loading...

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ! Απελπισμένη γυναίκα πιάνει τον σταυρό στην Ρόδο. Γελοίος ελληναράς της τον αρπάζει από τα χέρια.

Μια γυναίκα με ετοιμοθάνατο άνδρα καρκινοπαθή που δεν έχει ούτε τα λεφτά να τον κηδέψει βούτηξε και έπιασε το σταυρό στη Ρόδο. 

Παρότι έκανε εκκλήσεις στους τοπικούς άρχοντες για βοήθεια κανείς δεν της συμπαραστάθηκε γεγονός που την ανάγκασε στο να κάνει αυτή την πράξη και να περάσει το μήνυμα της.
loading...

Έκκληση για βοήθεια έχει ΧΑΘΕΙ 52 χρόνων

Έκκληση για βοήθεια έχει ΧΑΘΕΙ 52 χρόνων με ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ και έχει ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/01 και ΩΡΑ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Έκκληση απευθύνουν οι οικείοι ενός 52χρονου τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το πρωί του Σαββάτου 4 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 το πρωί από τον Άγιο Δημήτριο στην Αθήνα.

loading...

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ Ο μητροπολίτης Πατρών τίμησε δυο ήρωες αστυνομικούς




   
Τοπικά Νέα Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου, 2014 12:33
ΚείμενοΛουδάρος ΑνδρέαςΦωτογραφίεςΙ.Μ Πατρών
Για την σωτήρια παρέμβαση τους που είχε σαν αποτέλεσμα την
διάσωση ενός ανήλικου κοριτσιού από βέβαιο θάνατο, τίμησε
δυο άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Πρόκειται για τους αστυνομικούς Ανδρέα Πατέντα
και Κωνσταντίνο Κάππο, οι οποίοι πριν από περίπου
ένα μήνα προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν στην μεταγωγή
ενός κοριτσιού στο νοσοκομείο κερδίζοντας έτσι τον απαραίτητο
χρόνο που χρειαζόταν ώστε να σωθεί το κορίτσι.

Ο μητροπολίτης μίλησε με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια για
 τους δύο αστυνομικούς στους οποίους χάρισε από
μια εικόνα του Αποστόλου Ανδρέα και ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο.

loading...

Ανθρωπιά στην Ελλάδα της κρίσης: Έχτισαν από την αρχή το καμένο σπίτι πολύτεκνης οικογένειας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του σπιτιού πολύτεκνης οικογένειας από το Ξυλοπάροικο  με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Τρικκαίων Θόδωρου Σπανού.
Ήταν το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου όταν το σπίτι της οικογένειας Ρέμπελου τυλίγονταν στις φλόγες και καταστρέφονταν ολοσχερώς.
Η φωτιά ξέσπασε από αποθήκη που είναι μεσοτοιχία με το σπίτι. Εκεί φυλάσσονταν πετρέλαιο και άλλα εύφλεκτα υλικά, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί πολύ γρήγορα. Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά η πολύτεκνη οικογένεια δειπνούσε μιας και ο πατέρας είχε την ονομαστική του εορτή.
loading...

ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΟΥ! ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!

Αυτοί ψήφισαν ΝΑΙ στην δήμευση της περιουσία σου! Δες όλα τα ονόματα: 
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
Μπακογιάννη Κωνσταντίνου Θεοδώρα (Ντόρα) NAI
Αθανασίου Χριστόφα Χαράλαμπος NAI
Λαζαρίδης Αλεξάνδρου Χρύσανθος NAI
Μιχελάκης Σπυρίδωνος Ιωάννης NAI
Κεφαλογιάννη Ιωάννη Όλγα ΝΑΙ
Αβραμόπουλος Λάμπρου Δημήτριος ΝΑΙ
Κακλαμάνης Μιχαήλ Νικήτας ΝΑΙ
Πιπιλή Ανδρέα Φωτεινή ΝΑΙ
Κικίλιας Παναγιώτη Βασίλειος ΝΑΙ
Μηταράκης Αντωνίου Παναγιώτης (Νότης) ΝΑΙ
Παυλόπουλος Βασιλείου Προκόπιος ΝΑΙ
Ψυχάρης Σταύρου Ανδρέας ΝΑΙ
loading...

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 5 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΟΙΣΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ “ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΡΩΣΙΑΣ” ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΧΩΡΑ- “ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ”-ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αντίπαλο δέος και ισχυρό «δόρυ» στην αμερικανόδουλη και γερμανόδουλη πολιτική των χρεωκοπημένων Ελληνικών κυβερνήσεων που βούλιαξαν και εξαθλίωσαν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό, ετοιμάζουν στο παρασκήνιο 5 κορυφαίοι πατριώτες επιχειρηματίες. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κυοφορείται και παρέχεται εκ του σύνεγγυς και από τον καθένα ξεχωριστά στήριξη σε «κάθε κίνηση και ιδεολογική διαφοροποίηση που δεν θα έχει σχέση με φθαρτά πολιτικά πρόσωπα, κατεστημένες και επικίνδυνες μορφές διακυβέρνησης και διεφθαρμένες προσωπικότητες που ενεπλάκησαν στο παιχνίδι με Αμερικανικούς και Γερμανικού πόλους, συστημικούς ηγέτες και παρελκόμενες αποφυάδες τους οι οποίοι δημιούργησαν το σημερινό κύκλωμα διαπλοκής που υπονόμευσε και κατέστρεψε την Ελλάδα». Στο ίδιο πλαίσιο έμπρακτης στήριξης, οι γνωστοί επιχειρηματίες είναι σε θέση να εμπιστευτούν έναν νέο πεφωτισμένο «Καποδίστρια»(όποιο όνομα κι αν έχει αυτός)αρκεί να τηρεί τρείς βασικές προϋποθέσεις αρχών και πολιτικής συνέπειας: Πατριωτισμό, καθαρότητα και βλέμμα προς κοινούς ιστορικούς, θρησκευτικούς και πολιτισμικούς ορίζοντες με τη «μητέρα Ρωσία». Αυτή την εποχή και η ίδια η φίλη χώρα ευνοεί πάλι νέες επαφές (παντοιοτρόπως)αλλά οι υπάρχοντες κομματικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα τις εμποδίζουν και τις σαμποτάρουν λόγω των καταβολών τους με τα «σάπια» είδωλα της Δύσης. Σχηματικά σχεδιάζονται-και αυτός είναι ένας συλλογισμός που δεν πηγάζει μόνον από τις κυοφορούμενες εξελίξεις-ιδεολογικοί και οικονομικοί «φάροι» που είχαν ακμάσει στα πρώτα βήματα της απελευθέρωσης της χώρας από τον Οθωμανικό ζυγό, όταν ενεπιστεύθη τον Ρωσικό παράγοντα για να ανταπεξέλθει με την δύναμη των όπλων και της διπλωματίας στις ανάγκες επανασύστασης ισχυρού Κράτους.
loading...

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

1.750 πολίτες στο Αγρίνιο πλήρωσαν 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2014!

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ανταποδοτικά ΤΕΛΗ και όχι φόρος,σύμφωνα με το άρθρο 78 παρ. 1 του Συντάγματος, όπου αναφέρει ρητά ότι:
«Kανένας φόρoς δεν επιβάλλεται oύτε εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμo πoυ καθoρίζει τo υπoκείμενo της φoρoλoγίας και τo εισόδημα, τo είδoς της περιoυσίας, τις δαπάνες και τις συναλλαγές ή τις κατηγoρίες τoυς, στις oπoίες αναφέρεται o φόρoς.»
Οι πολίτες που συναντηθήκαμε στην κίνηση του 1ος ευρώ κυρίως από την αδυναμία καταβολής αυτών των υπέρογκων ποσών των τελών κυκλοφορίας, που ζητά το κατοχικό κράτος με συνεργούς το πολιτικό προσωπικό και την……
 διευθύνουσα ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης αρνηθήκαμε να συμμετέχουμε στην οικονομική ενίσχυση της ελίτ και των πολυεθνικών που κυριαρχούν και αρπάζουν τον όποιο παραγόμενο πλούτο στη χώρα μας. Προτιμήσαμε να «ντύσουμε» την ανημποριά των οικογενειών μας και να έχουμε ένα πιάτο φαί στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι για τα παιδιά μας.
loading...

Καταγγελία – σοκ για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη Μυρτώ.

Μια σοβαρή καταγγελία αναφορικά με τα χρήματα που μαζεύτηκαν για την 16χρονη Μυρτώ, της οποίας το δράμα συγκλόνισε Ελλάδα και ομογένεια, κάνει δικηγόρος στην ομογενειακή εφημερίδα «η Πρωινή»...Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

Αγανάκτηση και απογοήτευση στην Ομογένεια, που πρόσφερε γιά την -κακοποιημένη στην Πάρο, καλοκαίρι 2012- Μυρτώ και νοσηλεύεται, αποθεραπεύεται στην Βοστώνη... Τα χρήματα (περισσότερα από 110.000 δολ.) τα κρατά η Ομοσπονδία και ΑΡΝΕΙΤΑΙ να δώσει λογαριασμό-απολογισμό, με ασοβάρευτες δικαιολογίες... Επιστολή-καταπέλτης δικηγόρου προς την ομογενειακή Οργάνωση.
Μετά το σκάνδαλο με τα χρήματα γιά τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα (2007), η ελληνική Ομοσπονδία Βοστώνης »ξαναχτυπά»
Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Βοστώνη με αφορμή τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την Ομογένεια γιά την κακοποιημένη το καλοκαίρι 2012 στην Πάρο, Μυρτώ (Παπαδομιχελάκη). Τα χρήματα, περισσότερα από 110.000 δολάρια, βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό της τοπικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων. Υποτίθεται ότι συγκεντρώθηκαν, από προσφορές της Ομογένειας κι εκδηλώσεις, γιά τα ιατρικά και λοιπά έξοδα της άσχημα κακοποιημένης νεαρής, που νοσηλεύεται σε ιατρικό Κέντρο της πόλης, από το καλοκαίρι 2013.
Στο πλευρό της Μυρτώ, νύχτα-ημέρα, η μητέρα της, κ. Μαρία Κοτρόστου. Η Ομογένεια ευαισθητοποιήθηκε με το δράμα της Μυρτώς και ανταποκρίθηκε οικονομικά. Τώρα όμως πληροφορείται ότι, η Ομοσπονδία, με διάφορες προφάσεις, θέλει να διαχειριστεί τα χρήματα, όπως αυτή κρίνει. Και η Ομογένεια αρχίζει να αγανακτεί, επειδή έδωσε τα χρήματα γιά την Μυρτώ και δεν έβαλε »τοποτηρητή» γιά να αποφασίζει, καμία Ομοσπονδία Βοστώνης.
Η Ομοσπονδία λέει ότι μαζεύτηκαν τα χρήματα (επίσημα 110.000 δολ.) γιά να πληρωθούν, η εγχείρηση 5 Δεκεμβρίου 2013 στο Childrens Hospital και να αγοραστεί ένα ειδικό μηχάνημα (Tobii Speech Recognition Device, στοιχίζει 25.000 δολ.) γιά να μπορεί η Μυρτώ να επικοινωνεί με ανθρώπους. Αλλά, μία Ελληνοαμερικανίδα φιλάνθρωπος η κ. Μπέσσυ Πάππας πλήρωσε τα της εγχείρησης, ενώ η κατασκευάστρια εταιρία (Medtronic), χάρισε ένα ειδικό μηχάνημα-»αντλία».
Aρνείται να δώσει απολογισμό
Η Ομοσπονδία, παρά τα αιτήματα της μητέρας, που είναι και νομικά υπεύθυνη γιά την ανήλικη Μυρτώ, αρνείται να δώσει απολογισμό-λογαριασμό. Δηλαδή, πόσα χρήματα ακριβώς μάζεψε και από ποιούς, όπως έχει υποχρέωση από τον Νόμο να πράξει, ως μη κερδοσκοπική εταιρία στις ΗΠΑ.
"Ετσι η μητέρα αναγκάστηκε να ξοδευτεί, παρά το δράμα που περνά και να προσλάβει δικηγόρο, γιά να αντιμετωπίσει τα πονηρά »κόλπα» του Συμβούλιου της Ομοσπονδίας, που έχει πρόεδρο τον κ. Γιάννη Ράμμο και Α" αντιπρόεδρο τον κ. Βασίλη Καυκά.
(Μέλη του Συμβούλιου είναι επίσης: Μαίρη Διλιχάτσιου Γεν. Γραμματέας, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος ταμίας, Κυριακούλα Πατσαούρα βοηθός Γραμματέα, Μιλτιάδης Αθανασόπουλος Β" Αντιπρόεδρος).
Η επιστολή του δικηγόρου της μητέρας προς την Ομοσπονδία (που η »Π» εξασφάλισε -όχι από την μητέρα και το τονίζουμε- και τα κύρια σημεία της οποία δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά), είναι καταπέλτης.
Η Ομοσπονδία είχε πει ότι θα ασχοληθεί με τα χρήματα γιά την Μυρτώ στην επόμενη Συνέλευση τον... Μάϊο 2014.
Μετά την προδημοσίευσή μας γιά το ζήτημα, άλλαξε αμέσως γνώμη και λέει ότι η συνεδρίαση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Ομογενείς που επικοινώνησαν μαζί μας, αμέσως μετά την προδημοσίευση, μας τόνισαν ότι είναι αποφασισμένοι να καταγγείλουν την Ομοσπονδία στις Ομοσπονδιακές και Πολιτειακές Αρχές γιά ΑΠΑΤΗ.
Τους συστήσαμε να περιμένουν, ίσαμε την συνεδρίαση σε λίγες ημέρες, με την ευχή να λογικευθούν οι αξιωματούχοι της Οργάνωσης και να μεταφέρουν ΑΜΕΣΑ τα χρήματα σε ειδικό λογαριασμό εκτός Ομοσπονδίας, που θα διαχειρίζεται η μητέρα της ανήλικης, γιά τα μελλοντικά νοσηλευτικά έξοδα, αφού το παιδί, δυστυχώς, θα νοσηλεύεται γιά μεγάλο χρονικό διάστημα σε ιατρικά Κέντρα Αμερικής ή Ελλάδας ή άλλης χώρας.
Η Ομογένεια έδωσε τα χρήματα γιά την Μυρτώ και απαιτεί να δοθούν σε αυτήν. Διευκρινίζουμε ότι τα της νοσηλείας στο ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης έχει αναλάβει το υπουργείο Υγείας της Ελλάδας, εξαιτίας της ευαισθητοποίησης του Ελληνισμού, στην Ελλάδα και ανά την υφήλιο, γιά το δράμα που περνά η Μυρτώ.
Υποψίες γεννά και το γεγονός πως ενώ η τράπεζα Πειραιώς προθυμοποιήθηκε να κάνει δωρεά το ειδικό μηχάνημα Tobb, η Ομοσπονδία ζήτησε από την μητέρα την κ. Κοτρότσου, να μην δεχτεί την προσφορά, όπως κι έγινε.
"Εχει άσχημο »παρελθόν» η Ομοσπονδία
Πριν ασχοληθούμε με το τι προηγήθηκε στην υπόθεση »βοήθεια γιά την Μυρτώ», όπου και όλη η ουσία, να διευκρινίσουμε ότι η Ομοσπονδία Βοστώνης, έχει άσχημο παρελθόν: Ακόμα »αγνοούνται» οι 45.000 δολάρια που μάζεψε 2007, προσφορές της Ομογένειας, γιά τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα. Ουδέποτε δόθηκε απολογισμός, ουδέποτε ενημερώθηκε η Ομογένεια και η Συνέλευση της Οργάνωσης ΠΟΥ και ΠΩΣ διατέθηκαν τα χρήματα, ΑΝ διατέθηκαν.
Δόθηκαν προφορικές »διαβεβαιώσεις» και το μόνο βέβαιο είναι ότι τότε, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ταξίδεψαν στην Ελλάδα με χρήματα από τις προσφορές γιά τους πυρόπληκτους, γιά να... εξετάσουν που θα... δοθούν. Κι ενώ ακόμα η Ομογένεια αναμένει απολογισμό γιά το πως διατέθηκαν,αν διατέθηκαν, τα χρήματά της, η Ομοσπονδία έχασε την σοβαρότητα, αξιοπιστία και φερεγγυότητα, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, από το καλοκαίρι του χρόνου 2008.
Η Οργάνωση, δεν έχει λειτουργικά έξοδα, επειδή φιλοξενείται στο »Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο», ενώ ίσαμε τα τέλη 2011 την χρηματοδοτούσε η Ελλάδα, μέσω του γενικού Προξενείου, με ποσά 10, 15, 20.000 δολάρια κάθε χρόνο. Η βασική δραστηριότητά της είναι η διοργάνωση της παρέλασης γιά την 25η Μαρτίου κάθε... Απρίλιο (καμία φορά και...Μάϊο).
- arouraios.gr
loading...

Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Πιθανή και η διψήφια διαφορά ποσοστών

Τα οικονομικά μέτρα που θα ισχύσουν από τις αρχές του 2014, όπως το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία και η κατάργηση κάθε είδους φοροαπαλλαγών, έρχονται να προστεθούν στις πλάτες του Ελληνικού λαού ο οποίος, απλά, δεν αντέχει άλλο. Η οργή των πολιτών για τα μέτρα που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση και εξαιτίας αυτής καθημερινά πεθαίνει κόσμος αναμένεται να εκδηλωθεί στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Το 2013 έκλεισε με τις δημοσκοπήσεις να φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και τη Ν.Δ. να έπεται. Το 2014 κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται πώς «θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά».
loading...

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Πράβδα: Η Ρωσία μπορεί να κάνει Ελλάδα ευημερούσα μέσα σε ένα χρόνο.

Πριν από δύο χρόνια, η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να βγει από την κρίση με τη βοήθεια της Ρωσίας. Σήμερα, ρωσικές επενδύσεις στη χώρα αναπτύσσονται και δίνουν ανάσα στις οικονομίες πολλών περιοχών της Ελλάδας, όπως οι βόρειο-ανατολικές περιοχές. Οι Ρώσοι επενδυτές προσελκύονται κυρίως από φθηνά ακίνητα, τουρισμό και ιδιοκτησία που μπορούν να αγοράσουν από το κράτος.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει μόνο στη Ρωσία το πράσινο φως, και τότε Ρωσικά χρήματα θα έρθουν», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, ένας επιχειρηματίας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Δημόσιων Οργανισμών της Ρωσίας, δήλωσε. “Εάν η Ελλάδα αναζητά ρωσικές επιχειρήσεις, μπορώ να σας πω ότι από τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, η Ελλάδα θα γίνει μια ευημερούσα χώρα,” ανέφερε στο BBC ο Σαββίδης, πρώην βουλευτής της Ρωσικής Δούμας.

«Η Ρωσία δεν έχει γυρίσει την πλάτη της στην Ελλάδα εδώ και χίλια χρόνια, και φυσικά, δεν θα το κάνει τώρα», είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Σαββίδη, η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει μόλις μια ιστορική ευκαιρία για να βγει από την κρίση με τη βοήθεια της Ρωσίας. “Πριν από δύο χρόνια, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου (πρώην πρωθυπουργός), συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η ρωσική πλευρά ήταν έτοιμη να βοηθήσει, αλλά η Αθήνα δεν έθεσε το ζήτημα», είπε ο Σαββίδης.

Γιατί δεν ήταν η Ελλάδα έτοιμη; Ο Γερμανός πολιτικός του CDU, Armin Laschet, προσπάθησε να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ “μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα με τα δισεκατομμύρια της και το σενάριο συνεχίζει να αναπτύσσεται», δήλωσε στο Reuters ο Laschet. “Υπάρχουν πολύ περισσότερα σε κίνδυνο εδώ από ότι, ένα απλό ερώτημα αν η Ελλάδα πληροί τα κριτήρια του σχεδίου διάσωσης της ΕΕ».   …….    >>>>>>>>>>>>>>

Ωστόσο, παρά την απουσία πολιτικής βούλησης από την πλευρά της Ελλάδας, ρωσικές επενδύσεις στο έθνος που επλήγη από την οικονομική κρίση αυξάνονται. Πρώτα, ο τουρισμός που ο Σαββίδης αποκάλεσε “”the oil pipe of Greece.”

Ο Ελευθέριος Μελετίδης, ένας ξενοδόχος στην περιοχή του Αγίου Όρους, δήλωσε στο BBC ότι ο αριθμός των τουριστών στην περιοχή έχει δεκαπλασιαστεί από το 2002. “Η ρωσική αγορά είναι τεράστια. Οι Ρώσοι ορθόδοξοι, αγαπούν την Ελλάδα. Η γειτνίαση με το Άγιο Όρος είναι το κλειδί, καθώς οι Ρώσοι είναι πολύ θρήσκοι, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι Έλληνες”.

Σύμφωνα με το Ρωσο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, οι τουρίστες από τη Ρωσία – 1,7 εκατομμύρια άτομα το περασμένο έτος – αφήνουν πολλά χρήματα στη χώρα – περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Περίπου το 7 % των Ρώσων έρχονται με μια ευχή να αγοράσουν ακίνητη περιουσία. Για παράδειγμα, πέρυσι υπήρχαν 31.000 τέτοιες συναλλαγές καταχωρημένες. «Οι Ρώσοι έχουν ένα έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση γης, επιχειρήσεις και ακίνητων», δήλωσε ο Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Χαλκιδικής στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, Ρώσοι επιχειρηματίες έχουν αποκτήσει οκτώ ξενοδοχεία σε τέσσερα χρόνια. “Αλλά οι Ρώσοι είναι σκληροί διαπραγματευτές. Ξέρουν ότι η αγορά είναι σε ύφεση και ως εκ τούτου ζητούν έκπτωση 30 % για τα πάντα, που αγγίζουν το ενδιαφέρον τους”, πρόσθεσε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική αγορά ακινήτων δεν είναι στην πρώτη προτεραιότητα των Ρώσων – καταλαμβάνει μόνο την 15η θέση. Το 2ο Ελληνικό-Ρωσικό φόρουμ για την ακίνητη περιουσία, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23-24 Οκτ.2012, παρουσίασε τους ακόλουθους αριθμούς. Οι Ρώσοι προτιμούν να αγοράσουν ακίνητα στην Ιταλία (35 %), στη Βουλγαρία (15 %), στις ΗΠΑ (12 %), Τσεχία (9 %), την Ισπανία (8 %), Τουρκία (3 %), έγραφε η Ελληνική Imerisia.gr

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας χρηματιστηριακών εταιρείιών της Ρωσίας , Άννα Lupashko, ανέφερε ότι στην Ελλάδα, ρωσικά πελάτες αναζητούν ακίνητα που κυμαίνονται από 100 έως 200.000 ευρώ για προσωπική ψυχαγωγία. Περιέγραψε έναν μέσο Ρώσο επενδυτή. Είναι ένας επιχειρηματίας ηλικίας 30-45, παντρεμένος, με παιδιά, κάνοντας συμφωνία για πρώτη φορά. Αυτός ή αυτή θέλει να δαπανήσει περίπου 150.000 δολάρια (56 %).

Οι Ρώσοι επίσης να αναζητήσουν ένα ήπιο κλίμα (71 %), φιλική διάθεση των ανθρώπων (44 %) και επενδυτικές ευκαιρίες (40 %). Όλα αυτά μπορούν να τα βρουν στην Ελλάδα. Εκτός από τον τουρισμό και την ακίνητη περιουσία, η ρωσική επιχείρηση είναι έτοιμη να επενδύσει στην υποδομή και τη βιομηχανία της χώρας. Για την εφαρμογή των συστάσεων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί μεγάλο βαθμό κρατικής ιδιοκτησίας, ώστε να αναπληρωθεί ρευστότητα. Ρώσος επενδυτής έχει αγοράσει μερίδιο ελέγχου στην υπό κρατικό έλεγχο γαλακτοκομείο Δωδώνη και ένα συγκρότημα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η Gazprom ενδιαφέρεται για την αγορά της εταιρείας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ. Το Ρωσικό μονοπώλιο Σιδηροδρόμων ενδιαφέρεται για την αγορά του ΟΣΕ.

Παρά την ένταξη της Ελλάδα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η φιλία της χώρας με τη Ρωσία έχει πολλά χρόνια καλής παράδοσης. Ο κόμης Ιωάννης Καποδίστριας, ένας Έλληνας διπλωμάτης και υπουργός Εξωτερικών της τσαρικής Ρωσίας, εξελέγη το 1827 ο πρώτος Πρόεδρος της Ελλάδας (μετά την ανεξαρτησία της χώρας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία).

Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 – 1829 χρόνια, το “ρωσικό κόμμα” που αντιπροσωπεύονταν από Πελλοπονήσιους, ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την ένοπλο αγώνα κατά των Τούρκων στην ξηρά. Η επιρροή της Ρωσίας δεν έχει χαθεί στις περιοχές όπου η Ρωσία πολεμούσε εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτή η επιρροή μεγαλώνει μέσω επενδύσεων τόσο από ιδιωτικές όσο και κρατικές επιχειρήσεις της Ρωσίας και μπορεί να γίνει πολύ μεγαλύτερη αν η ελληνική κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση γι ‘αυτό. Lyuba Lulko, Pravda.Ru

loading...

Πώς θα ήμασταν σήμερα αν πτωχεύαμε το 2010 και βγαίναμε από το ευρώ;

Τώρα πια μπορούμε να δούμε τα γεγονότα από μια χρονική απόσταση και χωρίς την καταστροφολογία με την οποία μας βομβάρδιζαν στις αρχές του 2010 τα μνημονιακά ΜΜΕ, τρομοκρατώντας μας ότι δήθεν θα χάσουμε τη βολή μας. Ας δούμε λοιπόν τι θα γινόταν αν η ελληνική κυβέρνηση έκανε στάση πληρωμών την Άνοιξη του 2010 και γυρίζαμε τότε στη δραχμή και ας δούμε που φτάσαμε σήμερα.


loading...

“O ΠΟΥΤΙΝ ΕΦΤΥΣΕ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟ ΣΑΜΑΡΑ”. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΟΤΙ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΣΕ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ “ΑΠΈΞΩ”;-ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οργιώδες παρασκήνιο παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες όσον αφορά τον ακραίο πολιτικό “αλληθωρισμό” ή άλλως την ξεκάθαρη προσέγγιση από την μια μεριά τουλάχιστον, ηγετών και στελεχών της Ελληνικής ακροδεξιάς προς τη “μαμά Ρωσία”. Στο παρασκήνιο έρχονται να προστεθούν η συνέντευξη Νίκου Μιχαλολιάκου στη “Φωνή της Ρωσίας”, οι θετικές δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη προς τον Πούτιν και την πολιτική της “αρκούδας” αλλά και πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για “κίνηση Ελλήνων επιχειρηματιών” που καλοβλέπουν προοπτικές επιχειρηματικών ανοιγμάτων προς το Βορρά. Η “Χρυσή Αυγή” με νέα ανακοίνωση ισχυρίζεται ότι το καθεστώς Σαμαρά-Βενιζέλου είναι ξεγραμμένο για τη Ρωσία και την βραχυπρόθεσμη πολιτική της έναντι της χώρας μας όσο κυβερνούν “Αμερικανόφιλοι”. Διαβάστε για να αντιληφθείτε ότι κάποιο “παιχνίδι” παίζεται το οποίο σε λίγες μέρες θα αποκαλυφθεί σε όλες του τις παραμέτρους:!
loading...

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΣΑΛΟΝΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ προς άστεγο: "Σήκω φύγε από δω"

Πριν λίγες ημέρες είδαμε τα πόθεν έσχες των αριστερών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ...Ας δούμε τώρα και την ανθρωπιστική αντιμετώπιση που επιφυλάσσουν τα στελέχη του στους άστεγους που η μνημονιακή κυβέρνηση κατέστρεψε τη ζωή... Ταυτόχρονα ας θυμηθούμε και τις επερωτήσεις τους στη Βουλή σχετικά με τις ευθύνες ενός "κράτους πρόνοιας"...
Η αντιμετώπιση που δείχνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταπεινωτική όχι μόνο για ένα «προοδευτικό» κόμμα όπως επιθυμούν να διαφημίζονται, αλλά για κάθε Ελληνα: άνθρωποι που έχουν υποβιβαστεί σε παράσιτα των βρόμικων πεζοδρομίων του κέντρου της Αθήνας, άστεγοι ξεγραμμένοι, ανέστιοι και πένητες. Και μόλις μερικά μέτρα μακριά τους, σχεδόν δίπλα τους, γίνονται ενδεχομένως συσκέψεις που τους αφορούν, στα κεντρικά γραφεία μπαινοβγαίνουν στελέχη της παράταξης, που είναι όμως υπερβολικά απασχολημένα με την πολιτική τους ατζέντα ώστε να ρίξουν έστω και ένα βλέμμα σ’ αυτά τα ανθρώπινα, ζωντανά απορρίμματα.
loading...
loading...