loading...

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΠΥΡΑ Αμβρόσιου κατά Μέρκελ και Σόιμπλε–«Σκληρή και άκαρδη» χαρακτηρίζει την Καγκελάριο.

Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
​Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος κατά της Γερμανίας, ο οποίος εκφράστηκε με σκληρά λόγια τόσο εναντίον της Γερμανίδας Καγκελάριου, Άγκελα Μέρκελ, όσο και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε κείμενό του που ανέβασε στο προσωπικό του ιστολόγιο, χαρακτηρίζει την κ. Μέρκελ «σκληρή και άκαρδη».
«Η όψη του προσώπου της δείχνει μια δυσπερίγραπτη σκληρότητα! Το βλέμμα της είναι βλοσυρό! Το πρόσωπό της αγέλαστο!», σημειώνει στην αρχή του κειμένου του ο Μητροπολίτης και αναρωτιέται: «Πόσο δυστυχείς άραγε θα πρέπει να είναι ο άνδρας της και τα παιδιά της! Η εν γένει έκφρασή της είναι επιθετική!».
Όπως αναφέρει παρακάτω, η συμπεριφορά της αυτή οφείλεται στην καταγωγή της από την Ανατολική Γερμανία, αφού μεγάλωσε με τον Κομμουνισμό: «Φέρει συνεπώς μέσα της τα τραύματα από την παιδική και την νεανική της ηλικία!», λέει χαρακτηριστικά.
Από τα πυρά του δεν ξεφεύγει ούτε ο κ. Σόιμπλε, τον οποίο χαρακτηρίζει «κομπλεξικό».
Μάλιστα, η επίθεση προς το πρόσωπό του ξεφεύγει, αφού όπως γράφει: «η έκφραση του προσώπου του φανερώνει επίσης όλο το μίσος, που τρέφει εναντίον όλων, όσοι κατά καλή τους τύχη δεν χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις τους!».
Ιδιαίτερα υποστηρικτικός είναι με τη στάση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη: «χωρίς να υιοθετούμε την «μαγκιά» γενικώς ως τρόπο συμπεριφοράς, εν τούτοις χαιρόμαστε όλως ιδιαιτέρως για την «μαγκιά», που εκπέμπει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης! Για την ειδική αυτή περίπτωση η στάση του ήταν η μόνη ενδεδειγμένη!», υπογραμμίζει.
Τέλος, κάνει αναφορά και στο ζήτημα των αποζημιώσεων, τονίζοντας πως «μας οφείλουν κάποια τρισεκατομμύρια ευρώ» και πως «είναι καιρός να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα».
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...