loading...

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Τα χάνουν όλα οι αποστάτες.

Κανένας τους δεν ξαναβγαίνει βουλευτής
ΤΕΛΙΚΑ οι πιο ΧΑΜΕΝΟΙ στην προσπάθεια δημιουργίας τεράστιου πολιτικού προβλήματος στη χώρα, με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ βουλευτές, γεγονός που θα έχει σαν συνέπεια να παραμείνει στην εξουσία η κατοχική κυβέρνηση για να συνεχίσουν οι τροϊκανοί και οι απατεώνες δανειστές την ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ μας για άλλα δύο χρόνια, θα είναι οι ίδιοι οι ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ, από τους οποίους ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρόκειται να ξαναβγεί βουλευτής!
Αν κάποιος «μελετήσει» με προσοχή τα ονόματα όλων των υποψηφίων αποστατών εκτός του ότι μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι πάρα πολλοί από αυτούς ενδιαφέρονται σφόδρα για τους μισθούς του βουλευτή, που μπορεί να εισπράξουν για άλλα δύο χρόνια, αν «βοηθήσουν» και πετύχουν να βγει Πρόεδρος Δημοκρατίας, με την ψήφο τους, θα διαπιστώσει επίσης ότι σχεδόν όλοι τους μπήκαν ουρανοκατέβατοι και από το… παράθυρο, στη Βουλή, χάρις στα κόμματα με τα οποία κατέβηκαν και τα οποία τελικά με την πολιτική τους και τις εξυπνάδες και τους σαλτιμπαγκισμούς τους τα διέλυσαν ή προσπάθησαν να τα διαλύσουν.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κανένας τους δεν έχει προσωπική εκλογική δύναμη και είναι πλέον σίγουρο ότι κανένας από αυτούς δεν θα ξαναεκλεγεί βουλευτής και όλοι θα έχουν την τύχη των αποστατών του 1965, που μετά τη βρομερή αποστασία, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η χούντα και η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, εξαφανίστηκαν από την πολιτική ζωή του τόπου, εκτός του Μητσοτάκη, ο οποίος ύστερα από πολλούς αγώνες πολλών χρόνων τα κατάφερε να ξαναμπεί στην πολιτική ζωή του τόπου, χωρίς όμως να έχει απολέσει το χαρακτηρισμό του αποστάτη μολονότι έκτοτε έχουν περάσει 50 χρόνια.
Υπογραφή νέου μνημονίου
Η τελευταία πράξη της ετοιμόρροπης κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, είναι η υπογραφή του νέου μνημονίου που απαιτούν με εκβιαστικές ομολογουμένως πρακτικές οι ξένοι τοκογλύφοι. Ήδη οι διεθνείς αγορές και το χρηματιστήριο της Αθήνας, έχουν προεξοφλήσει τη συμφωνία της ντροπής η οποία θα επισημοποιηθεί μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, παρά τους επικοινωνιακούς θεατρινισμούς στους οποίους επιδίδεται η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εγκλωβίσει για μια ακόμα φορά τους έτσι κι αλλιώς «πρόθυμους» βουλευτές που κοιτάνε μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα σε μια διλημματικού τύπου ψηφοφορία.
Οι εξελίξεις που δρομολογούνται μετά το νέο μνημόνιο, οδηγούν αναγκαστικά στην προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να βρει τον απαραίτητο αριθμό αποστατών για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παρακρατικών μηχανισμών και των νταβατζήδων του συστήματος.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ξέρει ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσουν, επιδιώκει και αυτός για λόγους πολιτικής επιβίωσης επίσπευση των εκλογών. Σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα του θα συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν θα μπει στη Βουλή, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια να στήσει το δικό του παραμάγαζο.
Εκλογές επιδιώκουν και στη Νέα Δημοκρατία, γιατί η ακατάσχετη αιμορραγία που παρουσιάζει το κόμμα προκαλεί συρρίκνωση αντίστοιχη με αυτή που έχει υποστεί το ΠΑΣΟΚ.
Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο η ετοιμόρροπη κυβέρνηση σύρεται σε εκλογές, είναι η παταγώδης αποτυχία του πειράματος που προκαλεί διαλυτικά συμπτώματα στην πραγματική οικονομία και εκρηκτικές καταστάσεις στην κοινωνία. Ακόμα και αν περάσει το νέο μνημόνιο απ’ τη Βουλή, δεν πρόκειται με τίποτα ν γίνει αποδεκτό απ’ την κοινωνία. Το νέο πετσόκομμα των συντάξεων και η φορολογική καταιγίδα αναμένεται να στεγνώσει την αγορά, να ρίξει την κατανάλωση και να προκαλέσει εκατοντάδες χιλιάδες νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις και μικρομάγαζα. Το νέο μνημόνιο δημιουργεί επίσης νέες στρατιές από νεόπτωχους, αφού η ουσιαστική κατάργηση του ΕΚΑΣ καθιστά τις συντάξεις επιδοματικές.
Εκλογές προεξοφλούν και οι ξένοι τοκογλύφοι, αφού διαπίστωσαν ότι η εξασφάλιση 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου δεν είναι εφικτή και ότι οι Σαμαράς και Βενιζέλος, τους έλεγαν παραμύθια.
Η εξέλιξη αυτή είναι η αιτία της σκληρής στάσης της τρόικας και του ΔΝΤ απέναντι στην κυβέρνηση. Η αποτυχία της νέας αποστασίας οφείλεται επίσης σε δύο ακόμα παράγοντες. Πολλοί επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν αποφασίσει να συνεισφέρουν στον κουμπαρά για την εξαγορά των βουλευτών έκαναν πίσω, γιατί τρέμουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν παρτίδες με τη Δικαιοσύνη, αλλά και να βρεθούν στο στόχαστρο της επόμενης κυβέρνησης που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κρατικοδίαιτοι και αεριτζήδες οι περισσότεροι απ’ αυτούς άρχισαν να εγκαταλείπουν τη σημερινή ετοιμόρροπη κυβέρνηση και να δίνουν διαπιστευτήρια στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εξέλιξη αυτή τινάζει στον αέρα το μαύρο ταμείο που προορίζονταν για τη χρηματοδότηση των αποστατών. Ο δεύτερος παράγοντας έχει σχέση με το φόβο των βουλευτών για τη λαϊκή οργή και κατακραυγή και την απαξίωσή τους που συνεπάγεται η συμμετοχή τους σε επικίνδυνα παιχνίδια πολιτικής ανωμαλίας και όλοι φοβούνται μήπως έχουν την τύχη των αποστατών του ΄65 που όλοι εξαφανίστηκαν από την πολιτική ζωή του τόπου, εκτός από τον Μητσοτάκη, ο οποίος όμως και αυτός παρέμεινε επί πολλά χρόνια εκτός εξουσίας. Κάποιοι άρχισαν να το ξανασκέπτονται και να αποστασιοποιούνται απ’ το σύστημα που είχε αναλάβει να τους μαντρώσει για να ψηφίσουν Πρόεδρο.
Οι εξελίξεις αυτές δεν εμποδίζουν κάποιους συστημικούς παράγοντες να επιμένουν ακόμα και τώρα σε λύσεις πολιτικής ανωμαλίας, θεωρώντας ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να στηθεί η αποστασία και να βρεθούν οι 180 πρόθυμοι βουλευτές.
Το κλίμα όμως που έχει διαμορφωθεί δεν βοηθάει στην κατεύθυνση αυτή με αποτέλεσμα οι εκλογές ο Μάρτιο να αποτελούν πλέον μονόδρομο.
Καταγγελία για προσέγγιση βουλευτών της Χ.Α.
Καταγγελία ότι προσεγγίζονται βουλευτές της Χρυσής Αυγής εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Δημήτρης Κουκούτσης. Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του της Ν.Δ. ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε ότι «μας πιάνετε στους διαδρόμους και μας λέτε: εσείς δεν θα ψηφίσετε; Θα αφήσετε τη χώρα στους κομμουνιστές;».

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...