loading...

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΣΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Τα δεδουλευμένα του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου διεκδικούν οι τεχνικοί του ραδιοσταθμού "Στο Κόκκινο", ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Για το λόγο αυτό προχωρούν σε 48ωρη απεργία.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:

"Μετά την άρνηση της διοίκησης του ραδιοσταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» να παραστεί στο δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για αυτή τη Δευτέρα 06/10/2014 από τις 05:00 π.μ. έως τις 05:00 π.μ. της Τετάρτης 08/10/2014 με αίτημα:


loading...

ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ "IRON MAN" TΩΝ ΒΥΘΩΝ Νέα ανακάλυψη; - "Τα ευρήματα στον βυθό των Αντικυθήρων θα έχουν τον ίδιο αντίκτυπο με την Αμφίπολη" (vid)

"Τα αποτελέσματα των ερευνών στα Αντικύθηρα θα έχουν τον ίδιο αντίκτυπο με την Αμφίπολη" δήλωσε η Αγγελική Σίμωσι προϊσταμένη της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτητων. Την ίδια στιγμή που η αρχαιολογική περιπέτεια της Αμφίπολης έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι σύντομα θα έχουμε νέο αρχαιολογικό "θαύμα" στον βυθό των Αντικυθήρων, όπου και ανακαλύφθηκε ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων που απεικονίζει τις κινήσεις των πλανητών! Ένα τεχνολογικό επίτευγμα της ελληνικής Αρχαιότητας που προκαλεί δέος ακόμα και σήμερα.
 
loading...

Επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα: «Φόρεσε σταυρό Χριστιανού»Είδαμε και εσένα που φοράς τον σταυρό τι έκανες στην πατρίδα μας.

Σκωπτική επίθεση στον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας χθες στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ.
Φωτογραφίζοντας τον κ. Τσίπρα μίλησε για «χαμόγελο ηθοποιού, σταυρό Χριστιανού και ρούχα Ευρωπαίου». Οι συνεργάτες του εξηγούσαν αργότερα ότι «ήθελε να επισημάνει την υποκρισία του κ. Τσίπρα ο οποίος «υποδύεται» ακόμη και τον Χριστιανό προκειμένου να διευρύνει την εκλογική του δεξαμενή».
Ο κ. Αλέξης Τσίπρας τους τελευταίους μήνες επισκέφθηκε το Άγιο Όρος και πριν από δύο εβδομάδες έγινε δεκτός από τον Πάπα στο Βατικανό σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει το χριστεπώνυμο πλήρωμα και να άρει τις επιφυλάξεις τους ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης. Η τακτική αυτή ενόχλησε τον πρόεδρο της ΝΔ που το επισήμανε στην ομιλία του στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματός του υποστηρίζοντας ότι η στροφή αυτή είναι υποκριτική.
loading...

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Δωρεάν εξετάσεις για γυναίκες και παιδιά.

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας μπορούν να κάνουν όλες οι γυναίκες σε δημόσιες δομές Υγείας τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος του Υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνει επίσης ιατρικούς ελέγχους και για παιδιά. Το πρόγραμμα ξεκινά από τις παρακάτω πόλεις και στη συνέχεια θα επεκταθεί.
Συγκεκριμένα, με απόφαση της Υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

loading...

Δηλώσεις Καμμένου για την ομιλία Σαμαρά.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Αντώνης Σαμαράς «χτίζει τη δική του Νέα Ελλάδα με χειροκροτητές τα άκρα με τα οποία δεν συνεργάστηκε ποτέ αυτή η παράταξη».


loading...

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ NEA ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Νεοταξίτικη ΕΕ - Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Ελλάδα: "Να μην δηλώνονται στα δικαστήρια τα θρησκευτικά πιστεύω"

Καταδίκασε την Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και απεφάνθη ότι δεν είναι υποχρεωτικό οι μάρτυρες στα ελληνικά δικαστήρια να δηλώνουν τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Έτσι η Νέα Τάξη Πραγμάτων μπορεί να εξαπολύσει νέες επιθέσεις κατά της Ορθοδοξίας, και να επιδιώξει την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από τα δικαστήρια και τους δημόσιους χώρους.
 
loading...

ΠΑΤΡΑ: Στο εδώλιο ο Αλβανός που σκότωσε τη Ναταλία - Την Δευτέρα η δίκη

Στις 6 Οκτωβρίου θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Αιγίου ο 33χρονος Αλβανικής καταγωγής που τον Δεκέμβριο του 2013 είχε σκοτώσει μέσα στο σπίτι της, την 43χρονη Ναταλία Βουτσινά, σύντροφο του γνωστού δημοσιογράφου Ανδρέα Κ. Βρη και μητέρα της ανήλικης κόρης τους.
Ο Αλβανός είχε στήσει ολονύχτιο καρτέρι θανάτου με μαχαίρι που είχε αγοράσει ειδικά για αυτό το λόγο, στην άτυχη Ναταλία!
Ο δράστης και αδίστακτος δολοφόνος αναμένεται να στηρίξει το έγκλημά του στον ισχυρισμό του ότι διατηρούσε σχέση με το θύμα, κάτι όμως που η πολιτική αγωγή αναμένεται να αντικρούσει. Προφανώς πιστεύει πως με τον συγκεκριμένο ισχυρισμό θα έχει ελαφρυντικά. Όμως τότε είχε αποκαλυφθεί πως η στυγερή δολοφονία έγινε για ασήμαντη αφορμή – ως πράξη αντεκδίκησης μιας διαφωνίας που προέκυψε πριν από δύο χρόνια.
loading...

Από το βράδυ του Σαββάτου Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες.

  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική Ελλάδα σήμερα Σάββατο από τις νυχτερινές ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζόπτωση.
loading...

Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις Νέους θησαυρούς φέρνει στο φως η κατάδυση στο ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Φωτογραφία από τις υποβρύχιες έρευνες στο ναυάγιο των Αντικυθήρων.
Κύθηρα
Πολύ σημαντικά χαρακτηρίζονται μεν, μυστικά παραμένουν δε τα ευρήματα της ενάλιας ανασκαφικής έρευνας στο ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Πλήθος επιστημόνων και εκπροσώπων του Τύπου είχαν κληθεί σε ειδική εκδήλωση χθες στα Κύθηρα για την παρουσίαση της ανασκαφικής σοδειάς από τις υποθαλάσσιες έρευνες που ξεκίνησαν στις 15 Σεπτεμβρίου, τελικά αρχαιολόγοι δύτες τόσο από την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, όσο και από το ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, συμμετέχοντες φορείς, χορηγοί και τοπικοί άρχοντες κράτησαν το στόμα τους κλειστό, αφού όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», Πάνος Λασκαρίδης, - εκ των χορηγών της αρχαιολογικής αποστολής– η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού απαγόρευσε την προγραμματισμένη ανακοίνωση, ώστε η παρουσίαση των ευρημάτων να γίνει στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες, από τον ίδιο τον υπουργό Κώστα Τασούλα.

loading...

Η πρώτη στην ΕΕ Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος αναγνωρίζει η Σουηδία.

O νέος πρωθυπουργός της Σουηδίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Στοκχόλμη, Σουηδία
H νέα κεντροαριστερή κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης, προβαίνοντας σε μια ενέργεια η οποία θα την καταστήσει την πρώτη μεγάλη χώρα της Ευρώπης που θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα. Τη σχετική ανακοίνωσε έκανε ο νέος πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε την de facto αναγνώριση του κυρίαρχου κράτους της Παλαιστίνης το 2012, ωστόσο η EE και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν το έχουν ακόμα αναγνωρίσει επίσημα.

«Η διένεξη μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης μπορεί να επιλυθεί με τη λύση των δύο Κρατών, που θα τη διαπραγματευτούν σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο» είπε ο Λεβέν κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας που εκφώνησε στο κοινοβούλιο.

loading...

Κρήτη: Οικογένεια ζούσε με το 8 μηνών μωράκι της σε παγκάκι.

Ένα βρέφος οχτώ μηνών μένει στα παγκάκια μαζί με τη μητέρα του και τον παππού του εδώ και περίπου 6 μήνες.
Η μητέρα, 21 ετών και ο παππούς 46 ετών, άνεργοι και οι δυο κατέληξαν στο δρόμο μαζί με το αγγελούδι.
Τις τελευταίες ημέρες, η τριμελής οικογένεια βρήκε ζεστασιά και φροντίδα στα γραφεία της ομάδας Αλληλεγγύης της Αγίας Αικατερίνης.
loading...

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Κόψτε κι άλλο τις συντάξεις λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνταξεις πείνας για τους Έλληνες ζητά η Ευρωπαϊκή επιτροπή, γιατί τις θεωρεί υψηλές. Βάση της Μελέτης που έχει συντάξει, ουσιαστικά λέει ότι τα «κουκιά» δε βγαίνουν, και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να μπει το «μαχαίρι» ακόμα και στις κύριες, πέραν των επικουρικών. Κατ’ αυτό τον τρόπο διαψεύδει και τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, που τονίζει, πως οι κύριες συντάξεις δεν κινδυνεύουν.
loading...

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Παραμένει το ενδιαφέρον των Ρωσικών Σιδηροδρόμων για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ρωσική πλευρά διατηρεί το ενδιαφέρον της για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ROSCO και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όμως η συμφωνία μπορεί τελικά να εμποδιστεί από την πίεση των ΗΠΑ, υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των «Ρωσικών Σιδηροδρόμων», Βλαντίμιρ Γιακούνιν.
«Προς το παρόν εργαζόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς, αλλά οι τελικοί όροι του διαγωνισμού δεν έχουν ανακοινωθεί» είπε ο κ. Γιακούνιν, απαντώντας σε ερώτηση για τυχόν επίδραση των δυτικών κυρώσεων στην πρόθεση του ρωσικού μονοπωλίου να συμμετάσχει στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις.
loading...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ.Υγείας Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Στιγμιότυπο από παλαιότερη κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη, τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανυγειονομική πανελλαδική απεργία.

loading...

Μαστίχα: Τα οφέλη της για το έντερο και το στόμα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα έχει πιστοποιήσει πολλά από τα οφέλη της κατανάλωσης μαστίχας που εικάζαμε πως υπάρχουν, ενώ έχει φανερώσει και άλλα που δεν γνωρίζαμε.
Η χημική σύσταση της ρητίνης και του μαστιχέλαιου έχει αναλυθεί και κάποια συστατικά έχουν απομονωθεί και ταυτοποιηθεί. Παρ' όλα αυτά, η ακριβής σύνθεση της μαστίχας Χίου δεν είναι ακόμα γνωστή. Μία γενική εκτίμηση δείχνει ότι η μαστίχα και το μαστιχέλαιο περιέχουν τουλάχιστον 70 ουσίες οι οποίες επιδεικνύουν πολυάριθμες φαρμακευτικές ιδιότητες.

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ 

Η ΡΗΤΙΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Η μαστίχα και τα παράγωγά τπς μπορούν να καταπολεμήσουν πολλά παθογόνα βακτήρια όπως, για παράδειγμα, τα Escherichia coli, Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, Porphyromonas gingivalis αλλά και μύκητες όπως διάφορα στελέχη της Candida.
Μοναδικά τερπένια όπως το α-πινένιο. το β-μυρκένιο, το β-καρυοφυλλένιο, το λιμονένιο και η περιλλυλ-αλκοόλη συναντούν τις πολυφαινόλες της μαστίχας, δικαιολογώντας τις αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Επι στπμονικά στοιχεία καταδεικνύουν πως τα συστατικά τπς μα στίχας συνεργάζονται το ένα με το άλλο, ώστε να αποδώσουν στη μοναδική αυτή ρητίνη τις ξεχωριστές ιδιότητές τπς.

 
loading...

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η Πρόεδρος της Αργεντινής δεν μασάει τα λόγια της: "Δημιούργημα των ΗΠΑ είναι το ISIS" (vid).

Αυξάνονται και πληθύνονται οι φωνές ανά τον κόσμο που πιστεύουν ακράδαντα πως οι τζιχαντιστές του ISIS αποτελούν δημιούργημα των ΗΠΑ.
loading...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΩΣΕΩΝ "Τέλος χρόνου" για την κυβέρνηση Α.Σαμαρά βλέπει η Μόσχα - Επιφυλακτικοί απέναντι και στον Α.Τσίπρα.

Πρόωρες εκλογές και αλλαγή στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό προβλέπουν κυβερνητικές πηγές στη Μόσχα. Εγκυρες κυβερνητικές πηγές από την ρωσική πρωτεύουσα αναλύοντας δεδομένα κι εκθέσεις που έχει στα χέρια της η κεντρική υπηρεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα.
loading...

Ξύλινο ποδήλατο… έργο τέχνης στα Τρίκαλα! (pics)

Σε… πρόσωπο της πόλης, μαγνητίζοντας όλα τα βλέμματα κάθε φορά που κυκλοφορεί με το ποδήλατό του, εξελίχθηκε ένας 36χρονος Τρικαλινός χάρη στο μεράκι και την αγάπη του για το ξύλο.
«Με κοιτάει όλος ο κόσμος και νιώθω ότι οδηγώ… Ferrari», δηλώνει στο trikalanews.gr ο Άγγελος Πατσιατζής και πώς όχι, όταν το ποδήλατό που καβαλά είναι… ξύλινο και μάλιστα το κατασκεύασε ο ίδιος!
Ο 36χρονος γιος ξυλουργού, ο οποίος είναι τα τελευταία 3 χρόνια Καθηγητής Ξυλογλυπτικής στη Σχολή της Καλαμπάκας ξεκίνησε το τελευταίο 10ήμερο τα… δρομολόγια στην πόλη των Τρικάλων με το πρώτο ξύλινο
ποδήλατο.
loading...

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο άντρας που λιποθύμησε ενώ περίμενε να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ – Οργή και αγανάκτηση- Σπαρακτικές σκηνές στο νοσοκομείο!

- Ο άτυχος άντρας έχασε τις αισθήσεις του ενώ περίμενε στην ουρά της τράπεζας για τη δόση του ΕΝΦΙΑ

Κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου και ο θάνατός του, ανακοινώθηκε λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι.
Ο 70χρονος που περίμενε στην ουρά σε τραπεζικό υποκατάστημα της οδού Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου έγιναν όλες οι προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.
loading...
loading...