loading...

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

«Η Βαγδατοποίηση των Αθηνών!» του Νίκου Τοπούζη.

Η «αραβική άνοιξη» ξεκίνησε ως η προσπάθεια των σουνιτικών ηγεμονιών να εκδιώξουν βίαια τους ηγέτες του κοσμικού Ισλάμ από τις ηγεσίες των χωρών τους, ώστε να τους αντικαταστήσουν με ακραίους σουνίτες ομοϊδεάτες τους.  Αυτή η προσπάθεια απέτυχε οικτρά και σήμερα βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτής της αποτυχίας.

Σήμερα μόνο στη Λιβύη και στην Αίγυπτο υπάρχει ακόμη διαμάχη κοσμικού και ακραίου Ισλάμ.  Στη Συρία, στο Ιράκ, στον Λίβανο, στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν και τώρα τελευταία στην Υεμένη, η σύρραξη έχει γενικευθεί ανάμεσα στο σουνιτικό και σιιτικό Ισλάμ με τραγικές συνέπειες.

  Δεν θα ήθελα να αναφερθώ ξανά στις χώρες που βρίσκονται πίσω από αυτές τις συγκρούσεις και ποιους αντιμαχόμενους ευνοεί η κάθε μία.  Αυτό που με ανησυχεί είναι η πρωτοφανής αποστασιοποίηση των Ελλήνων βουλευτών από τον ρεαλισμό της κολοσσιαίας σύγκρουσης που συμβαίνει στη γειτονιά μας.  Ίσως ορισμένοι θεωρούν πως η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στη Σκανδιναβία….

  Θα ήθελα να ρωτήσω τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της ανέγερσης του Τεμένους της Αθήνας: Σουνιτικό ή Σιιτικό;  Ποια πλευρά στη σύγκρουση θα διαλέξει η Ελλάδα; Και γιατί να διαλέξει πλευρά; Τόσο επιτακτική ανάγκη ήταν να ψηφιστεί ο νόμος ανέγερσης ΤΩΡΑ, την ώρα του σπαρακτικού Ισλαμικού εμφυλίου; Πόσο προετοιμασμένη είναι η Ελλάδα να γίνει πεδίο σφοδρής σύγκρουσης των δύο αντιμαχόμενων πλευρών;

  Στο παρόν άρθρο δεν θα αναφερθώ καθόλου στο γεγονός πως η ψήφιση υπέρ του Τεμένους αποτελεί ακόμη ένα μεγάλο βήμα Φινλαδοποίησης της Ελλάδος προς την Τουρκία. Το Τέμενος αποτελούσε πάγια ΑΠΑΙΤΗΣΗ του νέο-σουλτάνου Ερντογάν.  Αυτό το θέμα θα εξεταστεί σε ξεχωριστό άρθρο.

  Ας ετοιμαστούμε φίλοι μου να υποδεχτούμε έναν νέο όρο στο λεξιλόγιο μας.

«ΒΑΓΔΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ» , και έχουμε τους άξιους βουλευτές μας να ευχαριστούμε που βοήθησαν να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιο μας.

 

Με εκτίμηση

Νίκος Τοπούζης

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...