loading...

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Τους πάτησε το τρένο,2 λιγότεροι.

Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι προς την Ευρώπη για δύο λαθρομετάστες.
Τα ξημερώματα, τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Δίκαια – Θεσσαλονίκη, διαμέλισε δύο άτομα στην περιοχή του Αρδανίου.
Στην περιοχή υπήρχε ομίχλη και το πιθανότερο είναι οι λαθρομετανάστες να μην αντιλήφθηκαν το τρένο, καθώς πριν υπήρχε στροφή.
Πηγή:http://www.antonionews.gr/
loading...

Πέντε ιαματικές πηγές έλαβαν αναγνώριση – Ακόμη 20 στην αναμονή

Προστέθηκαν ακόμη πέντε ιαματικές πηγές στην λίστα των αναγνωρισμένων, έπειτα από την θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, πέντε είναι οι νέες ιαματικές πηγές που αναγνωρίστηκαν και οι σχετικές αποφάσεις δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Πρόκειται για τις ιαματικές πηγές Σουρωτής, Κυλλήνης, Θερμών Σύλλα, Φρύνης Σκουρτανιώτη και Γιάλτρας Αιδηψού, ενώ ακόμη 20 βρίσκονται στο τελικό στάδιο αναγνώρισης.


Πηγή: iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/
loading...

Δεν παίζει η Ρωσία-Περισσότεροι από 50.000 ισλαμιστές ελέγχθηκαν και 1.900 απελάθηκαν στη Μόσχα.

Περισσότεροι από 50.000 αλλοδαποί ελέγχθηκαν από την αστυνομία και σχεδόν 1.900 απελάθηκαν στο πλαίσιο μιας τεράστιας επιχείρησης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης που διεξήγαγαν η αστυνομία και οι υπηρεσίες μετανάστευσης της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας.

loading...

Ντοκουμέντο - Αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη το 1971 (vd)

Στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 150 ετών από την απελευθέρωση της Τρίπολης, το 1971, έγιναν στην Πλατεία Άρεως τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
loading...

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ελληνικό κρασί: Το διαμάντι της κουλτούρας μας βάζει πλώρη για τις διεθνείς αγορές -Από το αμπέλι ως το ποτήρι [εικόνες]












Ο δρόμος που οδηγεί από τον αμπελώνα στο ποτήρι με το κρασί που απολαμβάνει ο καταναλωτής είναι μακρύς, γεμάτος έγνοιες και φροντίδες. Για την παραγωγή του «νέκταρ των Θεών», τίποτα δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη, από την επιλογή της ποικιλίας και της τοποθεσίας όπου καλλιεργείται το αμπέλι, μέχρι και τη γέννηση του κρασιού μέσα στο οινοποιείο, αλλά και την εμφιάλωση, τη φύλαξη στην κάβα, τη συντήρηση και τελικά το σερβίρισμά του.
 Ολοι οι σταθμοί της διαδρομής του, πρέπει να παρακολουθούνται στενά από τους ειδικούς, μέχρι τη στιγμή της αποκάλυψης της ποιότητας που κρύβει. Αμπελουργοί, οινοποιοί, οινολόγοι, όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου κοπιάζουν και αγωνιούν μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα ανοιχτεί ένα μπουκάλι κρασί. -
 Πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας
Πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας, το κρασί επιβίωσε μέσα από τους αιώνες για να ικανοποιεί μέχρι σήμερα τις αισθήσεις. Χάρη στο πάθος των επαγγελματιών του κλάδου, είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, του τοπίου και της οικονομικής ζωής της Ελλάδας. Και όπως στην αρχαία Ελλάδα, τα πλοία που έκαναν εμπόριο μεταφέροντας τα ελληνικά κρασιά, μετέφεραν μαζί και τον ελληνικό πολιτισμό πέρα από τα όρια της Μεσογείου, και στην σύγχρονη εποχή το ελληνικό κρασί γίνεται πάλι φορέας ανάπτυξης και διάδοσης του ελληνικού brand name.
Να αποκτήσουμε κουλτούρα κρασιού
Οπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Αγγελος Ρουβάλης, η δυναμική του ελληνικού κρασιού είναι μεγάλη και «πρέπει να γίνουν συνέργειες με τη γαστρονομία και τον τουρισμό. Να υπάρχει επιμόρφωση ακόμη και με ταχύρυθμα, μικρής διάρκειας σεμινάρια, στα οποία θα συμμετέχουν από τους εστιάτορες μέχρι τους σερβιτόρους, ιδιαίτερα σε τουριστικά μέρη, ώστε να μπορούν να ενημερώνουν τον πελάτη για το κρασί, την ιστορία του, τον τοπικό πολιτισμό».«Ενώ η Ελλάδα έχει ιστορία χιλιάδων χρόνων στο κρασί, δεν έχουμε ακόμη «κουλτούρα κρασιού», όπως έχουν στη Γαλλία. Χρειάζεται πολιτική ενημέρωσης και εκπαίδευσης του καταναλωτή», τονίζει από την πλευρά του ο δρ. Ταταρίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων , και προσθέτει: «Κάνουμε προσπάθειες ως ΠΑΝΕΠΟ για ενημέρωση και συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση των μελών μας και των στελεχών του κλάδου με εξειδικευμένα σεμινάρια. Και το τμήμα οινολογίας στα ΤΕΙ της Αθήνας διοργανώνει τακτικά ημερίδες».
Κρασί εξαιρετικής ποιότητας αλλά και προβλήματα στην παραγωγή
Αναφορικά με την ποιότητα το πρόβλημα είναι μικρότερο καθώς τα οινοποιεία και οι οινολόγοι στην Ελλάδα, που έχουν αγγίξει διεθνή πρότυπα, μπορούν να μειώνουν στο ελάχιστο τα προβλήματα που επηρεάζουν την ποιότητα. Όμως, υπάρχει μόνιμη πτωτική τάση στην παραγωγή, καθώς μειώνεται ο ελληνικός αμπελώνας. Από τα περίπου ένα εκατομμύριο στρέμματα το 1980, σήμερα η έκταση των αμπελώνων έχει μειωθεί στα 670 χιλιάδες στρέμματα.Σύμφωνα με τον κ. Ρούβαλη λόγω της μείωσης του ελληνικού αμπελώνα η παραγωγή κρασιού είναι ελλειμματική. «Η προβλεπόμενη παραγωγή για το 2014 είναι 290 χιλιάδες τόνοι, ενώ πριν από κάποια χρόνια άγγιζε τους 600 χιλιάδες τόνους. Η μείωση είναι φοβερή. Με τους ρυθμούς αυτούς, σε μερικά χρόνια ούτε εξαγωγές θα μπορούμε να κάνουμε, ούτε και να καλύψουμε την εσωτερική ζήτηση».Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφασίσει μετά το 2015 να απελευθερωθούν οι φυτεύσεις, κάτι που σήμερα απαγορεύεται. Σύμφωνα με τον κ. Ρούβαλη η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης. «Είναι σοβαρό λάθος να εμποδίζουμε τις φυτεύσεις. Οι αγροτοσυντεχνίες υποστηρίζουν ότι αν φυτευτούν και άλλα αμπέλια θα μειωθεί η τιμή του σταφυλιού. Όμως, η τιμή των σταφυλιών καθορίζεται από το διεθνή ανταγωνισμό. Επίσης, αν δεν έχουμε σταφύλια θα αναγκαστούμε να εισάγουμε», λέει.

loading...

Τραγικό σκηνικό σε σχολείο της Κοζάνης! 23χρονος ΑΛΒΑΝΟΣ μαθητής(!) "έσπασε" στο ξύλο 15χρονη συμμαθήτριά του γιατί... Διαβάστε την τραγελαφική ιστορία.

Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης αποφάσισαν να κάνουν αποχή. Την επόμενη ημέρα Τρίτη 4 Νοεμβρίου, οι μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν στην αποχή, αποβλήθηκαν για την "πρωτοβουλία" τους αυτή από τη διεύθυνση του σχολείου.
loading...

60 οπλισμένα Ισραηλινά μαχητικά προστατεύουν τις γεωτρήσεις στην Κύπρο.






Εξηντα ισραηλινά μαχητικά F16 ετοιμοπόλεμα και εξοπλισμένα με πυραύλους, πετούσαν όλη μέρα χθες και προχθές πάνω από τον εναέριο χώρο της Κύπρου, διενεργώντας παράλληλα ασκήσεις που συνιστούν επίδειξη δύναμης και ισχύος απέναντι στην Τουρκία.
Οι ασκήσεις που έχουν στρατηγική σημασία για την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ξεκίνησαν από προχθές και κατά πάσαν πιθανότητα θα συνεχισθούν και σήμερα, με τους Τούρκους να παρακολουθούν τα γεγονότα με τα μαχητικά τους καθηλωμένα στο έδαφος. Ενώ υπάρχει και η πληροφορία – την οποίαν δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε – ότι τουλάχιστον άλλα 30 μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ βρίσκονται σταθμευμένα στο αεροδρόμιο της Πάφου.
Δύο ζεύγη των τουρκικών αεροσκαφών που απογειώθηκαν χθες για να «παρακολουθήσουν» την άσκηση, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω στη βάση τους.
Σε αντιπερισπασμό, η Τουρκία έστειλε μια φρεγάτα στο Αιγαίο και συνέχισε τις προκλήσεις της σε βάρος της Ελλάδας, αφού δεν αντιμετωπίζει καμία αντίδραση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
loading...

Το Λιμενικό απέκτησε 2 οχήματα επιτήρησης S.U.V. με θερμικές κάμερες-Παραλαβή από τον υπουργό Ναυτιλίας.




Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παραλαβής δύο (02) οχημάτων τύπου S.U.V εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες, που από σήμερα θα συνδράμουν το έργο του Λιμενικού Σώματος για την αντιμετώπιση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Βαρβιτσιώτης, συνεχάρη τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος για την πολύτιμη συνδρομή τους στον πρόσφατο εντοπισμό ακόμα μιας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά το πέρας της εκδήλωσης παραλαβής δήλωσε τα εξής:
loading...

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Απόφαση ΣΟΚ του ΣτΕ: Νόμιμο το «χέρι» του Δημοσίου στις καταθέσεις χωρίς ενημέρωση του οφειλέτη!




«Χέρι» σε τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω οφειλών μπορεί να βάζει το Δημόσιο, χωρίς να έχει ενημερωθεί προηγουμένως ο οφειλέτης, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Η 7μελής σύνθεση του ΣΤΕ (με εξαίρεση τον εισηγητή της υπόθεσης ) είχε αντίθετη άποψη με την 5μελή σύνθεση του ΣΤ' Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που πριν από τρεις μήνες είχε αποφανθεί ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς για οφειλές προς το Δημόσιο εάν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί ο ενδιαφερόμενος.

loading...

Ενας Κρητικός στους σπουδαιότερους επιστήμονες του κόσμου -Εκείνοι που θα επηρεάσουν δραστικά τις ζωές μας







Τη λίστα με τους 3.200 σπουδαιότερους επιστήμονες του πλανήτη δημοσίευσε την Τρίτη η εταιρεία Thompson Reuters και πρόκειται για εκείνους που μέσω του έργου, των ερευνών και των δυνατοτήτων τους φαίνεται πως θα επηρεάσουν δραστικά την πορεία της επιστήμης και της ζωής μας τα επόμενα χρόνια.
Ανάμεσα σε αυτούς τους επιστήμονες βρίσκονται και 24 Ελληνες, ενώ, ένας εξ αυτών είναι ο Μανώλης Δερμιτζάκης, ένας Κρητικός που απέκτησε πτυχίο Βιολογίας στην Κρήτη και τώρα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.
loading...

16χρονος μαθητής από την Αμφίπολη: To μέρος που παίζαμε το θαυμάζει τώρα ο πλανήτης.





Από την πρώτη μέρα της ανασκαφής ξημεροβραδιάζεται στον λόφο Καστά και προβληματίζεται για την εξέλιξη των ανασκαφών. Ο Θανάσης Μπακάλης είναι 16 χρόνων και έχει εντυπωσιαστεί όχι μόνο από τα ευρήματα της ανασκαφής αλλά και από τη δουλειά των δημοσιογράφων.
Αναζητούσε με αγωνία να δημοσιευτεί ένα δικό του άρθρο και θέλει να δει από κοντά με ποιο τρόπο η ενημέρωση της Άννας Παναγιωταρέα, από ένα μικρό χωριουδάκι, κάνει τον γύρο του κόσμου.
loading...

Πάρτι φοροδιαφυγής από γιατρούς, δικηγόρους, μεσίτες: Απίστευτες υποθέσεις δεκάδων εκατ. ευρώ






Απίστευτες υποθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ συνεχίζουν να αποκαλύπτουν οι έρευνες του ΣΔΟΕ, με γιατρούς, κτηματομεσίτες και τραπεζικούς υπαλλήλους να «πρωταγωνιστούν» στο χορό της φοροδιαφυγής που δεν έχει τελειωμό στη χώρα.
Τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΣΔΟΕ καταγράφουν φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που προέρχεται από «αγαπημένες» για κάθε επάγγελμα ασχολίες όπως φακελάκια, μίζες, πλαστά τιμολόγια, εικονικές δωρεές και αγορές και άλλα πολλά.
Την πρωτοκαθεδρία έχουν οι γιατροί, καθώς, από τις νέες έρευνες προέκυψαν περιπτώσεις είκοσι γιατρών που είχαν αποκρύψει εισοδήματα πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ.
loading...

Αμερικανίδα αρχαιολόγος Dorothy King: Στην Αμφίπολη έχει βρεθεί το μονόγραμμα του Μ. Αλεξάνδρου -Τι απαντά η Λίνα Μενδώνη

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Η αμερικανίδα αρχαιολόγος Dorothy King, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο αναφερόμενη στην Αμφίπολη και τις ανασκαφές στο λόφο Καστά επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της εύρεσης επιγραφών στον τάφο, επισημαίνοντας ότι βρέθηκαν στον περίβολο του μεγάλου Τύμβου.
Συγκεκριμένα η King, όπως αναφέρει και το xronometro.gr, σε ανάρτηση της στο προσωπικό της μπλογκ στις 13 Οκτωβρίου είχε αναφερθεί σε μικρές επιγραφές όσο ένα μονόγραμμα και συγκεκριμένα υποστηρίζει πως στον τάφο της Αμφίπολης έχει εντοστεί το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
loading...

Καθαρά χέρια vs μικρόβια.

Επιχείρηση καθαρά χέρια. Στην υγιεινή των χεριών και στη συμμόρφωση των επαγγελματιών υγείας στην εφαρμογή της ως το βασικότερο μέτρο πρόληψης της διασποράς των νοσοκομειακών μικροοργανισμών, εστιάζουν οι επιστήμονες διεθνώς, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό των νοσοκομειακών λοιμώξεων που αποτελούν μείζον πρόβλημα για την ασφάλεια των ασθενών.
loading...

Καμμένος: Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να γίνουν εκλογές.

Καμμένος: Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να γίνουν εκλογές

Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για να διευκολύνει τις εξελίξεις ώστε να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε πρόωρες εκλογές, πρότεινε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
loading...

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Γ. ΛΑΪΝΙΩΤΗ: Πως μας πάνε σε νέο μνημόνιο και γιατί...














Οι μάσκες έπεσαν και μπροστά μας έχουμε πλέον ένα ακόμη Μνημόνιο. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, μάλλον θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί σοβαρά για τον δείκτη της νοημοσύνης του.Η εκτόξευση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων, απόρροια της βιασύνης της παραπαίουσας συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να δείξουν ότι δήθεν και καλά βγαίνουμε από τα Μνημόνια, «ανάγκασε» τα ξένα αφεντικά μας να κάνουν τάχα μου δηλώσεις για στήριξη της δοκιμαζόμενης Ελλάδας.Μόνο που γι’ αυτή τη στήριξη (εννοείται, οικονομική και μνημονιακή) βάζουν όρους και προϋποθέσεις, με τον αρμόδιο Φιλανδό επίτροπο Γίρκι Κατάινεν να μιλάει για «την ολοκλήρωση του τωρινού προγράμματος σε πολύ στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές».Με άλλα λόγια, έτσι πάνε να μας σερβίρουν με «κομψό» τρόπο ένα νέο Μνημόνιο, το οποίο θα είναι προϋπόθεση για να κρατήσουν, έστω και με δεκανίκια και όσο μπορέσουν, την καταρρέουσα συγκυβέρνηση.Και αν νομίζει κανείς ότι αυτές είναι υπερβολές ενός υποψήφιου βουλευτή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», δεν έχει παρά να δει τι λέει ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός, ο οποίος κάνει τώρα λόγο ευθέως για «μια πιθανή προληπτική γραμμή στήριξης, που θα προστάτευε τη χώρα μας από πιθανές αναταράξεις στις αγορές».Δηλαδή, έρχεται και μας λέει τώρα, αυτό ακριβώς που είπε πριν από μερικές μέρες η επικεφαλής του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ! Τυχαίο;
loading...

ΒΙΝΤΕΟ-Σφοδρή επίθεση του Τέρενς Κουίκ στον Κάρολο Παπούλια.

ΒΙΝΤΕΟ-Σφοδρή επίθεση του Τέρενς Κουίκ στον Κάρολο Παπούλια
Με βαρείς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο Τέρενς Κουίκ, μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1.
«Είναι ένας Πρόεδρος ο οποίος δεν τήρησε ούτε καν το Σύνταγμα. Ο άνθρωπος ήταν ένας νεροκουβαλητής μίας κυβέρνησης, μίας συγκυβέρνησης και τίποτα παραπάνω», δήλωσε ο κ. Κουίκ, προσθέτοντας: «Λυπάμαι, γιατί σέβομαι το θεσμό, όσο δεν πάει, δεν τον σεβάστηκε εκείνος».
loading...

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Spiegel: Δύει ο ήλιος για τη Χρυσή Αυγή -Η δικογραφία μοιάζει με αστυνομικό θρίλερ

Την 697 σελίδων εισαγγελική εισήγηση για την Χρυσή Αυγή παρουσιάζει σε εκτενές αφιέρωμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel με τίτλο «Ο ήλιος δύει για την Χρυσή Αυγή».
Ο συντάκτης του γερμανικού περιοδικού γράφει για την εισήγηση και την χαρακτηρίζει ως «ένα κείμενο που μοιάζει με αστυνομικό θρίλερ», τονίζοντας ότι κανένας στην Ελλάδα δεν θα θεωρούσε ποτέ εφικτά τα όσα περιγράφονται εκεί.
Περιγράφει την εικόνα ενός νεοναζιστικού κόμματος που επιτίθεται με τόσο ανοιχτό και βίαιο τρόπο στο δημοκρατικό σύστημα, που αντίστοιχός τους δεν υπήρξε στην Ευρώπη για πολλές δεκαετίες».
loading...

Οργή στους σχολικούς φύλακες για την αυτοκτονία του συναδέλφου τους Συναγερμός για την κηδεία.

Θέμα χρόνου ήταν να δοθεί πολιτική χροιά(εκτός απο την κοινωνική και ανθρώπινη)
στην αυτοκτονία του απολυμένου σχολικού φύλακα.Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

του ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
vasilak@pelop.gr

Η οικογένεια έχει ενημερώσει τους συναδέλφους του οτι δεν επιθυμεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
κατά την διάρκεια της τελετής.Ωστόσο,παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον απο πρώην και νυν
σχολικούς φύλακες απο άλλες πόλεις της Ελλάδας,που θα έρθουν στην Πάτρα για να πούν το
τελευταίο αντίο στον συνάδελφό τους.Η κηδεία θα τελεστεί σήμερα στις 11:00 π.μ. απο
το Α'Δημοτικό Νεκροταφείο.Τα θερμά τους συλλυπητήρια εξέφρασαν ο δήμαρχος Κώστας Πελετιδής
και η Δημοτική Αρχή,στην οικογένεια του αδικοχαμένου σχολικού φύλακα.Εξάλλου,σε ανακοίνωση
που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για την αυτοκτονία του
απολυμένου σχολικού φύλακα και τα συλλυπητηρία της διοικήσης του συνδικαλιστικού φορέα
στην οικογένεια του αυτόχειρα.

loading...

O “ΧΟΝΤΡΟΠΟΛΝΤΟ” ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ-ΜΕΓΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΩΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ!

Το χρονικό της ντροπής…
“Καμία τελετή, κανείς υπουργός και κανένας κάτοικος δεν θα πατήσει στο νησί στα θυρανοίξια του ναού…”.
Αυτή ήταν η εντολή – διαταγή που είχε σταλεί από την Αθήνα, παγώνοντας όσους επρόκειτο να παραβρεθούν και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την εντολή είχε δώσει ο υπουργός εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, για λόγους που μόνο εκείνος μπορεί να γνωρίζει και που θα πρέπει να τους εξηγήσει στον ελληνικό λαό…
loading...

ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Τα γλυπτά του Παρθενώνα έχουν εμβληματικό χαρακτήρα, γιατί αντιπροσωπεύουν  ένα ολόκληρο έθνος και τις διεκδικήσεις του από την ιστορία, που το ίδιο συνέθεσε.

Η Ελλάδα δικαιωματικά λοιπόν, διεκδικεί την επιστροφή των μαρμάρων στην πατρίδα τους, την ενσωμάτωσή τους στον εθνικό πολιτισμό και κατά συνέπεια την διόρθωση  των «ιστορικών αναγραμματισμών», που εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες.
loading...

Κοροϊδία για τους Έλληνες το success story Σαμαρά και Σόιμπλε .

Στην Γερμάνια το έχουν τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, κοροϊδία για τους περισσότερους Έλληνες, το success story των Σαμαρά-Σόιμπλε. Σε ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο οικονομικό και το κοινωνικό πεδίο στην Ελλάδα που δημοσιεύει το χθεσινό φύλλο της Frankfurter Rundschau, ο γερμανικός Τύπος γράφει χωρίς περιστροφές, πως το success story των Σαμαρά-Σόιμπλε είναι σκέτη κοροϊδία για τους περισσότερους Έλληνες.
loading...

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ως και 12 χρόνια επιπλέον στη δουλειά – Για σύνταξη... όποιος πρόλαβε, πρόλαβε!

- Ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, μητέρες και εργαζόμενοι σε τράπεζες και ΔΕΚΟ οι μεγάλοι χαμένοι
- Κανείς εργαζόμενος δεν θα μπορεί να βγει σε σύνταξη πριν το 62ο έτος
- Κατάργηση εδώ και τώρα όλων των πρόωρων συντάξεων ζητάει η τρόικα για να επιστρέψει
Ουσιαστικά γραπτή εγγύηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας ζητάει η τρόικα για να επιστρέψει στην Ελλάδα (μεταξύ άλλων).

Ουσιαστικά οι τροϊκανοί επιμένουν να γίνει η αλλαγή του ασφαλιστικού άμεσα. Οι αλλαγές να γίνουν μέσα στο 2014 και να ξεκινήσει η ισχύς του από την 1η Ιανουαρίου του 2015 έτσι ώστε να χάσουν το δικαίωμα σε πρόωρη συνταξιοδότηση οι περισσότεροι απ' όσους έχουν ελπίδες ακόμη.


loading...

Βεγγάζη: Επιχείρηση κατά των ισλαμιστών ετοιμάζει ο στρατός.

Φωτογραφία αρχείου. 
Την εκκένωση μιας νευραλγικής σημασίας συνοικίας της Βεγγάζης έως το μεσημέρι της Δευτέρας ζήτησε ο στρατός της Λιβύης, καθώς προετοιμάζεται ευρεία στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ισλαμιστών που κατέχουν τμήματα της πόλης. 
«Ο επικεφαλής του στρατού ζητά από όλους τους κατοίκους της περιοχής Ασάμπρι να φύγουν μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι (της Δευτέρας)» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Αχμέντ αλ-Μεσμάρι.
loading...

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Πηγή:https://www.youtube.com

loading...

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΧΑΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΠτΔ "Εκλογές τώρα για να αποτραπεί η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο" - "Κλίμα κάλπης" τις τελευταίες ώρες.

                                                                                                                                                                                                                                                                Kλίμα εθνικών εκλογών ίσως και εντός του 2014 σχηματίστηκε ξαφνικά τις τελευταίες ώρες!  Πότε θα διενερηγθούν; Και εντός του Νοεμβρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου (το ελάχιστο είκοσι ημέρες χρειάζονται για την διενέργεια εκλογών μετά την προκήρυξή τους) λένε στελέχη της ΝΔ που ζητούν από τον πρωθυπουργό να "διαβεί τον Ρουβίκωνα".
loading...

Γιατί επιβάλλεται να καταναλώνετε λιπαρές τροφές.

Όσο και αν οι κοινωνικές επιταγές της σύγχρονης εποχής σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση οδηγούν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους σε ριζικές αλλαγές στη διατροφή τους -με πρώτη και κύρια την πλήρη απουσία οποιασδήποτε τροφής έχει λιπαρά- η αλήθεια είναι ότι το σώμα μας χρειάζεται ορισμένα καλά λιπαρά για να λειτουργήσει σωστά.
Μια διατροφή υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά -που υπάρχουν σε προϊόντα ζωικής προέλευσης και ορισμένα φυτικά έλαια- μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα, αλλά η σωστή ποσότητα ακόρεστων λιπαρών μπορεί να προστατεύσει την καρδιά.
loading...

Τζάκι και σόμπες ξύλου: ΟΛΟΙ οι κίνδυνοι που κρύβουν για την υγεία σας



Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη ξεκίνησαν να ανάβουν το τζάκι στο σπίτι για να ζεσταθούν, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ζήσουμε πάλι κατάσταση αιθαλομίχλης στις μεγάλες πόλεις από τους καπνούς από τα τζάκια των σπιτιών.
Εκτός όμως από τον κίνδυνο της βεβαρημένης ατμόσφαιρας, οι κίνδυνοι που διατρέχει η υγεία όλων από το κάψιμο ξύλου σε εσωτερικό χώρο, όπως είναι το σπίτι, είναι πολύ σημαντικοί και απαιτούν μεγάλη προσοχή. Γι' αυτό και είναι απαραίτητη η σωστή απαγωγή του καπνού (καμινάδα, εξαερισμός κλπ) και η σωστή οξυγόνωση και εξαέρωση του χώρου όπου γίνεται η καύση των ξύλων.
loading...

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε τέσσερις νομούς της Πελοποννήσου.

                                                                                                                                                                                                                                                                                  Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, στη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 45 άτομα.
loading...

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Αυτός είναι ο επαίτης που βίαζε ανήλικα παιδιά [εικόνες] Πηγή: Αυτός είναι ο επαίτης που βίαζε ανήλικα παιδιά [εικόνες]

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 68χρονου παιδόφιλου επαίτη ο οποίος συνελήφθη στις 16 Οκτωβρίου στον Πειραιά με την κατηγορία πως οδηγούσε συστηματικά στο σπίτι του τα ανυποψίαστα θύματά του. Εκεί, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις έναντι χρηματικής αμοιβής 10-15 ευρώ κάθε φορά.
Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Πανίδη του Παναγιώτη και της Αλεξάνδρας, που γεννήθηκε το 1946 στα Γιαννιτσά.
loading...

Πολεμικές ιαχές από Τουρκία: "Θα κάνουμε έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ με χρήση όπλων αν απαιτηθεί"






Η Άγκυρα απειλεί τη Λευκωσία με πολεμικές επιχειρήσεις προκειμένου να κάνει κτήμα της μέρος της Κυπριακής ΑΟΖ. Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ μίλησε ευθέως για δεύτερη «εισβολή», αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου με στόχο τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, ενώ αυτό ήταν και το μήνυμα που εξέπεμψε και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας μετά από 10 ώρες συνεδρίασης.

loading...

Για εκλογές στον Παπούλια τη Δευτέρα ο Αλέξης.

Ερχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, για πρόωρες κάλπες ετοιμάζεται η Ν.Δ.
Σε φαση ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων βρίσκεται η χώρα, με τον Αλέξη Τσίπρα να επισκέπτεται τη Δευτέρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο θα θέσει με επιτακτικό πλέον τρόπο το μείζον ζήτημα της αναντιστοιχίας ανάμεσα στη θέληση του λαού και τη σύνθεση της σημερινής Βουλής.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα τονίσει την ανάγκη άμεσης προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, για να βγει η χώρα απ’ το δραματικό αδιέξοδο που προκάλεσε η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα περιγράψει με στοιχεία την κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία, στο μέτωπο των εθνικών μας θεμάτων αλλά και της κοινωνίας.
loading...

ΑΧΑΪΑ: 82χρονος βίαζε τα εγγόνια του 6 και 4 ετών - Βαριά "καμπάνα"

Στο ακροατήριο έφτασε εκ νέου η υπόθεση ενός 82χρονου από χωριό της Δημοτικής Ενότητας Λευκασίου  Αχαΐας, ο οποίος κατηγορήθηκε για ασέλγεια, βιασμό και αποπλάνηση των δύο εγγονιών του.Ενός 4χρονου κοριτσιού κι ενός 6χρονου αγοριού.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όλα αυτά εκτυλίσσονταν από τον Δεκέμβριο του 2006 έως τις 23 Ιουλίου του 2008.
Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας δεν μείωσαν την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης των 25 ετών, καθώς , τα όσο ακούστηκαν στην αίθουσα προκαλούσαν ανατριχίλα.
loading...

Πειραιώς Σεραφείμ: "Με βάση το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νόμο το τέμενος δεν μπορεί να ανεγερθεί"!

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ο ιεράρχης με το γνωστό πύρινο λόγο, μιλάει, χωρίς περιστροφές και έξω από τα δόντια, για όλα τα καίρια ζητήματα που βασανίζουν το σύγχρονο άνθρωπο: Tη νέα παγκόσμια τάξη, τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, την αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης.
Όλα περιλαβάνονται στην παρακάτω εισήγηση του Σεβασμιωτάτου που μίλησε στη διημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Ερευνών «Εθνική Αναδημιουργία», με θέμα «Η ασφάλεια της Ευρώπης μια νέα γεωπολιτική διάσταση», στο Ξενοδοχείο Ντιβάνι Απόλλων Παλλάς Βουλιαγμένης.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

Ἐλλογιμώτατε κ. Φίλιππε Τσαλίδη, Πρόεδρε τοῦ Ἰνστιτούτου Γεωπολιτικῶν Μελετῶν «’Εθνική Ἀναδημιουργία» καί Καθηγητά τῆς Πολυτεχνικῆς Σχολῆς τοῦ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,
loading...
loading...