loading...

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμια απειλή: Υποπτο κρούσμα Εμπολα και στην Αυστραλία

Στην Ισπανία, επικρατεί τις τελευταίες ώρες πανικός μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στη χώρα.
Ο εφιάλτης του Έμπολα πλανάται πάνω από τον πλανήτη με τις αρχές της Αυστραλίας να κάνουν λόγο για το πρώτο ύποπτο κρούσμα στη χώρα, την ώρα που στις ΗΠΑ και την Ευρώπη οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής μετά το θάνατο του πρώτου ασθενούς πέρα από την Δυτική Αφρική.

Στην Αυστραλία, μία γυναίκα που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Σιέρα Λεόνε θεωρείται ύποπτο κρούσμα. Πρόκειται για την 57χρονη νοσοκόμα Σου Έλεν Κόβακ.

Η Αυστραλή εργαζόταν τους τελευταίους μήνες σε νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στη Σιέρα Λεόνε όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με Εμπολα. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Αυστραλίας Ζάνετ Γιανγκ ενημέρωσε ότι η νοσοκόμα, μόλις γύρισε στην πατρίδα της, είχε συμπτώματα του ιού και πυρετό.
Οι γιατροί της έκαναν εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ωρών.

Στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την τοποθέτηση ειδικών μηχανημάτων ανίχνευσης θερμοκρασίας του σώματος σε πέντε αεροδρόμια της χώρας, ενώ στη γηραιά ήπειρο, σε έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για τα μέτρα προστασίας των πολιτών στις αεροπορικές εταιρείες.

Στην Ισπανία, επικρατεί τις τελευταίες ώρες πανικός μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος του Έμπολα στη χώρα.

Με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να έχει περισσότερες πιθανότητες να "κολλήσει" τον ιό, καθώς έρχεται σε επαφή με ασθενείς του Έμπολα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται απαραιτήτως απ΄όλους όσοι έρχονται σε επαφή με ασθενείς από χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό.

Στην Ισπανία, την πρώτη χώρα της Ευρώπης που επλήγη από τον ιό, μετά τις "φωνές" που ακούστηκαν από τον ιατρικό χώρο ότι οι προστατευτικές στολές που έχουν χορηγηθεί στους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν πληρούν τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η δήλωση της ίδιας της νοσοκόμας που έχει προσβληθεί από τον ιό ότι μπορεί να άγγιξε το πρόσωπό της, έρχεται να περιπλέξει την κατάσταση για το πως τελικά μολύνθηκε. Αν η ίδια δεν τήρησε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τότε πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί προς το παρόν από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, τι ακριβώς δεν πήγε καλά και νόσησε η Τερέζα Ρομέρο.

Στη Γαλλία, πολλοί γονείς εξακολουθούν να μην στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία υπό το φόβο ότι ο ιός θα πλήξει τη χώρα τους από ώρα σε ώρα, ενώ, στις ΗΠΑ, η ανησυχία είναι διάχυτη - κυρίως στο Ντάλας - στο άκουσμα της είδησης ότι ο Λιβεριανός που είχε προσβληθεί από τον ιό,τελικά υπέκυψε.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο Τόμας Έρικ Ντάνκσαν υποβλήθηκε καθυστερημένα σε ιατρική αγωγή, γεγονός που ενδεχομένως ευθύνεται για τον θάνατό του. Όπως επισημαίνει η "Wall Street Journal", υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες για το αν τελικά ο ασθενής είχε λάβει το πειραματικό εμβόλιο που έχουν παρασκευάσει οι Αμερικανοί.

Κι ενώ η Κομισιόν ζητά "διευκρινίσεις" από την Μαδρίτη για το πως ακριβώς προσβλήθηκε από τον ιό η νοσηλεύτρια, Τερέσα Ρομέρο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι, παρά το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη, "δεν υπάρχει ανησυχία" στην Επιτροπή, καθώς το ενδεχόμενο να διαδοθεί ο ιός Έμπολα στη γηραιά ήπειρο παραμένει απίθανο. Στην Τουρκία, οι υγειονομικές αρχές της Κωνσταντινούπολης έχουν θέσει σε καραντίνα ένα ύποπτο κρούσμα.
Πηγή:http://www.agioritikovima.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...