loading...

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Χρέος μας είναι να θυμίζουμε σε όσους λησμονούν την ένδοξη ιστορία του Πόντου.

Πέρασαν 101 χρόνια από τότε που το νεοτουρκικό καθεστώς έβαλε μπρός το μεθοδευμένο σχέδιο εξόντωσης του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο έφερε εις πέρας με συστηματικότητα.

Η γενοκτονία που διέπραξαν οι Κεμαλικοί, ο οποίοι χαρακτηρίζονταν από πλούσια εγκληματικά προσόντα, ήταν ένα προμελετημένο σχέδιο εξόντωσης όλων των Χριστιανικών λαών της Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων των Αρμενίων και Ασσυρίων. Ένα σχέδιο που άρχισε να εφαρμόζεται από το 1914 και ολοκληρώθηκε μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.
Το στυγερό έγκλημα δεν είχε προηγούμενο, οι νεότουρκοι εξόντωναν τους Έλληνες του Πόντου όχι για κάτι που έκαναν αλλά γι'αυτό που ήταν. Το γεγονός ότι οι Έλληνες του Πόντου ήταν Χριστινοί, εξόργιζε και ενοχλούσε αφάνταστα τον γενοκτόνο. Χριστιανοί ήταν και οι Ασσύριοι καθώς και οι Αρμένιοι οι οποίοι έτυχαν τις ίδιας βάρβαρης μεταχείρισης.
Η γενοκτονία που επιχείρησαν οι νεότουρκοι εις βάρος των Χριστιανικών λαών, Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων αποτελεί μία από τις μαύρες σελίδες της Παγκόσμιας Ιστορίας, σελίδες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βιασμούς, βασανισμούς και γενοκτονιμένους που ξεπερνούν τις 353,000 Έλληνες του Πόντου, 250,000 Ασσύριους και 1,500,000 Αρμένιους.
ΧΡΕΟΣμας είναι να θυμίζουμε και να υπενθυμίζουμε σε αυτούς που εντέχνως διαστρεβλώνουν, παραγράφουν και κατ'επέκταση λησμονούν την ένδοξη ιστορία του Πόντου. Μια μακραίωνη ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Ο Θεόδωρος Χατζίδης είναι Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Ποντίων Κύπρου και του Κέντρου Νεότητας "Παναγία Σουμελά".
Πηγή: Sigmalive
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...