζί του Δεξιου Τομέα, οι οποίοι μισούν όλες τις μειονότητες που διαβιούν στην Ουκρανία, ένα πολυεθνικό κράτος, με κρατική και όχι εθνική ταυτότητα.
Συνηθως ως Ουκρανό χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους όσους έχουν γερμανοχαζαρική καταγωγή και είναι απόγονοι όσων σχημάτισαν τα ουκρανικά SS υπεύθυνα για την σφαγή 2 εκατομμυρίων Ουκρανών στον Β' ΠΠ υπό της οδηγίες του Χασάπη Στέπαν Μπαντέρα τον οποίο σήμερα στο Κίεβο θέλουν να ανακηρύξουν "εθνικό ήρωα"
Το χωριό βρίσκεται στα ανατολικά της Μαριούπολης, και είναι γνωστή η σύμπραξη των Ελλήνων της Ουκρανίας με τους ρωσόφωνους. Η ρουκέτα εκτοξεύθηκε μέσα σε άμαχο πλήθος σε μια άνανδρη επίθεση εκδίκησης. Οι Ουκρανοί νεοναζί είναι ως επί το πλείστον ρωμαιοκαθολικοί ή ανήκουν στην Ουνία μια αίρεση ορθόδοξου ρυθμού που όμως είναι υποταγμένη στον Πάπα.
Όσοι είναι καθαροί Ορθόδοξοι όπως οι Έλληνες της Ουκρανίας νιώθουν πνευματική σύνδεση με την Μόσχα και τους ρωσόφωνους, ήταν μια πράξη εκδίκησης από τους εγκληματίες της ουκρανικής Εθνοφρουράς.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...