loading...

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΕΚΤΈΛΕΣΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Δεκέμβριος 2014. Ο κύβος ερρίφθη την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 . Μετά την καθοριστική τρίτη ψηφοφορία και την αδυναμία της τότε βουλής να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας, η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές την 25η Ιανουαρίου 2015.

Εκλογές Ιανουαρίου 2015
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα κέρδισε τη νίκη στις εκλογές και μετά από συνεννόηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, συμφωνήθηκε η δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού αποτελούμενη από τα δύο κόμματα.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενός ριζοσπαστικού κόμματος με ακραία προεκλογική (αλλά και μετεκλογική) ρητορική, έθετε επιτακτικά τον εξής προβληματισμό: κινδύνευε πράγματι η Ευρώπη από τον ΣΥΡΙΖΑ? θα ερχόταν ποτέ στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ αν το οικοδόμημα του Ευρώ κινδύνευε από τον Τσίπρα? Η απάντηση ήταν προφανής: οι σαμαροβενιζέλοι θα παρέμεναν στην εξουσία, κι αν ακόμα χρειάζονταν να κατέβουν τα τανκς στους δρόμους. Εξάλλου, το χαλί κάτω από τα πόδια των σαμαροβενιζέλων οι δανειστές δεν το τράβηξαν? Αν το Ευρώ κινδύνευε από το ΣΥΡΙΖΑ, η κοινοβουλευτική του ομάδα, όχι στην κυβέρνηση δεν θα ήταν, αλλά και στη φυλακή θα μπορούσε να οδηγηθεί ακόμα. Όπως και τότε έγραφα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την εξουσία, αν όχι με τις ευλογίες του ευρωπαϊκού διοικητηρίου, σίγουρα, πάντως, με την ανοχή του. Τι πιο απλό από το να άνοιγε ο ΣΥΡΙΖΑ την πόρτα του φρενοκομείου να έδιναν οι δανειστές στο Σαμαρά “κάτι τις”, να καταφέρει να εκλέξει πΤδ και να πάει σε εκλογές το 16? Και κάπως έτσι ήρθε στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το δεύτερο μεγάλο ερώτημα ήταν, “πως διάολο θα γίνει η κωλοτούμπα”. Για αυτό και παρακολούθησα στενά την επικαιρότητα, έχοντας την προσοχή μου στραμμένη σε ποια λεπτομέρεια (θα) κρυβόταν ο διάβολος. Έγκλημα τέλειο δεν υπάρχει · αν και εδώ ομολογώ, ότι αν ο ελληνικός λαός δεν έδινε το συντριπτικό 62% του ΌΧΙ , το έγκλημα θα ήταν σχεδόν τέλειο.
Φεβρουάριος 2015
Μετά από σκληρή δήθεν διαπραγμάτευση, δανειστές και κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία για τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης. Στο σημείο αυτό ενεργοποιήθηκε (από τον Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες), το σχέδιο της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης στη σύγχρονη παγκοσμία πολιτική ιστορία. Το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, από μια ομάδα αδίστακτων και ανάλγητων σφετεριστών της λαϊκής εντολής. 
Ο Τσίπρας δεν ζήτησε τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης, αλλά τετράμηνη παράταση για το σφετερισμό της λαϊκής εντολής. Ζήτησε από τους δανειστές τέσσερις μήνες παράταση, για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο σφετερισμού της λαϊκής εντολής του “OXI στη λιτότητα” που έλαβε με τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ζήτησε τετράμηνη επέκταση για να εκτελέσει το σχέδιο της ανώδυνης και προαποφασισμένης μνημονιακής στροφής του.
--> Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 (7 ημέρες πριν την εκπνοή του προγράμματος και 3 ημέρες πριν το σαββατοκύριακο που κλείνουν οι αγορές και οι τράπεζες)
Μέχρι τα ξημερώματα συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας, ώστε να αποσταλεί μια πρόταση στις Βρυξέλλες που οι δανειστές θα έβρισκαν ικανοποιητικές. Οι δανειστές αρνήθηκαν να παραλάβουν πρόταση από την Ελλάδα που θα έφερε την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. Μόλις ενημερώθηκε για το θέμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήρε την πρόταση και έβαλε την υπογραφή του. Αυτό έγινε στο ξενοδοχείο του στις Βρυξέλλες λίγο πριν αναχωρήσει για τη συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση των νέων προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης στους πιστωτές εν όψει της έκτακτης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τις χαρακτήρισε με μήνυμά του στο Twitter "καλή βάση για πρόοδο" στις συνομιλίες. Όλα έδειχναν ότι η συμφωνία είχε κλείσει , οι καταθέτες ηρέμησαν και ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο σημείωσε μεγάλη άνοδο κλείνοντας στις 794,98 μονάδες).
--> Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 (6 ημέρες πριν την εκπνοή του προγράμματος και 2 ημέρες πριν το σαββατοκύριακο που κλείνουν οι αγορές και οι τράπεζες)
Η κυβέρνηση έλαβε την νέα πρόταση (!) των θεσμών στις 5 το πρωί της Τετάρτης (! !) και ήταν εξαιρετικά σκληρή με «βάρβαρα», «φωτιά και λάβρα» όπως τα χαρακτήρισαν μέτρα με τα οποία οι δανειστές ζητούν να κλείσει η ψαλίδα των μισθών στο Δημόσιο, μείωση συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, περαιτέρω μειώσεις για την εξοικονόμηση δαπανών, να μην περάσουν νομοθετικά οι αλλαγές που ζητεί η κυβέρνηση στα εργασιακά, να αυξηθούν οι εισφορές για τους εργαζόμενους και να μειωθούν για τους εργοδότες, να μείνει στο 23% ο ΦΠΑ στην εστίαση και να μειωθεί η έκτακτη εισφορά των κερδοφόρων επιχειρήσεων από το 29% που ζητά η κυβέρνηση στο 28%.
--> Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 - ξημερώματα Σαββάτου 27 Ιουνίου 2015 (3 ημέρες πριν την εκπνοή του προγράμματος και με το σαββατοκύριακο μπροστά μας, με τις αγορές να κλείνουν ξημερώματα Σαββάτου και με τις τράπεζες ήδη κλειστές)
Ο πρωθυπουργός επιστρέφει από τις Βρυξέλλες και συγκαλεί αμέσως το Κυβερνητικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τα μέλη της κυβέρνησης για τις εξελίξεις από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, με πιο πρόσφατη το «ΟΧΙ» της Αθήνας στη νέα πρόταση των δανειστών για πεντάμηνη παράταση στο υφιστάμενο πρόγραμμα με χρηματοδότηση 15,5 δισ. ευρώ (…!!). 
Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (με το κλείσιμο των αγορών) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με διάγγελμα του, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των Θεσμών (για πεντάμηνη παράταση στο υφιστάμενο πρόγραμμα με χρηματοδότηση 15,5 δισ. ευρώ (…!! !).
Το Σάββατο το μεσημέρι (12:00) συγκλήθηκε εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις, ενώ ο πρωθυπουργός θα στείλει στις Βρυξέλλες επιστολή με την οποία θα ζητά ολιγοήμερη (και καλά) παράταση του προγράμματος ώστε ο λαός «να αποφασίσει ο λαός χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς…». (το αίτημα απορρίφθηκε…)
--> Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 (2 ημέρες πριν την εκπνοή του προγράμματος και με τις τράπεζες κλειστές)
Απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή των capital control από Δευτέρα (29/07/2015) έλαβε το Συμβούλιο Συστημικής σταθερότητας. Στη συνεδρίαση στο υπουργείο Οικονομικών συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας.
[Η ελληνική πλευρά ζήτησε (και καλά) τη στήριξη από την ΕΚΤ, ώστε να παρασχεθεί ELA και να δοθεί λίγος χρόνος μέχρι το δημοψήφισμα... Όμως ακόμη και αν η ΕΚΤ στήριζε με ELA, το βέβαιο ήταν ότι δεν μπορούσε να αποφευχθεί η μαζική εκροή καταθέσεων, εξέλιξη που θα προκαλέσει τεράστιους κλυδωνισμούς στο τραπεζικό σύστημα. Τα capital controls και η άρνηση της ΕΚΤ να παράσχει περισσότερη ρευστότητα (ικανή για να στηρίξει το χαοτικό bank run που θα ακλουθούσε…), ήταν αποφάσεις λογικές , αναγκαίες , αναπόφευκτες και επιβεβλημένες από τις περιστάσεις. Συνεπώς το δημοψήφισμα θα γινόταν με τις τράπεζες κλειστές…]
Ο Τσίπρας ενορχήστρωσε το δημοψήφισμα για να νομιμοποιήσει πολιτικά την προαποφασισμένη μνημονική στροφή του. Για να το επιτύχει θα έπρεπε να επικρατήσει το ΝΑΙ. Κρίσιμο στοιχείο για την επικράτηση του ΝΑΙ ήταν οι συνθήκες υπό τις οποίες θα πήγαιναν στην κάλπη οι έλληνες. Ένα πρελούδιο του GREXIT, κρίθηκε από τον ίδιο και τους συνεργάτες του ως ικανό και αναγκαίο για την επικράτηση του ΝΑΙ. Αν τα κίνητρα πίσω από το δημοψήφισμα ήταν αγνά, η προκήρυξή του θα γινόταν ενωρίτερα και, πάντως, σε χρόνο που δεν θα προκαλούσε ανήκεστο βλάβη στην –ήδη πληγωμένη βάρια- οικονομία. Ενωρίτερα, όμως, δεν μπορούσε να κλείσουν οι τράπεζες, αφού η ΕΚΤ δεν θα περιόριζε τη ρευστότητα μέσω του μηχανισμού του ELA, διακινδυνεύοντας να κατηγορηθεί για ανάμειξη στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας και για αντιδημοκρατικές πρακτικές που αντιβαίνουν με την θεσμική της ανεξαρτησία. Τούτων δοθέντων, αποφασίστηκε η προκήρυξη του δημοψηφίσματος 3 ημέρες πριν την εκπνοή του προγράμματος, για να μπορεί να κλείσουν οι τράπεζες και να μην κατηγορηθεί η ΕΚΤ για έλλειμμα δημοκρατίας. Με τον τρόπο αυτό εξώθησε την ΕΚΤ στον περιορισμό παροχής ρευστότητας μέσω ELA, με απώτερο σκοπό την επιβολή capital controls, που κριθήκαν από τον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες ως ικανά και αναγκαία για την επικράτηση του ΝΑΙ. Οι συνθήκες υπό τις οποίες προκηρύχθηκε το σουρεάλ εν λόγω δημοψήφισμα, ημέρα Παρασκευή (ξημέρωμα Σαββάτου), με τις αγορές κλειστές και με το ΣΚ μπροστά για την επιβολή των καταστροφικών capital controls, η επίσης σουρεάλ στάση της κυβέρνησης με την "καθαρή" θέση υπέρ του ΌΧΙ, οι ασφυκτικές τραπεζικές και κοινωνικές συνθήκες, η επιχείρηση Φόβου που εξαπέλυσαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ υπέρ του ΝΑΙ (που είδαν την επικράτηση του ΝΑΙ ως την ύστατη ευκαιρία επαναφοράς του παλαιού πολιτικού συστήματος), η καθαρή θέση των δανειστών υπέρ του ΝΑΙ, είναι στοιχεία που προεξοφλούσαν την άνετη επικράτηση του ΝΑΙ. Σήμερα, αφήνουν βαριά τη σκιά τους πάνω από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά.
Ο πρωθυπουργός ενορχήστρωσε το δημοψήφισμα, επενδύοντας στην επικράτηση του ΝΑΙ, που δικαιολογούσαν απόλυτα οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ασφυξίας που ο ίδιος επέβαλε στον ελληνικό λαό. Με το κλείσιμο των τραπεζών δημιούργησε τις τραγικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες για την επικράτηση του ΝΑΙ. Τάχθηκε υπέρ του ΌΧΙ, αλλά στην πραγματικότητα ήθελε το ΝΑΙ. Επένδυσε τη μνημονιακή στροφή του στο ΝΑΙ. Εκβίασε τη συνενοχή του ελληνικού λαού. Βύθισε τους γέρους στον πόνο και στη δυστυχία για να αποσπάσει το ΝΑΙ. Αν όλα πήγαιναν καλά, η προαποφασισμένη μνημονιακή στροφή του θα γινόταν με τη συνενοχή του ελληνικού λαού. Το θηριώδες μνημόνιο των 90 δισ ευρώ με τα μέτρα των 13 δισ, ήταν ήδη έτοιμο. Η θερινή ραστώνη θα λειτουργούσε αποσυμπιεστικά, τόσο σε εσωκομματικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο λαϊκής αντίδρασης. Απέμενε το ΝΑΙ, για να μεταμορφωθεί ο ίδιος σε γενίτσαρο των Μνημονίων. Εκτέλεσε το ανήθικο πολιτικό του σχέδιο πάνω στη δυστυχία και τον πόνο των συνταξιούχων, στις ουρές της ντροπής των ΑΤΜ. Ο έρπητας του πρωθυπουργού δεν οφείλετο στο φόβο των δανειστών, αλλά στο φόβο του ΌΧΙ του ελληνικού λαού.
Η υποψία γίνεται σχεδόν βεβαιότητα από την μη παραίτηση της κυβέρνησης μετά το ηχηρό ΌΧΙ και την αμέσως μετά επιβεβλημένη (πλέον) συμφωνία με τους δανειστές, στάση που θα ήταν απολύτως συνεπής με τη θέση της κυβέρνησης υπέρ του ΌΧΙ. Η στάση του πρωθυπουργού να προχωρήσει αβίαστα στη σύναψη συμφωνίας και να μην παραιτηθεί (σα να μην είχε προηγηθεί το δημοψήφισμα και το ηχηρό ΌΧΙ του ελληνικού λαού), αφήνει βαριά τη σκιά της πάνω από τον ίδιο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Αλλά η Νέμεση, η αρχαία ελληνική θεότητα, η προσωποποίηση της δίκαιης θεϊκής εκδίκησης, δεν είχε πει ακόμη την τελευταία λέξη της. Το συντριπτικό ΌΧΙ του ελληνικού λαού μοιάζει με τιμωρία (Νέμεσις) που επιβάλλεται από μία ανώτερη δύναμη στον πρωθυπουργό που παραβαίνει τους ηθικούς νόμους.
Ο λαός τον ξεσκέπασε. Άφησε το "βασιλιά" γυμνό. Τον έστειλε στη βουλή, 2 ημέρες μετά το συντριπτικό ΌΧΙ, ως μια πολιτική καρικατούρα • ένα πολιτικό ράκος του "ΝΑΙ στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού". Το 61,31% του ΌΧΙ, σηματοδοτεί το πολιτικό του τέλος. Η παραμονή του στην κυβέρνηση, με ψήφιση και εφαρμογή μνημονίων, συνιστά προδοσία της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού.
Έτσι εξηγείται,
- Ότι δεν κουνηθήκαν οι αγορές , αφού το Μνημόνιο 3 ήταν συμφωνημένο (Οι αγορές έχουν πάντοτε προνομιακή πληροφόρηση).
- Πώς από το μέιλ Χαρδούβελη των 800 εκατομμυρίων φτάσαμε στα 100 δισ τριετές μισάνθρωπο μνημόνιο.
- Γιατί έκλεισαν οι τράπεζες. Πώς συναρτάται το κλείσιμο των τραπεζών με το δημοψήφισμα. Ποια η “ωφέλεια” του δημοψηφίσματος.
-Γιατί το Δημοψήφισμα για “κρίσιμο εθνικό θέμα“, που οδηγεί σε ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΌ αποτέλεσμα εάν συμμετάσχει το 40% του εκλογικού σώματος, ο πρωθυπουργός το παρέκαμψε προκλητικά, προχωρώντας σε υπογραφή ενός μισάνθρωπου Μνημονίου , τρισχειρότερου αυτού που ο λαός απέρριψε. Πώς η ζημιά στις τράπεζες παρέμεινε και ο λογαριασμός πέρασε στον ελληνικό λαό με το μισάνθρωπο Μνημόνιο 3 . Η τερατώδης ύφεση που ακολουθεί την επιβολή capital controls, με την οικονομία να έχει χάσει 30% του ΑΕΠ της , συνιστά έγκλημα, που σε οποιοδήποτε άλλο κράτος (πλην του αποτυχημένου ελληνικού) θα είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες απόδοσης ευθυνών.
- Πώς οι ευθύνες της άγονης (και καλά σκληρή) διαπραγμάτευσης των προηγούμενων έξι μηνών ενσωματώθηκαν στο μισάνθρωπο Μνημόνιο 3. Πώς, ποιος και με ποιο δικαίωμα έστειλε στην άβυσσο μια ήδη καταβαραθρωμένη οικονομία, στο όνομα μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης. Πώς, ποιος και με ποιο δικαίωμα οδήγησε έναν εξαθλιωμένο και ταλαιπωρημένο επί 6 χρονιά λαό, πίσω στα βάρβαρα μνημόνια του 2010 - έναν μαρτυρικό λαό που στέρεψε από ψυχικές και οικονομικές αντοχές. Πώς τα κεφάλαια 20 δισ που χρειάζονται για (μία ακόμη) ανακεφαλαίωση των τραπεζών, ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης της οικονομίας κατά τους τελευταίους 6 μήνες στο όνομα μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης , καθώς και το βαθύ κούρεμα, αν οι ευρωπαίοι εμείνουν να μην χρηματοδοτήσουν την (χιλιοστή) ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, περνούν στον ελληνικό λαό με το μισάνθρωπο Μνημόνιο 3.
- Γιατί το δημοψήφισμα δεν έγινε νωρίτερα. Γιατί προκηρύχθηκε δημοψήφισμα 3 μέρες πριν την εκπνοή του προγράμματος. Γιατί δεν ενδιέφερε η προκήρυξη δημοψηφίσματος και τα καταστροφικά capital controls που θα ενεργοποιούσε. Γιατί δεν ενδιέφερε το… πόσα χρόνια απαιτούνται για να αποσυρθούν τα καταστροφικά capital controls βάσει της διεθνούς πρακτικής. Γιατί δεν ενδιέφερε αν αντέχει η ρημαγμένη ελληνική οικονομία capital controls… Όλα θα έμπαιναν στο λογαριασμό του Μνημονίου 3.
- Γιατί οι Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου , Στρατούλης και οι άλλοι, δεν είναι προδότες που αίρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση. Κατάλαβαν ότι κάποιος τους δούλεψε. Πότε έφυγαν οι 17 οι 30 οι 55? Μήπως όταν είδαν έναν σουρεάλ πρωθυπουργό που, αν και ΣΟΎΠΕΡ ΕΝΙΣΧΥΜΈΝΟΣ ΑΠΌ ΤΟ ΌΧΙ, ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΌΧΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΣΚΛΗΡΟ - ΜΙΣΆΝΘΡΩΠΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ? ΓΙΑΤΊ? Η εξήγηση είναι ότι το κόμμα κατάλαβε (εκ των υστέρων) το σχέδιο σφετερισμού της ηγεσίας. Ένα άηθες σχέδιο των ανάλγητων σφετεριστών της λαϊκής εντολής. Το κόμμα κατάλαβε το ανήθικο πολιτικό σχέδιο του Τσίπρα και των στενών συνεργατών του, μιας δράκας αδίστακτων και δειλών, που για να διασφαλίσουν την ανώδυνη παραμονή τους στην εξουσία και να μην υποστούν το πολιτικό και εσωκομματικό κόστος της ασυνέπειας λόγων και πράξεων, δεν δίστασαν να βυθίσουν τους γέροντες στον πόνο και στη δυστυχία της αναμονής στα ΑΤΜ της ντροπής.
Chicken Game στο ΣΥΡΙΖΑ . Το Chicken Game της προδοσίας.
Ποιος θα μιλήσει πρώτος για προδοσία στο ΣΥΡΙΖΑ? Θα είναι οι αντιμνημονιακοί ή αυτοί που συντάσσονται με την ηγεσία των αδίστακτων σφετεριστών της λαϊκής εντολής? Προς ώρας επικρατεί η ισορροπία του τρόμου. Ο Λαφαζάνης τρολλάρει τον Τσίπρα, όπως ο Τσίπρας τον κορόιδευε τόσον καιρό. Αρνείται να παραιτηθεί, ψηφίζει ΟΧΙ, αλλά δημόσια βγαίνει με σουρεάλ δηλώσεις του τύπου … “Στηρίζουμε την κυβέρνηση απόλυτα, μέχρι τέλους , με όλη τη δύναμη της ψυχής μας…”! ! Η Κωνσταντοπούλου αρνείται να παραιτηθεί, αλλά φιλά τον Τσίπα υπέροχα ! Ο Βαρουφάκης χειροκροτεί τον πρωθυπουργό όρθιος, αλλά την κρίσιμη στιγμή της ψηφοφορίας τον δίνει στεγνά με ΟΧΙ.
To Chicken Game στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ποιος θα ξεκινήσει τις διασπαστικές κινήσεις. Θα είναι ο Τσίπρας, με πειθαρχικές διαδικασίες διαγραφής, ενάντια στο πνεύμα της αριστεράς και ενάντια στις προγραμματικές δηλώσεις και στον προεκλογικό (και μετεκλογικό) λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα στη βάση του κόμματος και τελικά να τον απονομιμοποιήσουν? Θα κάνει ο Τσίπρας πρόταση μομφής κατά της Κωνσταντοπούλου, χτυπώντας την ευθέως, την ώρα που είναι λαοφιλής και μιλάει στο νου και στη καρδιά της προδομένης βάσης του ΣΥΡΙΖΑ? Θα καταγγείλουν οι διαφωνούντες τον Τσίπρα και την ομάδα του για ασυνεπεια (sic) λόγων και πράξεων?
Προς ώρας, αυτό που παρακολουθούμε είναι τα καθεστωτικά ΜΜΕ να χτυπάνε τους διαφωνούντες. Όσο περισσότερο τους χτυπούν, τόσο περισσότερο τους δυναμώνουν κι άλλο τόσο φουντώνουν την οργή του λαού για τον Τσίπρα. Ο λαός δεν γνωρίζει. Ο πολύς ο κόσμος έχει χάψει το δήθεν πραξικόπημα της Ευρώπης κατά της αδύναμης και ανήμπορης Ελλάδας. Το ποιος πρόδωσε το λαό, τη λαϊκή βάση του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα το ίδιο, θα φανεί όταν το Chicken Game στο ΣΥΡΙΖΑ τελειώσει. Τότε, η Κωνσταντοπούλου, ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης και οι άλλοι διαφωνούντες, θα απασφαλίσουν… Η κοινή γνώμη θα μάθει για τους αδίστακτους σφετεριστές της λαϊκής εντολής και ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει Κούγκι.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...