loading...

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

"Π.Λαφαζάνης στη Βουλή: "Έτσι θα πάρουμε τα 5 δισ. της προκαταβολής από την Ρωσία.">

Τον τρόπο με τον οποίο θα πάρουμε την προκαταβολή των 5 δισ.ευρώ από τη Ρωσία αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π.Λαφαζάνης.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης εξήγησε ότι η κατασκευή του αγωγού θα γίνει εξολοκλήρου με χρηματοδότηση τρίτων και ότι η Ελλάδα θα έχει οφέλη τόσο από την κατασκευή όσο και από τη λειτουργία του αγωγού. Συμπλήρωσε δε, ότι η Ελλάδα θα παίρνει το 50% των κερδών.

Δηλαδή, θα πληρώσουν το έργο και θα χαρίσουν στην Ελλάδα το μισό!

Όλα ξεκίνησαν από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Α.Γεωργιάδη, ως προς το με ποιον τρόπο θα έρθει η προκαταβολή των 5 δισ.ευρώ από τη Μόσχα.

Μάλιστα, απαντώντας στη συνέχεια σαρκαστικά στον Α.Γεωργιάδη ο υπουργός είπε ότι"η κυβέρνηση δεν έχει πει ποτέ κάτι τέτοιο για προκαταβολή από τα κέρδη". «Ξέρετε καμία χρυσή αγελάδα να την αρμέγουμε και να παίρνουμε δισ.;  Γράφτηκε, αλλά δεν το είπαμε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ακόμη ότι «υπογράψαμε με τον πρωθυπουργό μνημόνιο στην Πετρούπολη», προκαλώντας το γνωστό ειρωνικό σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Αδώνι Γεωργιάδη.

«Σιγά-σιγά προσαρμόζεστε γιατί το Σαββατοκύριακο θα υπογράψετε μνημόνιο και στην Αθήνα», του είπε, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στη ρωσική πόλη ως Πετρούπολη και όχι ως Αγία Πετρούπολη, όπως είναι το όνομά της.«Πριν τη λέγατε Λένιγκραντ, τώρα Πετρούπολη, μέχρι το Σαββατοκύριακο που θα υπογράψετε το μνημόνιο θα γίνει και Αγία Πετρούπολη», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, δεν έλειψε και ένα μικρό καβγαδάκι στην Ολομέλεια, αν και χρέη Προέδρου της Βουλής δεν εκτελούσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά ο αντιπρόεδρος του σώματος Αλέξης Μητρόπουλος. Ο κ. Λαφαζάνης του έκανε παρατήρηση καθώς μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του, έδωσε το λόγο στον κ. Γεωργιάδη, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, όπως είπε.

Επί της ουσίας, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να έρθουν τα χρήματα από τη Μόσχα. Η εταιρεία που θα ιδρυθεί για τη δημιουργία του Greek Stream θα είναι κρατική,άρα τα χρήματα θα έρθουν στο κράτος.
Πηγή.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...