loading...

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ μετακομίζει σε νέο πολιτικό σχηματισμό: Η Aριστερή Πλατφόρμα μετατρέπεται σε κόμμα.

Και τα υποψήφια ονόματα όνομα αυτού: «Λαϊκή Ενότητα» ή ΕΑΜ (Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο). Αυτά είναι τα δύο υποψήφια ονόματα για το νέο κόμμα των αντιμνημονικακών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ της αριστερής πτέρυγας δηλαδή υπο Π.Λαφαζάνη με τα όσα έχουν γίνει γνωστά κάτω από το πρίσμα των έκτακτων εξελίξεων αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές.
Στο νέο κόμμα θα συμμετέχουν τα περισσότερα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία βρίσκει σταθερή κομματική «στέγη» πλέον μετά τις διαδοχικές συγκρούσεις της με την κυβέρνηση. .
Αντίθετα, εκτός των λιστών της «Λαϊκής Ενότητας» θα βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς τους καταλογίζουν συμμετοχή του στη διαπραγμάτευση που οδήγησε στην υπογραφή του 3ου Μνημονίου, αλλά και πάλι αυτό χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρο καθώς ενδέχεται να υπάρξουν εκπλήξεις, τόσο από το νέο κόμμα όσο και από τον ίδιο προσωπικά.
Ήδη, γύρω από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος προφανώς θα έχει ηγετικό ρόλο στο νέο κόμμα  που θα δημιουργηθεί στα Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτείται μία ομάδα στελεχών αποτελούμενη από τους βουλευτές που τάχθηκαν κατά του 3ου Μνημονίου όπως είναι εύλογο.
Τα μέλη της «Αριστερής Πτέρυγας»  αναμένεται να πλαισιωθούν από βουλευτές που προέρχονται από την ΚΟΕ και άλλες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, ρόλο στον νέο φορέα θα έχουν και στελέχη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Γρίφος παραμένει η  Ζωή Κωνσταντοπούλου. Άνθρωποι του περιβάλλοντος Λαφαζάνη αναγνωρίζουν τη διεισδυτικότητά της σε ευρύτερους κοινωνικούς χώρους εκτός της ριζοσπαστικής αριστεράς όπου θα κινείται ο νέος φορέας, θεωρώντας τη συμμετοχή της ιδιαιτέρως σημαντική και φυσικά η θέση που θα λάβει στο νέο πολιτικό σχηματισμό.
Μεγάλο ερωτηματικό αναφορικά με τη συμμετοχή του στο νέο πολιτικό φορέα είναι και  ο Αλέκος  Αλαβάνος  ο οποίος από καιρό έχει εναντιωθεί στη «μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας.
 Ο εμπνευστής της μεταμόρφωσης του Συνασπισμού σε ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ανάδειξης του Α.Τσίπρα θεωρείται ως το πρόσωπο-κλειδί, που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Το ερώτημα βέβαια είναι σε τι θέση να πλαισιώσει το νέο πολιτκό σχηματισμό, εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών που είχε λάβει το κόμμα του το "σχέδιο Β" στις προηγούμενες εκλογές.
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη και τώρα ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ημερομηνία των εκλογών έχει αποφασιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου και τώρα όλα αναμένεται να καθοριστούν τις επόμενες ώρες με την παραίτηση της κυβέρνησης τη δυνατότητα διερευνητικής  εντολών (αν θεωρήσει ο ΠτΔ χρήσιμο κάτι τέτοιο)  ή  το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα ορκιστεί τα επόμενα 24ωρα. .
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...