loading...

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Νέα πρόταση για υποψηφιότητα Κουβέλη στο τραπέζι.

Υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επαναφέρουν στο προσκήνιο τρεις βουλευτές, ως κατάλληλη λύση προκειμένου να συγκεντρωθεί η πλειοψηφία των 180.
Με δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Αγορά», οι ανεξάρτητοι Σπύρος Λυκούδης και Βασίλης Οικονόμου και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, παρεμβαίνουν στο παρά πέντε και ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εντατικές διεργασίες στις οποίες συμμετέχουν και άλλα μέλη του Κοινοβουλίου που θεωρούν ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναδείξει Πρόεδρο η παρούσα Βουλή και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές σε αυτή την φάση.
Ο Σπύρος Λυκούδης αναφέρει: «Ψήφισα Σταύρο Δήμα καθώς εκτιμώ ότι η υποψηφιότητά του είναι καλή και επειδή πιστεύω ότι η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές. Ωστόσο, εάν στην τρίτη ψηφοφορία προέκυψε όπως ακούω στο πλαίσιο προσπάθειας για τη συγκέντρωση της απαιτούμενης πλειοψηφίας, υποψηφιότητα Φώτη Κουβέλη, ασφαλώς και θα την υπερψήφιζα».
Την υποψηφιότητα Κουβέλη υποστηρίζει και ο Βασίλης Οικονόμου. «Στην παρούσα κρίσιμη φάση που διανύει η χώρα, η εθνική ανασυγκρότηση απαιτεί συνεργασίες, συμφωνίες και ευρύτατες συναινέσεις. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας, που επιδιώκει την αλλαγή των αδιέξοδων κυβερνητικών πολιτικών, χωρίς παράλληλα να εκτίθεται σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων.
«Μέσα στο πλαίσιο της πρότασης που είχαμε κάνει, τα επτά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος και τρεις βουλευτές, για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και εκλογές μέσα στο 2015, είναι προφανές ότι σε αυτή την περίπτωση ιδανική επιλογή είναι ο Φώτης Κουβέλης», τόνισε ο Νίκος Τσούκαλης.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...