loading...

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

STRAIGHT PRIDE: Την ώρα που μας ταΐζουν φεστιβάλ ομοφυλοφιλίας στη Ρωσία κάνουν το αντίθετο.

Το κόμμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω της οργάνωσης στη Μόσχα, εμπνεύστηκε τη δημιουργία μιας σημαίας STRAIGHT PRIDE που να συμβολίζει τις πραγματικές οικογένειες#realfamilies, στον αντίποδα της G@Y PRIDE που έχει κατακλύσει τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.

Η σημαία της STRAIGHT PRIDE βασίστηκε στο σχεδιασμό της σημαίας που χρησιμοποιήθηκε για μήνες σε όλες τις κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις των Γάλλων πολιτών (La manif Pour Tous) που εναντιώνονταν στο νομοσχέδιο του Προέδρου Ολλάντ για τη θεσμοθέτηση του γάμου ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών. Η Ρωσική έκδοση προσθέτει ένα τρίτο παιδί καθώς και την επιγραφή »πραγματική οικογένεια».

Ο βουλευτής Αλεξέι Λισοβένκο δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia: «Αυτή είναι η απάντησή μας στους γάμους ομοφυλοφίλων, αυτή την παρωδία της ίδιας της έννοιας της οικογένειας. Πρέπει να αποτρέψουμε τον πυρετό γκέι στη χώρα μας και να στηρίξουμε τις παραδοσιακές αξίες.
Ο Λισοβένκο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το σχέδιο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους «συμμάχους» στη Γαλλία που δημιούργησαν το πρώτο λογότυπο και ότι δεν πρόκειται για κλοπή.
Η νέα σημαία εγκαινιάσθηκε επίσημα στις 06/07/15 κατά τη διάρκεια των εορτασμών της εθνικής εορτής του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Φεβρωνία, ο οποίοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι οι άγιοι προστάτες του γάμου. Ευρέως γιορτάζεται στη Ρωσία ως η ημέρα της Ημέρας της Οικογένειας, της Αγάπης και της πίστη και είναι ισοδύναμη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Θεωρείται ότι αυτή η μορφή καμπάνιας θα βοηθήσει και στην ενθάρρυνση της ρωσικής οικογένειας για περισσότετα παιδιά, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί εδώ και χρόνια μέσω επιδομάτων να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...