loading...

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Απόφαση-βόμβα ΣτΕ: "Αντισυνταγματικές όλες οι μειώσεις συντάξεων και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος"













   Με μία απόφαση «βόμβα» το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις των συντάξεων και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που επέβαλαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το «χαρτί» αναμένεται να το εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς», οι οποίοι συνεχίζουν να ζητούν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.


Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις, αλλά επίσης και στα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα, όπως και στο επίδομα αδείας που δίδονταν στους συνταξιούχους και στους υπαλλήλους του Δημοσίου και είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν τραγικά οι αποδοχές 3.000.000 Ελλήνων.

Σημαντική εξέλιξη, επίσης, είναι και το ότι κρίθηκε αντισυνταγματική η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση για να δεσμεύσει τη νυν με σκοπό να μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις, αφού τα Ασφαλιστικά Ταμεία μετά το PSI και την ανεργία που έχει φτάσει σε αστρονομικά ποσοστά καταρρέουν.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι οριστική και αμετάκλητη και αναμένεται να εφαρμοστεί από τη στιγμή που θα κοινοποιηθεί στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη. Τέλος, η επίσημη ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί είτε σήμερα είτε τη Δευτέρα, λόγω πρωτομαγιάς.

Το θέμα αυτό αποκάλυψε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, το Συμβούλιο Επίκρατείας έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις συντάξεων καθώς και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. 
Πατήστε εδω,για να δείτε το βίντεο.
Πηγή.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...