loading...

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΒΟΜΒΑ απ’ το «στρατόπεδο» Λαφαζάνη: «Συμφωνία χωρίς λιτότητα ή ΔΡΑΧΜΗ»

Συμφωνία χωρίς λιτότητα με ρευστότητα και διαγραφή του χρέους ή επιστροφή στη δραχμή και διακοπή αποπληρωμής του άδικου και μη βιώσιμου χρέους ζητά η Αριστερή Πλατφόρμα.

Με κείμενο τους πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα, οι Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταβανέλος, Σόφη Παπαδόγιαννη, Κώστας Λαπαβίτσας και Θανάσης Πετράκος, καλούν τον πρωθυπουργό «να απορρίψει τον εκβιασμό των δανειστών  για την επιβολή ενός προγράμματος λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων.

Μάλιστα ασκούν κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, γιατί τόσο καιρό έπρεπε  να προετοιμαστεί συστηματικά η συγκρότηση μιας πορείας που θα μπορούσε να θέσει την Ελλάδα εκτός ευρώ.

«Παρ' όλαυτα η κυβέρνηση έστω και τώρα μπορεί και πρέπει να απαντήσει στους εκβιασμούς των θεσμών με το δίλημμα πρόγραμμα χωρίς νέα λιτότητα με ρευστότητα και διαγραφή του χρέους ή έξοδος από το ευρώ και διακοπή αποπληρωμής του άδικου και μη βιώσιμου χρέους» αναφέρεται στο κείμενο.

Όπως λένε, η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει πρόγραμμα-γέφυρα για μετάβαση στον εθνικό νόμισμα.

Αναφερόμενοι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, οι βουλευτές λένε πως: «Το δημοψήφισμα κατέδειξε τη βούληση του λαού για την οριστική απόρριψη της λιτότητας ανεξάρτητα από τα διλήμματα, που του έθεσε το ξένο και το εγχώριο κατεστημένο».

Παρά τις διαφοροποιήσεις και την σκληρή κριτική των βουλευτών, πληροφορίες θέλουν τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας να στηρίζουν τελικά την κυβέρνηση, ώστε να μην πέσει πάνω τους το βάρος.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...