loading...

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Οι Τούρκοι διοργανώνουν συλλαλητήριο απέναντι από την Κω κατά της ελληνικής «κατοχής» 150 νησιών του Αιγαίου!.

Σε μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη εξέλιξη προχωρά το τουρκικό «βαθύ» κράτος με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου κατά της «ελληνικής κατοχής» 150 νησιών και νησίδων στο Αιγαίο!
Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 26 Απριλίου στην Αλικαρνασσό (Bodrum) και στις 15:00 απέναντι από την Κω όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα.
Η συγκέντρωση μπορεί μεν να διοργανώνεται από το τουρκικό κόμμα Vatan πλην όμως έχει την ενθάρρυνση της τουρκικής ηγεσίας η οποία θα χρησιμοποιήσει  την συγκεκριμένη εξέλιξη αλλά και τις επόμενες που θα ακολουθήσουν ως «λαϊκή αγανάχτηση» για την ελληνική «κατοχή».
Στην συγκέντρωση όπως αναφέρεται πρόκειται να πάρουν μέρος Τούρκοι πολίτες από τις περιοχές της Σμύρνης, Αϊδινίου, Μπαλικεσίρ και των νοτιοδυτικών τουρκικών ακτών.
Μάλιστα δεν θα πρόκειται για απλή συγκέντρωση.
Στο συλλαλητήριο θα μιλήσει και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκιάς, Barlas Doğu, ο οποίος αφού πρώτα θα αναγνώσει  επιστολή στη συνέχεια θα επιχειρήσει να την επιδώσει  στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας και στην οποία θα γίνεται διαμαρτυρία για την παράνομη, όπως θα υποστηρίζεται της «κατοχής» 150 νησιών του Αιγαίου.
Το ποια είναι η διασύνδεση βέβαια της συγκέντρωσης με το τουρκικό κράτος φαίνεται από το γεγονός ότι στην επιστολή θα γίνεται ιδιαίτερη μνεία στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι τα οποία, σύμφωνα με τους Τούρκους, με παράνομο τρόπο επιβλήθηκε η ελληνική κατοχή από το 2004 και μετά.
Φυσικά είναι τα νησιά στα οποία παρατηρείται ο μεγαλύτερος αριθμός υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών κάτι που δείχνει πως η Άγκυρα έχει βάλει κυριολεκτικά «πλώρη» για νέα σχέδια στην περιοχή.
Παράλληλα θα επισημαίνεται ότι η Ελλάδα έχει… παραβιάσει την συνθήκη της Λοζάνης που απέδιδε τα νησιά αυτά στην Τουρκία!
Μπορεί βέβαια στις 7 Ιουνίου να πραγματοποιηθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία και το Vatan να προσπαθεί έτσι να αυξήσει την εκλογική επιρροή του αλλά το γεγονός ότι ένα πολιτικό κόμμα στρέφεται ξεκάθαρα εναντίον της ελληνικότητας νησιών που πραγματοποιεί υπερπτησεις η τούρκικη Αεροπορία δείχνει τη σοβαρότητα του θέματος.
Ακόμη ο κατάλογος των 150 νησιών και νησίδων που διεκδικούν ακόμη και έτσι δηλαδή ανεπίσημα οι Τούρκοι δεν είναι επακριβώς γνωστός , αλλά πολύ σύντομα η σχετική λίστα είναι πιθανό να λάβει και σφραγίδα τουρκικού ΥΠΕΞ.
Έτσι τη στιγμή που στην Αθήνα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις «αλληλεγγύης» για τους λαθρομετανάστες στην Τουρκία το αντίστοιχο κλίμα έχει σαν στόχο τα νησιά μας στο Αιγαίο.
 defencenet.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...