loading...

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ... ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ!!! ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΟΚΕΜΟΝ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ!!!

Κατά του διαχωρισμού των μεταναστών σε παράνομους και μη τάχθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη, σημειώνοντας ότι πρέπει να νομιμοποιηθούν όλοι.

Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής για το νέο μεταναστευτικό κώδικα, κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση, με αφορμή μια σειρά πρωτοβουλιών. «Να θυμίσω» είπε, «τον κ. Παπαδόπουλο, υπουργό Υγείας, που ζητούσε από τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό να γίνονται ρουφιάνοι των μεταναστών, δηλαδή, να καταγγέλλουν τους μετανάστες στην αστυνομία όταν δεν έχουν χαρτιά; Να μιλήσω για το τείχος του Έβρου, που είναι του κ. Παπουτσή; Να μιλήσω για τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που εσείς τα λέτε κέντρα φιλοξενίας που έγιναν επί ΠΑΣΟΚ; Να μιλήσω για τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, που μίλησε για υγειονομική βόμβα;».


loading...

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Eκοιμήθη ο μακαριστός Γέροντας Τιμόθεος.

Ο μακαριστός Γέροντας Τιμόθεος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών, μετά από μακρά ασθένεια.

Λίγα λόγια για τον π. Τιμόθεο

Ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης (κατά κόσμον Γεώργιος Κ. Κιλίφης) ήταν Έλληνας κληρικός, αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Πεντέλης.

Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1928, όπου τελείωσε το εξατάξιο τότε γυμνάσιο το 1948, με καθυστέρηση 2 ετών λόγω της κατοχής.

Το 1952 συνεργάστηκε και κατόπιν έγινε μέλος της Αδελφότητας Θεολόγων "Η Ζωή" και το 1960 της Αδελφότητας Θεολόγων "Ο Σωτήρ", απ' όπου κι αποχώρησε το 1972 για να γίνει μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης, στην οποία έμεινε μέχρι το θάνατό του.


loading...

Κεφαλονιά: 1 μήνας μετά... Όταν οι υπουργοί έφυγαν και ξέχασαν

Το ΧΩΝΙ ακολούθησε την αποστολή αλληλεγγύης των κατοίκων της Σύρου στο σεισµόπληκτο νησί του Ιονίου. Εκεί συνάντησε την κρατική αδιαφορία... αλλά και την ελληνική ψυχή.

Μπορεί οι τοίχοι των σπιτιών τους να ράγισαν ή και να έπεσαν ακόµα, οι καρδιές τους όµως έγιναν πιο δυνατές σε συναισθήµατα και αγάπη. Για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, που ακόµα µετράνε τις... πληγές τους από τα χτυπήµατα των καταστροφικών σεισµών, ο αγώνας για επιβίωση και αξιοπρεπής ζωής είναι καθηµερινός και διαρκής.

Σχεδόν ένα µήνα µετά την καταστροφική «επίσκεψη» του εγκέλαδου, συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους προσπαθώντας να ορθοποδήσουν µέσα από τα προβλήµατα που τους άφησε ο χορός των ρίχτερ.

Οι πρωτοκλασάτοι άρχοντες της κυβέρνησης, πήγαν, είδαν, υποσχέθηκαν και απήλθαν... Τους έδωσαν ελπίδες ότι θα βοηθήσουν άµεσα και αποτελεσµατικά. Οι προσδοκίες των κατοίκων των πολύπαθων περιοχών του νησιού του Ιονίου είναι υψηλές, αφού µέχρι και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαµαράς έδωσε το παρών εκεί και το ερώτηµα όλων είναι το πότε θα υλοποιηθούν όσα τους υποσχέθηκαν. Τ

Το ΧΩΝΙ βρέθηκε στις περιοχές που ένιωσαν τη βιαιότητα του σεισµού και αφουγκράστηκε την αγωνία αλλά και την ελπίδα αυτών των ανθρώπων. 
Πηγή:http://www.toxwni.gr/
loading...

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε οριστική απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει.

Την απόλυση της εκπαιδευτικού που είχε πιάσει πριν από ενάμισι χρόνο τον γιο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να αντιγράφει αποφάσισε το ΚΥΣΔΕ.
Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γνωμοδότησε για την απόφαση και επικύρωσε την απόλυση της καθηγήτριας του Κολεγίου Αθηνών η οποία είχε πιάσει τον γιο του πρωθυπουργού πριν από ενάμισι χρόνο.
Η εκπαιδευτικός, με 21 χρόνια υπηρεσίας, είχε βρεθεί υπό απόλυση από τον Ιούνιο του 2012 όταν και συνέλαβε τον γιο του πρωθυπουργού και είχε ασκήσει αγωγή κατά του κολεγίου ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η απόλυσή της.
Με την υπόθεση ασχολήθηκε και το ΚΥΣΔΕ, το οποίο αποφάσισε να μείνει η κατάσταση ως έχει, καθώς δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους του Κολεγίου.
Η απόφαση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΟΙΕΛΕ η οποία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα το ΚΥΣΔΕ έκανε ένα πρώιμο δώρο στην πρωθυπουργική οικογένεια, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Κατόπιν άνωθεν εντολών (;) και με παράνομη σύνθεση (την οποία είχαν αλλοιώσει, αποβάλλοντας τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ) οι τρεις διορισμένοι από τον Υπουργό Παιδείας δημόσιοι «λειτουργοί» - μέλη του ΚΥΣΔΕ αποφάσισαν να «εκτελέσουν» την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, απολύοντάς την με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία» για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών. Με λίγα λόγια το ΚΥΣΔΕ θεωρεί πως μια εκπαιδευτικός με 21 έτη υπηρεσίας, που είχε αξιολογηθεί θετικά από τη διοίκηση του σχολείου, απολύθηκε «όλως τυχαίως» και επελέγη «συμπτωματικά» μέσα από εκατοντάδες συναδέλφους της προς απόλυση λίγες ημέρες αφού συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!
Με την κυνικότητα επαγγελματιών τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ δεν χρειάστηκαν πολύ ώρα για να ξεμπερδέψουν με την αποστολή τους. Απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες, τόσο το αίτημα της εκπαιδευτικού για αναβολή της διαδικασίας τη Δευτέρα, ώστε να παραστεί ο νομικός της εκπρόσωπος Γ. Κατρούγκαλος, όσο και τα αιτήματα εξαίρεσής τους που είχαν κατατεθεί και ανακοίνωσαν την κατάπτυστη απόφασή τους. Αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν οι ίδιοι, (ενώ είχαν αποφασίσει την αποβολή των «ενοχλητικών» της ΟΙΕΛΕ) για να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους.
Η απόφαση του ΚΥΣΔΕ έχει ιστορική σημασία και θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποτελεί κατ' ουσίαν υπογραφή συμβολαίου θανάτου για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και χαριστική πράξη για τους σχολάρχες. Με αυτόν τον τρόπο ανάβει το πράσινο φως σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης να απολύουν χωρίς έλεγχο όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που προτείνονται από τον ιδιοκτήτη ενός σχολείου προς απόλυση.
Αποφάσισαν μόνοι τους ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν!!!!
Η απόφαση του εκτελεστικού αποσπάσματος του ΚΥΣΔΕ ήταν η χαριστική βολή, όχι μόνο σε μια γενναία εκπαιδευτικό που απολύθηκε, επειδή έπραξε το χρέος της, αλλά για ολόκληρη την εκπαίδευση. Θυσιάζει στο βωμό της αναλγησίας, της αλαζονείας και της αυταρχικότητας του πρωθυπουργού και του αδελφού του, Προέδρου του Κολλεγίου, μια εργαζόμενη, πετώντας την στον Καιάδα της εξαθλίωσης. Αποδεικνύει ότι κάποιοι θεσμοί στη χώρα δεν λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, αλλά με βάση το δίκαιο του ισχυρού.
Η ΟΙΕΛΕ δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την υπόθεση. Θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό και ένδικο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ. Η δικαιοσύνη και οι θεσμοί που λειτουργούν ακόμη σ' αυτό τον τόπο θα δώσουν την απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η πολιτική και οικονομική ισχύς τους επιτρέπουν να βιάζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και τα δημόσια αγαθά».
Πηγή:http://www.iefimerida.gr/
loading...

Τελικό ρωσικό τελεσίγραφο στην 36η ουκρανική Ταξιαρχία του Perevalnoye: "Σε 30' ή αποχωρείτε ή πεθαίνετε"

H ουκρανική 36η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Επακτίου Αμυνης που εδρεύει σε στρατόπεδο στο χωριό Perevalnoye κοντά την Συμφερόπολη, σε μισή ώρα θα κτυπηθεί από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις και τους άνδρες της Vnevedomstvenaya Okhrana.
Aυτή είναι η τελευταία διορία που έδωσε η κυβέρνηση της Κριμαίας στους έγκλειστους Ουκρανούς
Αυτή την στιγμή έξω από την βάση έχουν συγκεντρωθεί 1000 άτομα προσωπικό των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και του φορέα παροχής υπηρεσιών ασφάλειας Vnevedomstvenaya Okhrana (είναι οι στρατιώτες χωρίς διακριτικά που βλέπουμε).
Επίσης βρίσκονται οχήματα 4 ελαφρά οχήματα αναγνώρισης Tiger (είναι τα αντίστοιχα ρωσικά Hummer) και οχήματα Kamaz.
H εικόνα είναι από την πύλη του στρατοπέδου. Μέσα βρίσκονται οι Ουκρανοί και φράζουν την είσοδο με ένα ΤΟΜΑ BMP-2 και έξω οι Ρώσοι. Στους περίπου 50 Ουκρανούς που βρίσκονταν στην βάση προστέθηκαν και άλλοι 30-50 που μπήκαν την τελευταία στιγμή πριν ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός της βάσης.
Μέχρι στιγμής ο διοικητής αρνείται να παραδοθεί
Η βάση του χωριού Perevalnoye (βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από Συμφερούπολη) είναι κρίσιμη γιατί υπάρχουν τεράστιες αποθήκες με όπλα και τις δεξαμενές καυσίμων)
Ολα κρέμονται σε μια κλωστή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



loading...

Πάτρα: Πακιστανοί κρατούσαν και βιβλία για το χασίς και τα λαθραία τσιγάρα.

Το εμπόρευμα που διακινούσαν ήταν παράνομο, αλλά οι δυο Πακιστανοί λαθρέμποροι τσιγάρων και χασίς ήταν "τυπικοί" στην παρανομία τους, αφού κρατούσαν και βιβλία με σημειώσεις για τις ποσότητες που πωλούσαν. 
 
Κατά την έρευνα στο σπίτι των δυο αλλοδαπών στην Πάτρα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία και τρία σπιρτόκουτα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 36,8 γραμμαρίων, 389 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, το τετράδιο με τις σημειώσεις, πέντε κινητά και 430 ευρώ. 
 
Οι Πακιστανοί ηλικίας 35 και 33 χρόνων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
loading...

Μάχη για την Ορθοδοξία: Ιερείς ευλογούν στρατιώτες στην Κριμαία και αυτοί ψέλνουν μαζί τους.

Η είσοδος ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία συνεχίζεται ασταμάτητα αυτές τις ώρες, με τους στρατιώτες, εμφανέστατα άρτια εκπαιδευμένους, να καταλαμβάνουν κομβικές θέσεις στους οδικούς άξονες που συνδέουν τα τρία μεγάλα αεροδρόμια της αυτόνομης Δημοκρατίας και τα κυριότερα αστικά κέντρα.
 
Είναι πολύ σημαντικό να τονισθεί ότι, φυσικά και όπως ήταν αναμενόμενο, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Κριμαίας υποδέχεται τους Ρώσους στρατιώτες με χαρά και ανακούφιση - κυριολεκτικά ως ελευθερωτές - μετά την τρομοκρατία που επικράτησε τους τελευταίους μήνες, από τις άγριες επιθέσεις των φιλοδυτικών και των νεοναζί κατά των ρωσωφώνων τους σε ολόκληρη την Ουκρανία.
 
loading...

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: Ρώσοι ορθόδοξοι ιερείς ευλογούν πυρηνικό βλήμα Topol-M - Η Μόσχα δείχνει έτοιμη για όλα.

Σκηνές που θα προκαλέσουν σοκ στον παγκόσμια κοινή γνώμη αναδεικνύειτο defencenet.gr: Αργά τη νύχτα υπήρξε ενημέρωση από την Μόσχα για την μεταφορά αυτοκινούμενων διηπειρωτικών πυρηνικων πυραύλων πολλαπλών κεφαλών Topol-M σε περιοχές κοντά στην Μόσχα τις τελευταίες ώρες
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε Ρώσους ορθόδοξους ιερείς να ευλογούν τα "όπλα της Αποκάλυψης" λίγο πριν αυτά αφιχθούν στις περιοχές διασποράς τους. Είναι ένα ντοκούμέντο που δείχνει ότι μπορεί να βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά στον όλεθρο απ'ότι πιστεύουμε.
Στο περιγραφή αναφέρεται ότι  τα πυρηνικά βλήματα μετακινούνται δήθεν για την παρέλαση της ... 9ης Μαΐου, αλλά αυτό όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι απλή πρόφαση.
Μετά τις πληροφορίες ότι το ΝΑΤΟ συγκάλεσε έκτακτη διάσκεψη με αντικείμενο την ουκρανική κρίση, αλλά και το αίτημα της "κυβέρνησης" του Κιέβου προς το ΝΑΤΟ να "μελετήσεις τρόπου αντίδρασης στην ρωσική εισβολή" η Ρωσία έθεσε σε κατάσταση "πορτοκαλί" συναγερμού της πυρηνικές της δυνάμεις με διασπορά των αυτοκινούμενων πυρηνικών διηπειρωτικών όπλων της στα προκαθορισμένα σημεία εκτόξευσης.
Βρισκόμαστε ενώπιον ενός πιθανού πυρηνικού Αρμαγεδόνα; Ας ελπίσουμε πώς όχι.
Αλλά η ευλογία των ορθόδοξων ιερέων στην μέση του δρόμου στο απόλυτο όπλο της Αποκάλυψης και η περιφορά της εικόνας του Ιησού Χριστού και ο αγιασμός του όπλου, είναι πραγματικά ότι πιο συγκλονιστικό μπορεί να υπάρξει, ειδικά αυτές τις στιγμές
Πάντως η εικόνα που έδωσε ο ίδιος ο Λευκός Οίκος στην δημοσιότητα από την συνομιλία του Ρώσου προέδρου Μ.Ομπάμα με τον Ρώσο ομόλογό του Β.Πούτιν, είναι χαρακτηριστική της κατάστασης:
Ο Μ.Ομπάμα δείχνει αγχωμένος και πιεσμένος από αυτά που ακούει απο τον Β.Πούτιν σε σημείο που έχει σηκωθεί από το γραφείο του, έχει βάλει το χέρι του στην μέση, σφίγγει τα χείλη του και έχει σκύψει το κεφάλι του.
Η συνομιλία διήρκεσε 90 λεπτά. Η απάντηση του Β.Πούτιν στον Αμερικανό πρόεδρο είναι ότι "η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην Ουκρανία"
Η φωτογραφία ανέβηκε στον  λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο flickr.
Δείτε και το απίστευτο βίντεο το οποίο έδωσε η Μόσχα στην δημοσιότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 5 άτομα το είχαν δει πριν ανέβει στο defencenet.gr.
Η ονομασία του "Topol" σημαίνει "Δρεπάνι" στα ρωσικά. Ίσως δεν υπάρχει καταλληλότερη ονομασία για να περιγραφεί ο θάνατος που κουβαλάει.
Με ακρίβεια 200 μέτρων σε ακτίνα 11.000 χλμ. (!) μεταφέρει στην μία έκδοση μία κεφαλή 800 kt, 40 φορές ισχυρότερη από την βόμβα που έπληξε την Χιροσίμα και στην έκδοση που είναι σε υπηρεσία από το 2009 4-6 οχήματα επανεισόδου (MIRV) με 250 Kt. το κάθε ένα, που μπορεί να πλήξει ισάριθμους στόχους.
Δείτε το βίντεο:








Kι εδώ ένα βίντεο με εικόνες που ελπίζουμε να μην συμβούν ποτέ σε πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες:





Πηγή:http://www.defencenet.gr/


loading...

Χαράτσι 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη σε ιατρό.

Κόστος πέντε ευρώ ανά εξέταση στα «πολυϊατρεία» του ΠΕΔΥ (πρώην του ΕΟΠΥΥ), επιβάλλει το Υπουργείο Υγείας.
Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου
Δυσάρεστο αιφνιδιασμό για εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και τις τσέπες τους επεφύλαξε με δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις 20 Μαρτίου και μετά, για κάθε επίσκεψη σε ιατρό των μονάδων υγείας του νέου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να πληρώνει πέντε ευρώ.
Επισημαίνεται ότι μέχρι τώρα η εξέταση των ασφαλισμένων από ιατρούς στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ γινόταν εντελώς δωρεάν.
Η εξέλιξη αυτή επιφέρει σημαντικό κόστος, ιδιαίτερα για τους τακτικότερους ασθενείς, κυρίως ηλικιωμένους και δη χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι, αν και έχουν πληρώσει επί δεκαετίες ασφαλιστικές εισφορές, θα επιβαρύνονται και με σημαντικό κόστος κάθε χρόνο για την εξέταση τους από ιατρούς.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, με τα πέντε ευρώ της κάθε επίσκεψης των ασφαλισμένων στο ιατρικό προσωπικό των μονάδων υγείας του ΠΕΔΥ θα καλύπτεται το κόστος για την δωρεάν εξέταση ανασφάλιστων συμπολιτών μας, κάτι που δεν ίσχυε όσο παρείχε ιατρικές υπηρεσίες ο ΕΟΠΥΥ.
Πηγή:http://www.antenna.gr/

loading...

Φόβοι για απόδραση βαρυποινιτών στην ΕΛ.ΑΣ.

Οργανωμένη επίθεση με την οποία θα επιχειρήσουν να απαντήσουν στα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό φοβάται η Αστυνομία από ένοπλες ομάδες του ποινικού και του τρομοκρατικού χώρου. Το σχέδιο των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», προβλέπει ότι μέχρι τον Μάιο στον Δομοκό θα μεταφερθούν αρχικά 100 βαρυποινίτες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται άτυπα ως τα πιο «βαριά» ονόματα του εγχώριου εγκλήματος.

Ο φόβος, ωστόσο, αρκετών αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι οι «συνεργάτες» των συγκεκριμένων έγκλειστων που κυκλοφορούν ελεύθεροι θα επιχειρήσουν εντυπωσιακό χτύπημα με σκοπό την απελευθέρωσή τους πριν τη μεταγωγή τους στο ελληνικό «Αλκατράζ».
Αυτός είναι και ο λόγος που, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι φυλακές Κορυδαλλού έχουν μετατραπεί τις τελευταίες εβδομάδες σε «φρούριο». η εξωτερική τους φύλαξη είναι πιο ενισχυμένη από ποτέ. Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός πως εκτός φυλακής βρίσκονται Βασίλης Παλαιοκώστας, Σάββας Ξηρός, Νίκος Μαζιώτης.
newsbeast.gr
loading...

Πεκάν: νέα, συμφέρουσα και αποδοτική καλλιέργεια.

Σημαντικές αποδόσεις καλλιεργητικές και οικονομικές μπορεί να προσφέρει το πεκάν, αυτός ο σχετικά άγνωστος καρπός για την Ελλάδα. Πρόκειται για σχετικά εύκολη καλλιέργεια, που όμως απαιτεί υπομονή, γιατί τα δέντρα φτάνουν σε πλήρη ανάπτυξη στα 10 χρόνια. 
Σημαντικές αποδόσεις καλλιεργητικές και οικονομικές μπορεί να προσφέρει το πεκάν, αυτός ο σχετικά άγνωστος καρπός για την Ελλάδα. Πρόκειται για σχετικά εύκολη καλλιέργεια, που όμως απαιτεί υπομονή, γιατί τα δέντρα φτάνουν σε πλήρη ανάπτυξη στα 10 χρόνια.

Ανθεκτική, προσοδοφόρα καλλιέργεια, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες είναι αυτή του πεκάν, ενός ξηρού καρπού που μοιάζει με καρύδι, άγνωστου στο ευρύ κοινό. Πρόκειται στην ουσία για ένα είδος καρυδιού που καλλιεργείται κατά κόρον στις ΗΠΑ και εμφανίζεται σποραδικά στην Ελλάδα την τελευταία δεκαπενταετία. Επειδή ακριβώς είναι λίγοι οι Έλληνες καλλιεργητές, οι ανάγκες της αγοράς καλύπτονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από εισαγωγές.
Ο καρπός του πεκάν μπορεί να καταναλωθεί νωπός αλλά και ως ξηρός καρπός, ενώ τα έλαια που εξάγονται από αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν φαρμακευτικά, αλλά και στη μαγειρική. Επίσης, η διατροφική του αξία είναι μεγάλη. Η καλλιέργεια δεν εμφανίζει σημαντικό βαθμό δυσκολίας, αλλά πρέπει να έχει κανείς αρκετή… υπομονή και χρόνο μπροστά του.
Οι ζημίες από αλλαγές στις καιρικές συνθήκες δεν υφίστανται, απλώς δεν θέλει παγετούς την άνοιξη, απαιτεί νερό σε κανονικά επίπεδα και το ση μαντικότερο όλων είναι πως δεν είναι αναγκαία η χρήση φυτοφαρμάκων. Μπορεί να προσβληθεί απ’όσες ασθένειες προσβάλουν την καρυδιά. Ωστόσο, θα πρέπει να έχει κανείς υπομονή με την καλλιέργεια αυτή, γιατί αν και είναι μεγάλες οι αποδόσεις, αργούν να φανούν.
loading...

Έρμαιο ο Σαμαράς Μνημονίου, ανταρτών, Βενιζέλου.

Αποσυντίθεται το σύστημα Σαμαρά στον δρόμο προς τις κάλπες. Οι τραγικές επιπτώσεις του Μνημονίου στο κοινωνικό σώμα, με το 34,6% του πληθυσμού να αντιμετωπίζει το φάσμα της φτώχειας, οι πιέσεις της τρόικας για νέο Μνημόνιο, μέτρα και νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, οι αντάρτες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς και η αναμενόμενη κατάρρευση του κόμματος Βενιζέλου καθιστούν τον Σαμαρά έρμαιο των εξελίξεων.
loading...

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΠΑΤΡΑ: Όταν εμποδίζεται το περπάτημα τυφλών!

Ο Αλέξης Γκλαβάς σημείωσε: «όταν η Πάτρα έγινε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ανάμεσα στα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν, ήταν και η δημιουργία διαδρόμων για τυφλούς. Και, προφανώς, κάθε εξυπηρέτησής τους. Ακόμα και για την αγορά ενός παγωτού...»! Νομίζουμε πως δεν χρειάζονται άλλα σχόλια!
Πηγή:http://www.dete.gr/
loading...

Όψεις γερμανικής επικυριαρχίας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στις 5 Μαρτίου του 2010, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υπογράφει συμφωνία με τον τότε πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, περί εντατικοποίησης των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Σε εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, περνούσαν κάτω από άμεση γερμανική εποπτεία 12 ελληνικοί δήμοι (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καλλιθέας, Βέροιας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Ρόδου, Αμφιλοχίας, Παιωνίων, Πλαστήρα και Νεάπολης), δυο αιρετές περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας) και μια αποκεντρωμένη διοίκηση (Διοίκηση Αττικής). Ένα μέρος της συμφωνίας αφορά στην ενεργοποίηση της αδελφοποίησης των γερμανικών πόλεων με τις ελληνικές, καθώς και την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας. Όσο ψευδεπίγραφος ήταν ο τίτλος της συμφωνίας που υπεγράφη, άλλο τόσο αποπροσανατολιστική ήταν η περιγραφή του περιεχομένου.
Όσον αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση, αποκλειστικός και μόνος σκοπός ήταν η πλήρης οργανωτική αναδιάρθρωση των δήμων, μέσω μείωσης κατά εν τρίτο του προσωπικού που απασχολούν, η εκχώρηση σε ιδιώτες μιας σειράς λειτουργιών και αρμοδιοτήτων, καθώς και η «συνδιαχείριση», μέσω του ΕΣΠΑ, σημαντικών όσο και κερδοφόρων τομέων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.
loading...

Έλληνα, αν δεν το κατάλαβες ακόμη, δεν είσαι απλά ηλίθιος, αλλά πανηλίθιος!

Το να διατυμπανίζεις πόσο άχρηστος είσαι είναι σημείο των καιρών και το ασφαλές διαβατήριο για πολιτική καριέρα σωτήρα. Η απόδειξη του ότι ο λαός των ψηφοκουβαλητών έχει κουφαθεί πλήρως είναι οι παράτες του πρωθυπουργεύοντος για τις θάλασσες πετρελαίου στις οποίες θα κολυμπάει το δισέγγονο του ψηφοκουβαλητή. Δεν ντρέπονται να ανοίγουν σαμπάνιες γιατί σε 30 χρόνια η Ελλάδα θα... έχει 150 δις έσοδα από τα πετρέλαια της. Τον ανώτερο προγραμματισμό που μπορούν να κάνουν οι πολίτες της χώρας είναι μόνο για την επόμενη ώρα και η κυβέρνηση σου λέει ότι σε 30 χρόνια θα έχει έσοδα το Κράτος. 

loading...

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ANΔΡΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ "ΔΙΑΣ" (ΟΙ "ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΠΟΥ ΛΕΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ) ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ...

Πόσες φορές αυτά τα  μαυροφορεμένα παιδιά με τα λευκά κράνη της «ΔΙ.ΑΣ» που είναι αληθινοί καμικάζι της Ασφάλτου δεν έχουν κατασυκοφαντηθεί  για ενέργειες που είναι εύκολο σε κάποιους να κάνουν κριτική από τα γραφεία ,ενώ δεν θα τολμούσαν να περάσουν απέξω από τις γειτονιές  που έχουν καταντήσει άβατο !
Εδώ όμως tα Παιδιά της ΔΙΑΣ ανοίγουν δρόμο σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να φτάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο νοσοκομείο σώζοντας τη ζωή συνανθρώπου μας …!
Μπράβο στα παιδιά και ας τους βρίζουν κάποιοι …και μην ξεχνάτε ποτέ αυτοί θα φτάσουν γρηγορότερα από όλους όταν  θα ζητήστε βοήθεια !
Πηγή:http://www.stoxos.gr/
loading...

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ... ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ.... ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!!! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ -ΛΕΕΙ- ΓΙΑ ΤΟ... ''ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ''...!!!

Το θέατρο σε βάρος των μαθητών, είναι η "λύση" που προτείνει το Υπουργείο και η ΔΙΔΕ "για το καλό των παιδιών".

Όπως αναφέρει η "Εφημερίδα των Συντακτών", το σχολείο των Φούρνων, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διανύει το σχολικό έτος σε κατάσταση αποσύνθεσης, με αποτέλεσμα οι μαθητές να οδηγούνται σε αδιέξοδο και όλο και περισσότεροι να το εγκαταλείπουν.
Για μία ακόμη χρονιά, χρειάστηκε να περάσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, ώστε να ξεκινήσει η κάλυψη των βασικών αναγκών του σχολείου σε εκπαιδευτικούς η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.


loading...

ΒΙΑΣΑΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ 5ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ – ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΣΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΑ – ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Την εγκληματική ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ στην Γλαύκη Ξάνθης, για μάνα Πομάκα που βιάστηκε το 5χρονο νήπιο της καταγγέλλει ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Όπως, μάλιστα, επίσης καταγγέλλεται από δημοσίευμα – φωτιά, «οι δράστες – τέρατα εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθερα».

Ο Τέρενς Κουίκ, ζητά ΑΜΕΣΑ από τους αρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας και Πρόνοιας, να δώσουν απαντήσεις, καθώς ουδείς δείχνει να «κόπτεται» για τις τύχες αθώων κοριτσιών και των οικογενειών τους, που σημαδεύτηκαν εκτός από την κτηνώδη πράξη ανώμαλων και εγκληματικών στοιχείων και από την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Ακολουθεί το Κείμενο της Ερώτησης:


ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ


ΘΕΜΑ: ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΗ ΓΛΑΥΚΗ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΠΟΜΑΚΑ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 5ΧΡΟΝΟ ΝΗΠΙΟ ΤΗΣ. ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

κ. κ. Υπουργοί,


loading...
loading...