loading...

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Σύλληψη σπείρας Αλβανών για σωρεία κλοπών και αδικημάτων.

Δύο περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε χρυσοχοεία και έξι περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε επιχειρήσεις και σπίτια περιλαμβάνει η πλούσια δράση σπείρας που εξιχνιάστηκε από την αστυνομία. Η λεία των κλοπιμαίων ανέρχεται στις 58.000 ευρώ περίπου.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, εξιχνιάσθηκε η εγκληματική δράση σπείρας, που διέπραττε ληστείες και κλοπές-διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.
Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 6 μελών της, αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 20 έως 39 ετών, για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας και συνδυαστικής - διεξοδικής ανάλυσης και αξιοποίησης στοιχείων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και την Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο τελέστηκαν οι παραπάνω αξιόποινες πράξεις προσδιορίζεται από τις 16 Απριλίου 2014 έως τις 8 Ιουλίου 2014.
Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες ενεργώντας κατά ομάδες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν τα παρακάτω αδικήματα:
την 08-07-2014 το μεσημέρι στον Τύρναβο Λάρισας, δύο από τους δράστες, ηλικίας 24 και 26 ετών, μαζί με άλλους δύο άγνωστους συνεργούς τους, φορώντας γάντια και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν ταυτόχρονα σε γειτονικά χρυσοχοεία, ιδιοκτησίας 56χρονου και 43χρονης, ανά δυάδες και με την απειλή πολεμικών τυφεκίων, αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με κλεμμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε την επόμενη μέρα σε αγροτική περιοχή του νομού Ιωαννίνων.
το χρονικό διάστημα από 16-04-2014 έως 07-05-2014 στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, οι προαναφερόμενοι δράστες μαζί με τους υπόλοιπους ομοεθνείς τους, διέπραξαν 3 διαρρήξεις οικιών, 3 διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και τέσσερις κλοπές οχημάτων.
Από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητά τους αποκόμισαν κυρίως χρήματα και τιμαλφή, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στις 58.000 ευρώ.
Η σχηματισθείσα σε βάρος των μελών της οργάνωσης δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Σημειώνεται ότι τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν από τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα και είναι ήδη έγκλειστα σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων, αλλά και να εξακριβωθεί η ταυτότητα των αγνώστων συνεργών τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...