loading...

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πυρηνικό μήνυμα Β.Πούτιν στον Α.Τσίπρα: Ελα μαζί μας και μην φοβάσαι τίποτα"

Με 40 νέα διηπειρωτικά βλήματα πυρηνικά βλήματα RS-24 Yars ή αλλιώς RT-24 Yars (SS-27 Mod 2), υποδέχεται την Παρασκευή στην Αγία Πετρούπολη ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν τον Ελληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα: Σήμερα ανανοίνωσε ότι τα παραπάνω βλήματα θα εισαχθούν σε υπηρεσία στο ρωσικό οπλοστάσιο και λίγες ώρες πριν την συνάντηση κορυφής στο forum των BRICS θέλει να κάνει μια επίδειξη δύναμης προς όλους και να τονίζει στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια πανίσχυρη ομάδα κρατών (Ρωσία, Κίνα, Ινδία Βραζιλία,  Νότιος Αφρική) και δεν έχει να φοβάται τίποτα.
Οι Yars είναι μεγαλύτεροι από το Topol-M και φέρουν 5-8 οχήματα επανεισόδου με ειδικό προγραμματισμό για αποφυγή αντιβαλλιστικών όπλων. Η ταχύτητα επανεισόδου είναι 20 φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήχου και έχουν εμβέλεια 11.000 χλμ.
"Περισσότεροι από 40 νέοι διηπειρωτικοί πύραυλοι ικανοί να ξεπεράσουν ακόμη και τα πιο εξελιγμένα τεχνικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας θα προστεθούν φέτος στο πυρηνικό οπλοστάσιο. Οι φίλοι της Ρωσίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν έναν πανίσχυρο σύμμαχο και όσοι επιβουλεύονται την ασφάλειά μας θα πρέπει να ξέρουν ότι μπορεί να διατρήσει την οποιαδήποτε αντιβαλλιστική ασπίδα", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν έχοντας γύρω του αξιωματικούς του Στρατού στην 1η στρατιωτική έκθεση όπλων ARMY 2015 που διεξάγεται στην Μόσχα.
Ο Β.Πούτιν προχώρησε στην δήλωση λίγο μετά την ανακοίνωση από το Κρεμλίνο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρόπουλη, κι ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ ζτούν από την Ελλάδα να μην συμμετάσχει στην αναπτυθξιακή τράπεζα των BRICS.
"Το αίσθημα είναι ότι οι συνάδελφοί μας των χωρών του ΝΑΤΟ μας ωθούν σε μια κούρσα εξοπλισμών και προσπαθούν να κρατήσουν μακρικά μας κράτη που θέλουν να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις με την Ρωσία", δήλωσε σχετικά και ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ στο περιθώριο της έκθεσης.
Πηγή.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...