loading...

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Παραδόθηκαν στην τρόικα για να κρατήσουν τις καρέκλες τους.

Το μεγαλο ξεβράκωμα απέναντι στην τρόικα, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ετοιμόρροπη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, που για μήνες τώρα κορόιδευε τον κόσμο υποσχόμενη έξοδο απ’ το μνημόνιο, ενώ στο παρασκήνιο είχε συμφωνήσει για νέα μέτρα τα οποία τσακίζουν στην κυριολεξία το εισόδημα του κόσμου, αυξάνουν τους φόρους και καταργούν στην ουσία τις συντάξεις και κάνουν μαρτυρική πλέον τη ζωή των Ελλήνων.


Πρόκειται καθαρά για ένα νέο μνημόνιο, πιο επικίνδυνο απ’ το προηγούμενο, το οποίο Σαμαράς και Βενιζέλος δέχτηκαν να υπογράψουν υποκύπτοντας στον εξευτελιστικό εκβιασμό, μόνο και μόνο για να κρατήσουν τις καρέκλες τους για τρεις ακόμα μήνες! Οι πρακτικές των αδίστακτων τοκογλύφων που δεν δέχονταν καμιά συζήτηση στους όρους τους οποίους θέτουν, παραπέμπουν σε χώρα υπό κατοχή. Γερμανοί και ΔΝΤ θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με ανδρείκελα και δεν σέβονται ούτε καν τη λειτουργία της Βουλής, αφού απαιτούν να αλλάξει για τρίτη φορά και ο νόμος για τις 100 δόσεις!
Οι απαιτήσεις της τρόικας απειλούν και τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας που είναι ο τουρισμός, αφού ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και τα νησιά θα διώξει μαζικά τους τουρίστες απ’ την Ελλάδα και θα τους στείλει στην Τουρκία σε μια πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Το τελεσίγραφο της τρόικας είναι εκβιαστικό, εξευτελιστικό και καταργεί κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας. Αφαιρεί στην ουσία κάθε δικαιοδοσία απ’ την ελληνική κυβέρνηση, αφού κουμάντο στη χώρα κάνουν κάποιοι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι των ξένων τοκογλύφων.
Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση δεν τους στέλνει στο διάολο. Τι φοβούνται Σαμαράς και Βενιζέλος, που τους αναγκάζει να δεχθούν τα νέα μέτρα που θα σκοτώσουν ό,τι απέμεινε απ’ την οικονομία; Ποια κοινωνία αλήθεια θα αντέξει νέο κούρεμα μισθών και συντάξεων καθώς και νέους βάρβαρους φόρους; Το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του πριν είναι αργά. Γιατί το κλίμα μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει εκρηκτικό με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για το λαό, τη χώρα αλλά και το ίδιο το πολιτικό προσωπικό που δίνει καθημερινά μαθήματα υποτέλειας και ραγιαδισμού, απέναντι στην αδίστακτη συμμορία των ξένων τοκογλύφων.


Τι ζητάει η τρόικα
Η τρόικα προτείνει την καταβολή μειωμένων συντάξεων σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2015, την αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για τη λήψη της βασικής και κατώτατης σύνταξης στα τουλάχιστον 20 έτη από τα 15 που είναι σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών προτείνουν την εξάλειψη των μη ανταποδοτικών παροχών, όπως τα «μπόνους» σε συντάξεις και το ΕΚΑΣ, με τη μορφή του «συμπληρώματος» της σύνταξης τουλάχιστον με τα κριτήρια τα οποία ισχύουν σήμερα.
Τα παραπάνω μέτρα προτάθηκαν, ως εναλλακτικά της μείωσης στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις που η κυβέρνηση αποκλείει για πολιτικούς, κοινωνικούς αλλά και δημοσιονομικούς λόγους, αφού τυχόν νέα μείωση θα περιόριζε τα έσοδα από τις παρακρατούμενες εισφορές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι μόνο από τις περικοπές που γίνονται στις σημερινές συντάξεις το ΙΚΑ θα έχει το 2015 έσοδα 700 εκατ. ευρώ.
Τα μέτρα που προτείνουν οι τροϊκανοί, είναι μέτρα που θα έχουν άμεση απόδοση στο δημοσιονομικό κενό που κατά αυτούς φτάνει τα 2,5 δις ευρώ.
Σενάρια για αύξηση συντελεστή ΦΠΑ 6,5%
Σενάρια για αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6,5% βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της κυβέρνησης. Ωστόσο, το σενάριο που προς το παρόν βρίσκεται πιο ψηλά από τα υπόλοιπα είναι αυτό της αύξησης μόνο του συντελεστή ΦΠΑ 6,5% για τις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων. Αυτή η λύση φαίνεται, προς το παρόν, να γίνεται δεκτή από το ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση, μια αύξηση του μειωμένου συντελεστή για όλα τα προϊόντα που υπάγονται σε αυτόν προκαλεί έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση, καθώς
θα πρέπει να αυξηθεί και ο συντελεστής των φαρμάκων, απόφαση εξαιρετικά ευαίσθητη πολιτικά και κοινωνικά.
Τα σενάρια που κυκλοφορούν για τον ΦΠΑ κάνουν λόγο για αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6,5% σε 8% έως 10% για τον τουρισμό, προκειμένου να βρεθεί το «ζεστό» χρήμα που αναζητά η τρόικα για την κάλυψη μέρους του δημοσιονομικού κενού.
Σημειώνεται ότι στον υπερμειωμένο συντελεστή 6,5% υπάγονται σήμερα:
-τα φάρμακα
-οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία
-οι θεατρικές παραστάσεις
-τα βιβλία
-οι εφημερίδες και τα περιοδικά
kontranews.gr

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...